אחת האקדמות האהובות ביותר במשפחתנו. כמה שמכינים זה לא מספיק....
FIRE ROASTED EGGPLANTS SEASONED WITH TAHINI TOMATOES AND HERBSSEE TRANSLATION BELOW
סיפור-החציל באורה-בורה. תמונת רועי + תמר. 70
....................................................................................................................................................................................
זה אחד המתאבנים האהובים ביותר במשפחתנו. כמה שמכינים זה לא מספיק....
יכולתם להתענג על המעדן הזה במסעדת "אורה-בורה", של בתי הצעירה תמר ובעלה רועי, במושב אורה. כיום המסעדה לא פעילה למגינת לב כל אוהביה.
זוג "מדליק", מקום עם אופי צעיר ומיוחד וטעמים נפלאים בלב נוף ההרים הקסום של הרי ירושלים.
הפוסט הזה כמעט גרם ל"קרייסיס" משפחתי... אני מאמינה שהשידוך הכי טוב הוא של חציל על האש עם מיץ לימון ושמן זית. תמר נזעקה בטענה שבמתכון המקורי שלה לא יכול להיות מיץ לימון כי "...הלימון פשוט מאוד דומיננטי. יש משהו מאוד עדין בבזיליקום, שמן הזית והעגבנייה..."
אז תחליטו אתם ....
.............................................................................................................................................
חצילים שלמים על האש בתיבול טחינה, עגבניות ועשבי תיבול
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 1 חציל על האש
- טחינה - 1/2 כוס מים קרים מאד
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 שן שום קטנה
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנטנות
- 3 כף ריחן-בזיליקום קצוץ דק / פטרוזיליה
- 1 חציל על האש
- טחינה - 1/2 כוס מים קרים מאד
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 שן שום קטנה
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנטנות
- 3 כף ריחן-בזיליקום קצוץ דק / פטרוזיליה
- לבחירה - מיץ מחצי לימון
- טפטוף של שמן זית
- מלח ים אטלנטי / מלח גס
- טפטוף של שמן זית
- מלח ים אטלנטי / מלח גס
אופן ההכנה :
קליית החציל :
- לקלות על אש הגז, לקרר מעט, לקלוף בשלמות, תוך השארת הגבעול ולסנן,
מבלי לשטוף במים
הכנת הטחינה :
- בוחשים בקערה מים ומלח עד שהמלח נמס
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה
- מוסיפים מיץ לימון ושום ומערבבים
- אפשר לשלוט במידת הסמיכות ע"י תוספת טחינה, או לחילופין, מים קרים
לצלחת בשכבות :
- מריחה נדיבה של טחינה סמיכה על צלחת ההגשה
- להניח על הטחינה חציל שלם על האש עם הגבעול - רצוי לחמם מעט
במיקרוגל
- טפטוף מזוגזג של טחינה על החציל
- מעל זה קוביות קטנות של עגבנייה בתפזורת
- ריחן קצוץ בתפזורת על העגבניות
- טפטוף של מיץ לימון
- טפטוף של שמן זית
- העיקר - מלח גס
.............................................................................................................................................- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה
- מוסיפים מיץ לימון ושום ומערבבים
- אפשר לשלוט במידת הסמיכות ע"י תוספת טחינה, או לחילופין, מים קרים
לצלחת בשכבות :
- מריחה נדיבה של טחינה סמיכה על צלחת ההגשה
- להניח על הטחינה חציל שלם על האש עם הגבעול - רצוי לחמם מעט
במיקרוגל
- טפטוף מזוגזג של טחינה על החציל
- מעל זה קוביות קטנות של עגבנייה בתפזורת
- ריחן קצוץ בתפזורת על העגבניות
- טפטוף של מיץ לימון
- טפטוף של שמן זית
- העיקר - מלח גס
............................................................................................................................................
FIRE ROASTED EGGPLANTS SEASONED WITH TAHINI TOMATOES AND HERBS
..............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 1 eggplant, barbecued on gas fire
- Tahini - 1/2 cup of very cold water
- 1/4 teaspoon of fine salt
- 1/2 cup of raw sesame tahini with full seeds
- 1 tablespoon of fresh lemon juice
- 1 small garlic clove
- 1 tiny diced tomatoe
- 3 tablespoon of basil / parsley, finely chopped
- Juice of half a lemon
- Drizzle of olive oil - Atlantic sea salt / sea salt
- Tahini - 1/2 cup of very cold water
- 1/4 teaspoon of fine salt
- 1/2 cup of raw sesame tahini with full seeds
- 1 tablespoon of fresh lemon juice
- 1 small garlic clove
- 1 tiny diced tomatoe
- 3 tablespoon of basil / parsley, finely chopped
- Juice of half a lemon
- Drizzle of olive oil - Atlantic sea salt / sea salt
the stalk, and strain, without rinsing in the waterPreparation of Tahini :- Stir in a bowl, water and salt, until the salt dissolves- Add the tahini and stir until the mixture is white- Add lemon juice and garlic and stir- Thickness can be controlled somewhat by extra tahini, or alternatively,
cold water
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה