עסיסי, מהיר הכנה וטעים-טעים...
QUICK PAN-FRIRD CHICKEN BREAST
COATED WITH HERBS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
עסיסי, מהיר הכנה וטעים-טעים...
.....................................................................................................................................................................................
חזה עוף זריז במחבת פסים, בציפוי עשבי תיבול
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-4 מנות :
- 4 חצאי חזה עוף (2 פרפרים במשקל 1 ק"ג לערך)
- מי מלח לשרייה - 2 כפות מלח דק
- מים לכיסוי החזה
- רוטב שרייה - 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף חרדל
- 1 כף דבש
- 3 שיני שום כתושות / מחית שום קפואה
- חופן עלים קצוצים - פטרוזיליה, תימין, אורגנו, רוזמרין / 2.5 כפיות עלים
מיובשים
- פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח דק
אופן ההכנה :
- להשרות את חזה העוף במי מלח למשך 1-3 שעות (תהליך שמבטיח תוצאה עסיסית)
- לשטוף ולייבש את חזה העוף, להניח בין 2 יריעות ניילון ולשטח בפטיש לעובי אחיד של 1.5
ס"מ לערך. נתח עבה לא מתייבש בטיגון והעובי האחיד יבטיח טיגון שווה לכל הנתחים
- להשרות את חזה העוף ברוטב השרייה למשך שעה לפחות
- לרסס מחבת פסים ולהלהיט
- לטגן 3 דקות מבלי להזיז. להפוך ולטגן עוד 3 דקות
- להוסיף את רוטב השרייה שנותר ולקרמל את הנתחים משך 1-3 דקות עד שישחימו
- לשמירת העסיסיות יש לסגור בסיר למשך 10 דקות ורק אז לפרוס או להגיש
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מהאתר
https://www.joyousapron.com/lemon-balsamic-grilled-or-pan-fried-chicken/
.....................................................................................................................................................................................
QUICK PAN-FRIRD CHICKEN BREAST, COATED WITH HERBS
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 4 SERVINGS :
- 4 chicken breasts halves (2 butterflies weighing about 1 kg)
- Salt water for soaking - 2 tablespoons of fine salt
- Water to cover the chicken breast
- Marinade - 3 tablespoons olive oil
- 3 tablespoons of lemon juice
- 1 tablespoon mustard
- 1 tablespoon of honey
- 3 crushed garlic cloves / frozen garlic
puree
- Handful of chopped leaves - parsley,
thyme, oregano, rosemary / 2.5
teaspoons of dried leaves
- Black pepper
- 1/2 teaspoon fine salt
PREPARATIONS :
- Soak the chicken breast in brine for 1-3 hours (a process that ensures a juicy
result)
- Rinse and dry the chicken breast, place between 2 plastic sheets and flatten with a schnitzel hammer to a uniform thickness of 1.5 cm.
- Soak the chicken breast in the marinade for at least an hour
- Spray astriped pan and heat it
- Fry for 3 minutes without moving. Turn and fry for another 3 minutes
- Add the remaining marinade and caramelize the chunks for 1-3 minutes until browned
- To get a juicy chicken breast, close it in a pot for 10 minutes and then cut and serve
- Rinse and dry the chicken breast, place between 2 plastic sheets and flatten with a schnitzel hammer to a uniform thickness of 1.5 cm.
- Soak the chicken breast in the marinade for at least an hour
- Spray astriped pan and heat it
- Fry for 3 minutes without moving. Turn and fry for another 3 minutes
- Add the remaining marinade and caramelize the chunks for 1-3 minutes until browned
- To get a juicy chicken breast, close it in a pot for 10 minutes and then cut and serve
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה