אוכל יווני - כמה פשוט ככה טעים ...
GREEK STYLE BAKRD CHICKEN MARINATSD IN LEMON GARLIC AND OREGANO
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-המלון של טינה ביואנינה-יוון והמסעדה עם הג'ימבורי
.....................................................................................................................................................................................
Cave Apartments - מלון משפחתי נפלא. 3 דקות הליכה ממערת הנטיפים, כמה דקות נסיעה מיואנינה ומהאגם היפה. לא ממש קרוב אבל יכול לשמש בסיס לטיולים לכפרים בהרי הפינדוס.
Perama - כפר יווני קטן ליד יואנינה, עם תצפית מרהיבה להרי הפינדוס.
Cave Apartments - מלון משפחתי נפלא. 3 דקות הליכה ממערת הנטיפים, כמה דקות נסיעה מיואנינה ומהאגם היפה. לא ממש קרוב אבל יכול לשמש בסיס לטיולים לכפרים בהרי הפינדוס.
איך אפשר לשכוח את טינה, בעלת המלון המקסימה. חייכנית, לבבית, מייעצת, עוזרת ובעיקר נותנת תחושה של בית.
טיולים יומיים לכפרים בהרי הפינדוס בדרכים צרות, תלולות, פתלתלות ומאתגרות ובחמש בערב אתנחתא מהמסלול המפרך.
תופסים שלווה במסעדתAllou Gi Allou שממוקמת בשולי הכפר. אוכל טוב, אוירה נפלאה ויחס מחויך.
גולת הכותרת במסעדה, למשפחות עם ילדים קטנים - ג'ימבורי מטופח ועשיר עם שמרטפיות חביבות ואחראיות ששומרות על הילדים. הילדים נהנים וההורים נחים וזוכים לזמן איכות רגוע.
התאומים צצו לפתע כשאביתר עם מריצה על הראש. "אני שבלול רעב.... רוצה נקניקיות ...."
נו טוב ... ארוחת ערב טעימה במקום, מקלחות ולמיטות. מה צריך יותר?....
כיף חיים ...
.....................................................................................................................................................................................
עוף יווני קלאסי אפוי בלימון שום ואורגנו
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-6-9 מנות :
העוף :
- 6 כרעיים עוף
למרינאדה :
- 1 כוס יוגורט
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- גרידת לימון
- 6 שיני שום מעוכות / 1 כפית אבקת שום
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כף אורגנו יבש
- 2 כפיות מלאות סוכר חום
- 1/2 כפית מלח דק, רק במידת הצורך אם העוף מוכשר
- פלפל שחור גרוס
- 6 כרעיים עוף
למרינאדה :
- 1 כוס יוגורט
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- גרידת לימון
- 6 שיני שום מעוכות / 1 כפית אבקת שום
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כף אורגנו יבש
- 2 כפיות מלאות סוכר חום
- 1/2 כפית מלח דק, רק במידת הצורך אם העוף מוכשר
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה קורנפלור/קמח להסמכת הרוטב
אופן ההכנה :
- לערבב את כל רכיבי רוטב השרייה ולהשרות את נתחי העוף למשך 30 דקות
ועדיף ללילה
- לאפות משך כשעה, עד השחמה, בתנור שחומם ל-200 מעלות
- לאפות בתבנית פתוחה משך כשעה, עד השחמה ולהפוך את הנתחים
פעמיים במהלך האפייה
- הסמכת הרוטב בתום האפייה :
- להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו
- להעביר את הרוטב לקלחת, להסיר שומן עודף, להוסיף מים אם רוצים
להגדיל את כמות הרוטב ולהביא לרתיחה על הגז
- להסמיך עם תערובת בלולה של כף גדושה קורנפלור/קמח וכוס מים
- לתקן טעמים
בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
המתכונ מהאתרים
https://flavorite.net/greek-marinated-chicken/
https://webnuggetz.com/chicken-marinade-recipe/
https://flavorite.net/greek-marinated-chicken/
https://webnuggetz.com/chicken-marinade-recipe/
.....................................................................................................................................................................................GREEK STYLE BAKRD CHICKEN MARINATSD IN LEMON CARLIC AND OREGANO
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 6-9 SERVINGS :
Chicken :
- 6 whole chicken legs
Marinade :
- 1 cup yogurt
- 3 tablespoons olive oil
- 4 tablespoons lemon juice
- Lemon zest
- 6 crushed garlic cloves / 1 teaspoon garlic powder
- 1/4 bunch of chopped parsley
- 1/2 tablespoon dried oregano
- 2 full teaspoons brown sugar
- 1/2 teaspoon fine salt
- Ground black pepper
- 1 tablespoon of cornstarch / flour
PREPARATIONS :
- Mix all marinating ingredients and soak the chicken pieces for 30
minutes and preferably overnight
- Heat the oven to 200 degrees C
- Bake in an open baking pan for about an hour, until browned and
turn the pieces twice during baking
- Thickening the sauce after baking :
- Place the chicken in a covered serving dish and keep it warm
- Pour the sauce into a small pot, remove excess fat, add water
if you want to increase the amount of sauce and bring to a boil
on the gas
- Thicken with a mixture of cornstarch / flour and water
- Fix flavors
minutes and preferably overnight
- Heat the oven to 200 degrees C
- Bake in an open baking pan for about an hour, until browned and
turn the pieces twice during baking
- Thickening the sauce after baking :
- Place the chicken in a covered serving dish and keep it warm
- Pour the sauce into a small pot, remove excess fat, add water
if you want to increase the amount of sauce and bring to a boil
on the gas
- Thicken with a mixture of cornstarch / flour and water
- Fix flavors
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה