מרק נטיפי הביצים עדין, מנחם ומהיר הכנה
CHINESE EGG DROP SOUP
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-סין - מסעדות מעוצבות ותרבות אכילה סינית. מצולם. טיולים + 70
סיפור-סין - מסעדות מעוצבות ותרבות אכילה סינית. מצולם. טיולים + 70
.....................................................................................................................................................................................
סין שבתה את לבי, בין היתר, בכלי החרסינה המעודנים שפגשתי במסעדות.
ביקורי ערב במסעדות אלגנטיות בסין גם הותירו אותי נפעמת מהאסתטיקה ששלטה במקום. מפות לבנות עטפו שולחנות עגולים, שנערכו בקפידה בכלי החרסינה הקטנים והעדינים.
במרכז כל שולחן ממוקם שולחן עגול קטן מוגבה מעט ומסתובב. עליו מניחים כלים עם מגוון רב של מנות צבעוניות ומעוצבות. הסועדים מסובבים את השולחן המרכזי ומניחים על צלחותיהם את התקרובת.
כלי האוכל האישיים כל כך זעירים והביך אותי שהמזון נשר מהם מעט על המפה הלבנה. למראה מבוכתי הרגיע אותי מדריך הטיול בהפנותו את תשומת לבי למתרחש בשולחן הסמוך, ששירת קבוצת סינים מקומיים.
הפריעה לי הקולניות הצעקנית של הסועדים הסיניים, תופעה ששמתי לב אליה לאורך כל הטיול. אבל הדהים אותי עד גועל לגלות שהשולחן היפה הפך למזבלה של עצמות וקליפות. המלצרית אפילו לא טרחה לנקות את השולחן. לאחר פינוי הכלים אספה את האשפה בצרור שעשתה מהמפה הלבנה.
אבל זו סין. ארץ של הפכים וקטבים...
.....................................................................................................................................................................................
מרק נטיפי ביצים סיני
.....................................................................................................................................................................................
מרק נטיפי הביצים עדין, מנחם ומהיר הכנה. אפשר גם להכינו כמה שעות מראש ולהוסיף את הבצל הירוק רק בהגשה.
מים, אבקת מרק עוף, רוטב סויה, חומץ, יין יבש, ג'ינג'ר, סוכר, מלח, ביצים, קורנפלור, שמן שושום ובצל ירוק - כמה פשוט ככה טעים....
למרק - 3.5 ליטר מים רותחים מהקומקום
- 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
- 6 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ
- 3 כפות יין יבש
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק בפומפייה
- 1 כף מחוקה סוכר חום
- 3 כפיות מלאות מלח דק
להסמכה :
- 1 כוס מים
- 5 כפות קורנפלור גדושות (אם לא סמיך דיו, אפשר להגדיל
לנטיפי הביצים :
- 6 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ
- 3 כפות יין יבש
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק בפומפייה
- 1 כף מחוקה סוכר חום
- 3 כפיות מלאות מלח דק
להסמכה :
- 1 כוס מים
- 5 כפות קורנפלור גדושות (אם לא סמיך דיו, אפשר להגדיל
לנטיפי הביצים :
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן שומשום
להגשה ועיטור :
- כמה טיפות של שמן שומשום
- 3 בצלים ירוקים קצוצים באלכסון
- לגירסה התאילנדית - להוסיף גם כוסברה קצוצה
- 3 כפות שמן שומשום
להגשה ועיטור :
- כמה טיפות של שמן שומשום
- 3 בצלים ירוקים קצוצים באלכסון
- לגירסה התאילנדית - להוסיף גם כוסברה קצוצה
אופן ההכנה :
- להרתיח מים בקומקום חשמלי ולצקת לסיר
- להוסיף את מצרכי המרק לסיר ולהביא לרתיחה
- לערבל את חומרי ההסמכה, להוסיף למרק ולהביא לרתיחה
- לנטיפי הביצים - לערבב את הביצים והשמן, לכבות את האש ולצקת את
הביצים בזרם דק ובתנועות סיבוביות אל תוך המרק, תוך בחישה קלה
- לתקן טעמים בעזרת מלח / רוטב סויה
- להגשה - לעטר ולתבל כל צלחת בשמן שומשום, בצל ירוק ולבחירה -
כוסברה
מנות נילוות :
- עוף בדבש
- להרתיח מים בקומקום חשמלי ולצקת לסיר
- להוסיף את מצרכי המרק לסיר ולהביא לרתיחה
- לערבל את חומרי ההסמכה, להוסיף למרק ולהביא לרתיחה
- לנטיפי הביצים - לערבב את הביצים והשמן, לכבות את האש ולצקת את
הביצים בזרם דק ובתנועות סיבוביות אל תוך המרק, תוך בחישה קלה
- לתקן טעמים בעזרת מלח / רוטב סויה
- להגשה - לעטר ולתבל כל צלחת בשמן שומשום, בצל ירוק ולבחירה -
כוסברה
מנות נילוות :
- עוף בדבש
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://pagels.teamexpansion.org/sqjtaipei/2007/01/19/how-to-eat-with-chopsticks/
http://www.mamawangskitchen.com/dine-like-chinese/
http://strongecho.wordpress.com/2010/11/27/chinese-table-manners/
http://shenlaoshi.wordpress.com/2013/01/28/1-21-2013-news-letter/
http://www.mamawangskitchen.com/dine-like-chinese/
http://strongecho.wordpress.com/2010/11/27/chinese-table-manners/
http://shenlaoshi.wordpress.com/2013/01/28/1-21-2013-news-letter/
.....................................................................................................................................................................................
CHINESE EGG DROP SOUP
CHINESE EGG DROP SOUP
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
For the soup :
- 3 liters of boiling water from the kettle
- 1 heaped tbsp of chicken soup powder
- 3 tbsp of soy sauce
- 3 tbsp of vinegar
- 3 tbsp of dry wine
- 2 cm coarsely crushed ginger root
- 1 level tbsp of brown sugar
- 2 heaped tsp of fine salt
For thickening :
- 1 cup of water
- 3 heaped tbsp of corn flour (if not thick enough, you can increase)
For the egg drops :
- 3 eggs
- 3 tbsp of sesame oil
For serving and decoration :
- a few drops of sesame oil
- 3 green onions, chopped diagonally
- Thai version - add chopped cilantro
- 3 liters of boiling water from the kettle
- 1 heaped tbsp of chicken soup powder
- 3 tbsp of soy sauce
- 3 tbsp of vinegar
- 3 tbsp of dry wine
- 2 cm coarsely crushed ginger root
- 1 level tbsp of brown sugar
- 2 heaped tsp of fine salt
For thickening :
- 1 cup of water
- 3 heaped tbsp of corn flour (if not thick enough, you can increase)
For the egg drops :
- 3 eggs
- 3 tbsp of sesame oil
For serving and decoration :
- a few drops of sesame oil
- 3 green onions, chopped diagonally
- Thai version - add chopped cilantro
PREPARATIONS :
- Boil water in an electric kettle and pour into the pot
- Add the soup ingredients to the pot and bring to a boil
- Scramble the thickening ingredients, add to the soup and bring to
a boil
- For egg-drops - mix the eggs and the oil, turn off the heat and
pour into the soup in a thin stream and circular movements,
stirring slightly
- Fix flavors with salt / of soy sauce
SERVING :
- Decorate and flavor each dish with sesame oil, green onions and
coriander
.............................................................................................................................................- Add the soup ingredients to the pot and bring to a boil
- Scramble the thickening ingredients, add to the soup and bring to
a boil
- For egg-drops - mix the eggs and the oil, turn off the heat and
pour into the soup in a thin stream and circular movements,
stirring slightly
- Fix flavors with salt / of soy sauce
SERVING :
- Decorate and flavor each dish with sesame oil, green onions and
coriander
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה