BAKED CHICKEN WITH POTATOES PHILADELPHIA SPICES-BLEND SILAN AND SOY SAUCE
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-סיור בשוק הכרמל + ציפי + תמר
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-סיור בשוק הכרמל + ציפי + תמר
.............................................................................................................................................
אפשר להתעלף מעונג רק מתמונת העוף ותפוחי האדמה השחומים והמפתים, שהגישו בתי וחתני במסעדת "אורה-בורה" במושב אורה בהרי ירושלים.
נו טוב... אז יצאתי לשוק הכרמל הססגוני והתוסס למסע חיפוש של תבלין הפילדלפיה הסודי.
נכנסתי ויצאתי... עם שלל טעימות ופיתויי אוכל ....
מנוחה וקינוח, בבורקס תורכי ומשקה איירן צונן ומרווה, ו"אודרופ" לארוחת ערב מושחתת בבית עם לחמים מיוחדים, גבינות, דגים מלוחים וחמוצים פיקנטיים....
על תערובת התבלינים פילדלפיה למדתי שכל תבלינאי מכין את הנוסחה הסודית שלו. יש לה ריח ארומטי חזק ביותר וטעם מתקתק, אבל מעט פיקנטי.
התערובת מכילה עשבי תיבול שונים עם מעט סוכר שמופק מפירות יבשים, חרדל, רוזמרין, פפריקה, פלפל, זעתר, אורגנו, תימין, ריחן, זרעי כוסברה ועוד ועוד...
בין המנות המומלצות לתבלין פילדלפיה תמצאו - עוף בתנור, פרגיות,
כריך של עוף בציפוי תבלין פילדלפיה, בשר, אורז,
תפוחי אדמה בתערובת פילדלפיה פיקנטית, כל סוגי המוקפצים,
שניצלים (אפשר להוסיפו גם לביצה וגם לפרורים), על חזה עוף במחבת,
בתוך רטבים לפסטה (רגיל, ובייחוד בולונז), קציצות וכדורי בשר ברוטב,
דגים, ירקות בתנור, בשר על האש, צלי עוף ועוד..
ועכשיו כמובן למתכון...
כריך של עוף בציפוי תבלין פילדלפיה, בשר, אורז,
תפוחי אדמה בתערובת פילדלפיה פיקנטית, כל סוגי המוקפצים,
שניצלים (אפשר להוסיפו גם לביצה וגם לפרורים), על חזה עוף במחבת,
בתוך רטבים לפסטה (רגיל, ובייחוד בולונז), קציצות וכדורי בשר ברוטב,
דגים, ירקות בתנור, בשר על האש, צלי עוף ועוד..
ועכשיו כמובן למתכון...
.......................................................................................................................................................
עוף ותפוחי אדמה אפויים בתבלין פילדלפיה סילאן ורוטב סויה
......................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................
מצרכים :
- העוף :
- 6 כרעיים
- לרוטב השרייה :
- תבלינים - 2 כפות גדושות של תבלין פילדלפיה
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף גדושה שום כתוש
- 3 כף שמן
- 3 כף חומץ פשוט
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סילאן
- 1/2 כוס מים
- מלח במידת הצורך
- העוף - להשרות ללילה ברוטב השרייה
- האפייה :
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- להניח את נתחי העוף המושרים בתבנית
- לעסות את הירקות ברוטב השרייה שנותר
- להניח את הירקות, בשכבה אחת, בין נתחי העוף
- לאפות משך שעה לפחות ולהפוך פעמיים לצריבה משני הצדדים
- העוף :
- 6 כרעיים
- לרוטב השרייה :
- תבלינים - 2 כפות גדושות של תבלין פילדלפיה
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף גדושה שום כתוש
- 3 כף שמן
- 3 כף חומץ פשוט
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סילאן
- 1/2 כוס מים
- מלח במידת הצורך
- ירקות שורש :
- 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים עבה (אפשר גם בטטות)
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטריזים
- לעיטור בהגשה :
- פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה :- 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים עבה (אפשר גם בטטות)
- 2 בצלים גדולים חתוכים לטריזים
- לעיטור בהגשה :
- פטרוזיליה קצוצה דק
- העוף - להשרות ללילה ברוטב השרייה
- האפייה :
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- להניח את נתחי העוף המושרים בתבנית
- לעסות את הירקות ברוטב השרייה שנותר
- להניח את הירקות, בשכבה אחת, בין נתחי העוף
- לאפות משך שעה לפחות ולהפוך פעמיים לצריבה משני הצדדים
- עיטור בהגשה - עם פטרוזיליה קצוצה דק
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרי ם
http://food.walla.co.il/item/1892437
http://www.xnet.co.il/travel/articles/0,14715,L-3084804,00.html
http://cafe.themarker.com/post/791692/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4175892,00.html
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1528220&skip=1
http://food.walla.co.il/item/1892437
http://www.xnet.co.il/travel/articles/0,14715,L-3084804,00.html
http://cafe.themarker.com/post/791692/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4175892,00.html
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1528220&skip=1
http://food.walla.co.il/item/1892437
.............................................................................................................................................
BAKED CHICKEN WITH POTATOES PHILADELPHIA SPICES-BLEND SILAN AND SOY SAUCE
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- The chicken :
- The chicken :
- 6 hams
- For marinating :
- For marinating :
- Spices - 2 heaped tbsp of Philadelphia spice
- 1 heaped tbsp of sweet paprika
- 1/4 tsp of black pepper
- 1 heaped tbsp of crushed garlic
- 3 tbsp of canola oil
- 1/4 cup of of soy sauce
- 1/4 cup of silan
- 1/2 cup of of water
- Fine salt if necessary
- 1/4 tsp of black pepper
- 1 heaped tbsp of crushed garlic
- 3 tbsp of canola oil
- 1/4 cup of of soy sauce
- 1/4 cup of silan
- 1/2 cup of of water
- Fine salt if necessary
- Root vegetables :
- 6 large potatoes, peeled and sliced thick
- 2 onions, cut to wedges
- 6 large potatoes, peeled and sliced thick
- 2 onions, cut to wedges
- Decoration for serving :
- Finely chopped parsley
PREPARATION :
- The chicken :
- Marinate overnight
- Baking :
- Baking :
- Preheat oven to 200 ° C
- Put the marinated chicken pieces in a baking dish
- Massage the vegetables with the marinade
- Put the vegetables in a single layer, between the chicken
- Put the marinated chicken pieces in a baking dish
- Massage the vegetables with the marinade
- Put the vegetables in a single layer, between the chicken
pieces
- Bake for an hour and turn twice to brown on both sides
- Decoration for serving :
- Bake for an hour and turn twice to brown on both sides
- Decoration for serving :
- With finely chopped parsley
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה