כמה פשוט ככה טעים והתוצאה כמו במיטב המסעדות ההודיות
EASY INDIAN BUTTER CHICKEN
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
...................................................................................................................................................................................
כל כך פשוט, כל כך טעים ועדיין התוצאה כמו במיטב המסעדות ההודיות..
.....................................................................................................................................................................................
באטר צ'יקן הודי
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-4 מנות :
העוף :
- 2 חזות עוף שלמים חתוכים לרצועות או לפיסות ביס
- 2 חזות עוף שלמים חתוכים לרצועות או לפיסות ביס
- פטנט של מסעדות סיניות לריכוך העוף - לפזר 3 כפיות אבקת סודה לשתייה, לעסות, להניח בקירור לחצי
שעה (לא יותר כדי שלא יהיה רך מדי), לשטוף היטב ולסנן
לרוטב השרייה - לערבב :
- 1/2 כוס יוגורט
- 1 כף מיץ לימון
- 3 שיני שום גדולות מעוכות
- תבלינים - 1 כפית מחוקה כורכום
- 1 כפית מחוקה גאראם מסאלה
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית מחוקה אבקת זנגוויל
- 1 כפית מחוקה אבקת כוסברה
- 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה, לבחירה לפי הטעם האישי
הקארי - לערבב ולהכין מראש :
- 30 גרם חמאה רכה
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף מחית שום
- 1 כף סוכר חום
- 1.25 כפית מלח דק
בדקות הבישול האחרונות :
- 1 שמנת לבישול דלת שומן (כוס)
- 1 שמנת לבישול דלת שומן (כוס)
- 1 כוס מים + 1 כף גדושה קורנפלור - להסמכת הרוטב, במידת הצורך
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
...................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
הכנה מראש :
- לרכך את העוף בסודה לשתייה
- להשרות את העוף ברוטב השרייה למשך שעה לפחות ועדיף למשך לילה בקירור
- להכין מראש 2 כלים עם תערובת הקארי והכוסברה הקצוצה
הבישול - לבשל כמה שעות מראש ולפני ההגשה להוסיף שמנת וכוסברה :
הבישול - לבשל כמה שעות מראש ולפני ההגשה להוסיף שמנת וכוסברה :
- להלהיט 2 כפות שמן בווק
- לטגן בווק את נתחוני העוף משך כשלוש דקות ורק עד שילבינו (כדי שיישארו עסיסיים)
- להוסיף לווק את תערובת הקארי, להביא לרתיחה ולבשל משך 3 דקות
- לפני ההגשה, להוסיף לווק את השמנת ותוספת מים וקורנפלור (להסמכה במידת הצורך), עד לכיסוי העוף,
לערבב ולהביא לרתיחה ל-3 דקות
- להוסיף לתבשיל כוסברה וחלק להשאיר לעיטור המנה
- להגיש על תלולית של אורז בעיטור כוסברה קצוצה
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתר
https://www.mygorgeousrecipes.com/butter-chicken-recipe-indian-style/
.....................................................................................................................................................................................
EASY INDIAN BUTTER CHICKEN
.....................................................................................................................................................................................
So simple, so tasty and yet the result is just like in the best Indian restaurants
INGREDIENTS FOR 4 SERVINGS :
Chicken :
- 2 whole chicken breasts cut into strips or bite-size pieces
For the marinade - mix :
- 1/2 cup yogurt
- 1 tablespoon lemon juice
- 3 crushed garlic cloves Spices : - 1 level tsp turmeric - 1 level tsp Garam Masala - 1 level tsp cumin - 1 level tsp ginger powder - 1 level tsp coriander powder - 1 tea spoonful sweet paprika - 1/2 level tsp hot paprika, or according to personal taste
For the marinade - mix :
- 1/2 cup yogurt
- 1 tablespoon lemon juice
- 3 crushed garlic cloves Spices : - 1 level tsp turmeric - 1 level tsp Garam Masala - 1 level tsp cumin - 1 level tsp ginger powder - 1 level tsp coriander powder - 1 tea spoonful sweet paprika - 1/2 level tsp hot paprika, or according to personal taste
PREPARATIONS :
- Soak the chicken in the marinade for at least one hour and preferably
refrigerate overnight
- Prepare in advance 2 dishes with the curry mixture and chopped coriander
- Heat 2 tablespoons of oil in a wok
- Fry the chicken pieces in the wok for about three minutes and only until they get white (So that they remain juicy)
- Add the curry mixture to the wok. Bring to a boil and cook for 3 minutes
- Just before serving add the cream and extra water to cover the chicken, mix and bring to
- Prepare in advance 2 dishes with the curry mixture and chopped coriander
- Heat 2 tablespoons of oil in a wok
- Fry the chicken pieces in the wok for about three minutes and only until they get white (So that they remain juicy)
- Add the curry mixture to the wok. Bring to a boil and cook for 3 minutes
- Just before serving add the cream and extra water to cover the chicken, mix and bring to
a gentle boil for another 3 minutes
- Add coriander to the dish
- Serve on top of rice and decorate with chopped coriander
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה