קיץ, חורף, פסח, לא פסח, ארוחה הודית או סינית... מה הקשר...
מרק עוף וקניידלך חייבים להופיע בארוחת השבת אצלנו
KNEIDLACH - JEWISH PASSOVER
MATZO BALLS FOR CHICKEN SOUP
SEE TRANSLATION BELOW
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-איתן, נכד זללן וקניידלך שצריכים להיות קשים.... תמר + 70
.............................................................................................................................................
בני אמר לי פעם שאקח בחשבון שלאיתן, נכדי בן השנתיים יש "פסיק" מקום בבטן לאוכל.
אז איזה גודל "פסיק" זה כשהקטנצ'יק "שאב", בנשימה אחת, שתי קערות מרק עוף עם ירקות וארבעה קניידלך ענקיים והשאיר את תמר, בתי מלכת הקניידלך המשפחתית, ללא אספקה?...
ובעניין הקניידלך, הם ממורשת יהדות מזרח
אירופה - ט-ע-י-מ-י-ם, ממלאים את הבית בחמימות וניחוחות של שבת וחג, אווריריים, תפוחים ונימוחים.
פשוט הא? אמממממ….מסתבר שלא כל כך.
בנה בן הארבע של חברתי הטריפוליטאית, הלך בעקבות הריח, הקיש על דלתי וביקש בביישנות צלחת מרק עם קניידלך. כשסיים היתה הבעת מה של אי שביעות רצון נסוכה על פניו. מה קרה חמודי?
" אמממ ….זה לא כמו הקניידלך של אמא שלי.
קניידלך צריכים להיות קשים כאלה …..."
נו טוב, אולי בטריפולי עשו קניידלך קשים…….
.............................................................................................................................................
קניידלך - 18 יחידות
.............................................................................................................................................
הכנת העיסה מראש :
- לערבב היטב :
- 3 ביצים בגודל L
- 6 כפות (1/3 כוס) מים חמים לא רותחים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח דק
- לערבב בנפרד ולהוסיף לביצים : - 1 כוס מדידה בינ"ל של קמח מצה
- 1 כפית מלאה מעט אבקת אפייה
- לערבב היטב ולהניח לשעה לפחות במקרר בכלי מכוסה - העיסה צריכה
להיות נוחה לעיבוד - לא קשה מדי ולא רכה
הבישול :
- להרתיח מרק לבישול הקניידלך :
- שפע של מים- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מחוקה שום כתוש
- 1 כף שמן קנולה
- מלח במידת הצורך
היטב (כדי שלא יתפרקו בבישול)
- להנמיך את אש המרק (למניעת התפרקות הקניידלך)
- להכניס את הקניידלך אחד-אחד לסיר המרק
- לבשל על אש נמוכה חצי שעה לפחות
ההגשה :
- עם מרק עוף
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
KNEIDLACH - JEWISH PASSOVER
.............................................................................................................................................
ADVANCE PREPARATION :
- Mix well :
- 3 eggs size Large
- 6 tablespoons of warm water
- 3 tablespoons of canola oil
- 1 teaspoon salt
- Mix separately and add to the eggs :
- 1 cup matzo meal (250 ml)
- 1 tsp of baking powder
- Mix well and place in a covered container in the refrigerator for
an hour at least. Mixture should be easy to work with - not too
hard and not soft
KNEIDLACH - JEWISH PASSOVER
MATZO BALLS FOR CHICKEN SOUP
.............................................................................................................................................
Chicken Soup and kneidlach must appear at all our Saturday meals, no matter if it's Summer, Winter, Indian or Chinese meal...
Chicken Soup and kneidlach must appear at all our Saturday meals, no matter if it's Summer, Winter, Indian or Chinese meal...
KNEIDLACH - 18 UNITS
.............................................................................................................................................ADVANCE PREPARATION :
- Mix well :
- 3 eggs size Large
- 6 tablespoons of warm water
- 3 tablespoons of canola oil
- 1 teaspoon salt
- Mix separately and add to the eggs :
- 1 cup matzo meal (250 ml)
- 1 tsp of baking powder
- Mix well and place in a covered container in the refrigerator for
an hour at least. Mixture should be easy to work with - not too
hard and not soft
COOKING :
- Bring to a boil before cooking the kneidlach:
- Plenty of water
- Plenty of water
- 1 tablespoon chicken soup powder
- 1 teaspoon crushed garlic
- 1 tablespoon canola oil
- 1 teaspoon crushed garlic
- 1 tablespoon canola oil
- Salt if necessary
- Collect a heaped teaspoon of mixture and make 18 balls with
wet hands. Roll carefully (so they do not fall apart while cooking)
- Lower the fire (to prevent the kneidlach from falling apart)
- Put the kneidlach in the pot one by one
- Cook on low heat for at least half an hour
- Collect a heaped teaspoon of mixture and make 18 balls with
wet hands. Roll carefully (so they do not fall apart while cooking)
- Lower the fire (to prevent the kneidlach from falling apart)
- Put the kneidlach in the pot one by one
- Cook on low heat for at least half an hour
SERVING :
- With chicken soup
............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה