עוף שלם צלוי מושלם וללא מאמץ - שחום ופריך מבחוץ והפנים עסיסי ומבושם בעשבי תיבול שהוחדרו מתחת לעור... והבטטות ותפוחי האדמה שספגו את הרוטב.... עונג צרוף.....
WHOLE ITALIAN CHICKEN LINED WITH HERBS AND ROASTED WITH SWEET/POTATOES
WHOLE ITALIAN CHICKEN LINED WITH HERBS AND ROASTED WITH SWEET/POTATOES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-התאומים אוהבים עוף. מצולם. 70
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
עוף שלם צלוי מושלם וללא מאמץ - שחום ופריך מבחוץ ועסיסי ומבושם.
הנכדים התאומים הגיעו מורעבים, "טרפו" את העוף, כרסמו את העצמות.... ואביתר, הימני, שבע וכמעט נרדם בישיבה.....
.............................................................................................................................................
עוף איטלקי שלם מרופד בעשבי תיבול ואפוי עם תפוחי אדמה ובטטות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים
.............................................................................................................................................
העוף :
- 1 עוף גדול שלם עם עור מושלם ללא קרעים
- לימון שלם בקליפה
- לימון שלם בקליפה
מחית עשבי התיבול - במעבד מזון :
- 50 ג' חמאה / 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי רוזמרין
- עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
- עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
- 2 כפות טרגון יבש
- 1 כף גדושה שום כתוש
- מיץ מחצי לימון
- גרידת לימון שלם
- מלח דק - לדעתי אין צורך
- פלפל שחור גרוס
- 50 ג' חמאה / 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי רוזמרין
- עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
- עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
- 2 כפות טרגון יבש
- 1 כף גדושה שום כתוש
- מיץ מחצי לימון
- גרידת לימון שלם
- מלח דק - לדעתי אין צורך
- פלפל שחור גרוס
תפוחי האדמה / בטטות :
- 8 תפוחי אדמה / בטטות בקליפה
- לתיבול - שמן זית
- 8 תפוחי אדמה / בטטות בקליפה
- לתיבול - שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק
להסמכת הרוטב :
.............................................................................................................................................להסמכת הרוטב :
- 1 כף גדושה קורנפלור / קמח מעורבבת בכוס מים
הכנה יום מראש
.............................................................................................................................................
תיבול העוף :
- מאזור החזה, מפרידים בעדינות את העור מהבשר, כולל הרגליים
- בעזרת כף מחדירים את מחית עשבי התיבול בין העור לגוף ומעסים כדי לפזר
- מאזור החזה, מפרידים בעדינות את העור מהבשר, כולל הרגליים
- בעזרת כף מחדירים את מחית עשבי התיבול בין העור לגוף ומעסים כדי לפזר
באופן אחיד מסביב
- מעסים במחית גם את פנים העוף ומבחוץ
- מניחים בבטן העוף לימון שלם בקליפה
- משהים ללילה בקירור
- מעסים במחית גם את פנים העוף ומבחוץ
- מניחים בבטן העוף לימון שלם בקליפה
- משהים ללילה בקירור
.............................................................................................................................................
האפייה למחרת היום
.............................................................................................................................................
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מתבלים ומעסים את תפוחי האדמה / בטטות ומניחים אותם סביב דפנות התבנית
ואת העוף במרכז, כשהחזה כלפי מעלה
- מתבלים ומעסים את תפוחי האדמה / בטטות ומניחים אותם סביב דפנות התבנית
ואת העוף במרכז, כשהחזה כלפי מעלה
- במהלך האפייה מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף ותפוחי
האדמה במרינדה
- צולים את העוף בתנור חם - 35 דקות כשהחזה כלפי מעלה
- 30 דקות כשהחזה כלפי מטה
- מניחים את העוף בצד למשך 20 ד' עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר
- מניחים את העוף בצד למשך 20 ד' עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר
חם והמיצים יכלאו בו
- מעבירים את רוב הרוטב לקלחת
- ממשיכים להשחים את תפוחי האדמה בתנור במצב טורבו משך 15-20
דקות להיזהר מחריכה !!!
הסמכת הרוטב :
- לשפוך את עודפי השומן שברוטב ולהביא לרתיחה עדינה
- לשפוך את עודפי השומן שברוטב ולהביא לרתיחה עדינה
- להוסיף לרוטב תערובת של קורנפלור/קמח ומים
- לבשל 2-3 דקות תוך בחישה
- לתקן טעמים
- לבשל 2-3 דקות תוך בחישה
- לתקן טעמים
להגשה :
- מגש עם נתחי העוף, כשסביבם תפוחי האדמה
- בצד כלי עם שפע של רוטב
- מגש עם נתחי העוף, כשסביבם תפוחי האדמה
- בצד כלי עם שפע של רוטב
.............................................................................................................................................
WHOLE ITALIAN CHICKEN LINED WITH HERBS AND ROASTED WITH SWEET/POTATOES
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
CHICKEN :
- 1 large whole chicken with a perfect skin without tears
- One lemon in shell
HERBS MASH IN A FOOD-PROCESSOR :
- 50 g of butter / 1/4 cup of olive oil
- 1/2 packet of parsley
- 3 rosemary sprigs, leaves only
- 3 basil springs, leaves only
- 5 thyme springs, leaves only / 1 tsp of dried thyme
- 2 tbsp of dried tarragon
- 1 heaped tbsp of minced garlic
- Juice of half a lemon
- Lemon zest
- Fine salt (I think there is no need to)
- Ground black pepper
POTATOES / SWEET POTATOES :
- In the chest area, gently separate the skin from the meat,
including the leg
- With the help of a spoon put the pureed herbs between the skin
and body and massage to evenly distribute around
- Smear the paste of herbs also inside and outside the chicken
- Place a whole lemon in the chicken's belly
- Set aside for a night in the fridge
- One lemon in shell
HERBS MASH IN A FOOD-PROCESSOR :
- 50 g of butter / 1/4 cup of olive oil
- 1/2 packet of parsley
- 3 rosemary sprigs, leaves only
- 3 basil springs, leaves only
- 5 thyme springs, leaves only / 1 tsp of dried thyme
- 2 tbsp of dried tarragon
- 1 heaped tbsp of minced garlic
- Juice of half a lemon
- Lemon zest
- Fine salt (I think there is no need to)
- Ground black pepper
POTATOES / SWEET POTATOES :
- 8 large potatoes / sweet potatoes - in shell, bite size
- For seasoning :
- For seasoning :
- Olive oil
- Freshly ground black pepper
- Fine salt - A little
FOR THICKENING SAUCE :
- 1 heaped tablespoon of cornstarch / flour mixed in a glass of
water
FOR THICKENING SAUCE :
- 1 heaped tablespoon of cornstarch / flour mixed in a glass of
water
.............................................................................................................................................
PREPARATIONS A DAY IN ADVANCE
.............................................................................................................................................
CHICKEN'S SEASONING :.............................................................................................................................................
- In the chest area, gently separate the skin from the meat,
including the leg
- With the help of a spoon put the pureed herbs between the skin
and body and massage to evenly distribute around
- Smear the paste of herbs also inside and outside the chicken
- Place a whole lemon in the chicken's belly
- Set aside for a night in the fridge
.............................................................................................................................................
BAKING THE NEXT DAY
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
- Preheat oven to 200 ° C
- Season and rub the potatoes / sweet potatoes and put them
around the sides of baking pan. Put the chicken in the center, with
the chest upwards
- Season and rub the potatoes / sweet potatoes and put them
around the sides of baking pan. Put the chicken in the center, with
the chest upwards
- During baking, add a little water, if necessary, and baste the
chicken and potatoes with the gravy
- Roast the chicken in a hot oven
- 35 minutes with chest up
- 30 minutes, chest down
- Place the chicken aside for 20 minutes, cover with an aluminum
foil. The chicken will remain hot and the juices will be kept in it
- Pour most of the gravy to a pot for thickening
- Continue to brown the potatoes in the oven. in the turbo mode. for
15-20 minutes and beware not to burn them !!!
THICKENING THE GRAVY IN THE POT :
- Cook for 2-3 minutes while stirring
- Fix flavors
- Fix flavors
TO SERVE :
- A tray with the chicken pieces, surrounded by the potatoes
- On the side - a jug with the plenty of gravy
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה