גם בריא וגם טעים
LONG WHOLE RICE SCENTED WITH ONIONS AND GARLIC
SEE TRANSLATION BELOW
אורז מלא מפחית כולסטרול, מוריד את לחץ הדם ואכילתו מפחיתה את הסיכון לסוכרת סוג 2.
אורז מלא הוא מקור טוב יותר של סובין וסיבים תזונתיים, כמו גם של מינרלים כמו מגנזיום, נתרן ואבץ.
בנוסף, בעוד שהעמילן של האורז הלבן מתפרק בגוף מהר והופך לסוכר, מה שיגרום לנו בסופו של דבר לרצות לאכול עוד ועוד, הרי שהסיבים שבאורז המלא גורמים לו להתפרק לאט יותר, מה שמגביר את תחושת השובע.
.............................................................................................................................................
אורז מלא ארוך בניחוח בצלים ושומים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים ל-8 כוסות מוכנות :
- 8 כפות שמן קנולה
- 3 כפות גדושה שבבי בצל
- 3 כפות גדושה שבבי שום
- 2 כוסות אורז מלא ארוך
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 2 כפיות מלאות מלח גס
- 8 כפות שמן קנולה
- 3 כפות גדושה שבבי בצל
- 3 כפות גדושה שבבי שום
- 2 כוסות אורז מלא ארוך
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 2 כפיות מלאות מלח גס
אופן ההכנה :
- להשרות את האורז במים למשך 20 דקות. לשטוף עד שהמים צלולים, לסנן היטב ולייבש
משך 30 דקות. השרייה תקצר את משך הבישול והאורז יצא רך בגלל ספיחת נוזלים במהלך
השרייה
- לטגן קלות שמן, שבבי בצל ושום.
- להוסיף אורז ולטגן עוד 3-4 דקות. הטיגון עוטף כל גרגר בשמן ומבטיח בסיום אורז
"אחד-אחד"
- להוסיף מים, כורכום ומלח
- לבחוש פעם אחת ולהביא לרתיחה
- לכסות ולבשל 40 דקות על אש בינונית-נמוכה
- להשאיר עם כיסוי עוד כ- 5 דקות
- לפורר ולהגיש
משך 30 דקות. השרייה תקצר את משך הבישול והאורז יצא רך בגלל ספיחת נוזלים במהלך
השרייה
- לטגן קלות שמן, שבבי בצל ושום.
- להוסיף אורז ולטגן עוד 3-4 דקות. הטיגון עוטף כל גרגר בשמן ומבטיח בסיום אורז
"אחד-אחד"
- להוסיף מים, כורכום ומלח
- לבחוש פעם אחת ולהביא לרתיחה
- לכסות ולבשל 40 דקות על אש בינונית-נמוכה
- להשאיר עם כיסוי עוד כ- 5 דקות
- לפורר ולהגיש
.............................................................................................................................................
LONG WHOLE RICE SCENTED WITH ONIONS AND GARLIC
............................................................................................................................................
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 8tbsp of canola oil
- 3 full tablespoon of onion chips
- 3 full tablespoon of garlic chips
- 2 cups of long whole rice
- 4 cups of water
- 1 level teaspoon of turmeric
- 2 full teaspoons of coarse salt
- 8tbsp of canola oil
- 3 full tablespoon of onion chips
- 3 full tablespoon of garlic chips
- 2 cups of long whole rice
- 4 cups of water
- 1 level teaspoon of turmeric
- 2 full teaspoons of coarse salt
PREPARATIONS :
- Soak the rice in water for 20 minutes. Rinse until water is clear, strain well and
dry for 30 minutes. Soaking will shorten the cooking time and the rice will
come out soft, due to liquid adsorption during soaking
ensures a "one-on-one" rice finish
- Add water, turmeric and salt
- Stir once and bring to a boil
- Cover and cook for 40 minutes over low-medium heat
- Keep covered another 5 minutes
- Mix and serve
.............................................................................................................................................dry for 30 minutes. Soaking will shorten the cooking time and the rice will
come out soft, due to liquid adsorption during soaking
- Lightly fry oil, onion and garlic chips
- Add rice and fry for another 3-4 minutes. Frying wraps each grain in oil andensures a "one-on-one" rice finish
- Add water, turmeric and salt
- Stir once and bring to a boil
- Cover and cook for 40 minutes over low-medium heat
- Keep covered another 5 minutes
- Mix and serve
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה