עוף בטטות וכרובית אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



ערב חג סוכות. כל ה"שבט" התפזר ונותרתי עם "סניף" משפחתי קטן לארוחה אינטימית נפלאה....
CHICKEN  ROASTED  WITH  SWEET  POTATOES  CAULIFLOWER  AND  ITALIAN  HERBS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

ערב חג סוכות.  כל ה"שבט" התפזר ונותרתי עם "סניף" משפחתי קטן לארוחה אינטימית נפלאה עם עוף עסיסי ושזוף, לצד כרובית ובטטות רכות, ספוגות ברוטב מבושם נפלא.

 .....................................................................................................................................................................................

עוף בטטות וכרובית אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים
.....................................................................................................................................................................................







בתיאבון


.....................................................................................................................................................................................

מצרכים :
     -   העוף :
           -   4-6 כרעי עוף

     -    לרוטב השרייה - בבלנדר :
           -   חופן עשבי תיבול :
                -   1/4 חבילה פטרוזיליה            
                -   עלים מ-3 ענפי רוזמרין
                -   עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
                -   עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
                -   עלים מ-4 ענפי טרגון / 2 כפיות טרגון יבש
           -   4 כפות שמן זית
           -   מיץ מחצי לימון
           -   גרידת לימון שלם
           -   1/4 כוס חומץ בלסמי
           -  7 שיני שום / 1 כף גדושה שום כתוש קפוא 
           -   תבלינים    -   1 כפית פפריקה מתוקה
                              -    פלפל שחור גרוס
                              -   1 כפית מלח דק
     -   ירקות :
           -     4 בטטות בינוניים מוארכות בקליפה
           -     1 כרובית גדולה

אופן ההכנה :
     -    הכנה יום מראש :
           -   לטחון בבלנדר את רכיבי רוטב השרייה ובמחצית ממנו להשרות את העוף למשך לילה
     -   הכנת הירקות :
           -   הבטטות - לחצות לאורך ולפרוס לפיסות בגודל ביס
           -   הכרובית - לחלק לפרחים גדולים, להשרות לשעה במים עם מלח דק וחומץ, לסנן ולשטוף
     -    הכנת התבניות :
          -   להכין 2 תבניות מצופות בנייר אפייה
          -   להניח בכל תבנית מחצית מהכרעיים, כשהעור פונה כלפי מעלה, ומחצית 

              מהירקות, לאחר שקיבלו עיסוי בשארית תערובת השרייה.  לזרות מלח דק על הירקות.
     -    האפייה :
          -   אופים כשעה בטורבו, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
          -   במהלך האפייה הופכים פעמיים את הכרובית, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך 
              ומרטיבים את העוף במרינדה 
         
.....................................................................................................................................................................................
CHICKEN  ROASTED  WITH  SWEET  POTATOES  CAULIFLOWER  AND  ITALIAN  HERBS
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

     - The chicken :
            - 4-6 chicken whole legs
      - For marinade - in a blender :
            - A handful of herbs :
                 - 1/4 pack of parsley
                 - Leaves from 3 rosemary branches
                 - Leaves from 3 basil branches
                 - Leaves from 5 fresh thyme branches / 1 teaspoon dry thyme
                 - Leaves from 4 tarragon branches / 2 teaspoons dry tarragon
            - 4 tablespoons of olive oil
            - Juice from half a lemon
            - Whole lemon zest
            - 1/4 cup balsamic vinegar
            - 7 cloves of garlic / 1 tablespoon of frozen crushed garlic
            - Spices - 1 teaspoon sweet paprika
                              -   Ground black pepper
                             
- 1 teaspoon of fine salt
PREPARATIONS :

- Preparations a day in advance : - Grind the marinade ingredients in a blender and soak the chicken in half of it overnight
     - Vegetables preparation :
            - Sweet potatoes - Cross along and cut into bite-sized pieces - Cauliflower - Divide into large flowers, soak for 1 hour in water with fine salt and vinegar, filter and rinse

- Preparing 2 baking molds :
           - Cover with baking paper
           - Lay in each dish half of the legs, with the skin facing up, and half of vegetables, after wrapping with the rest of the marinade. Sprinkle fine salt on the vegetables.
      - Baking :
           - Bake in turbo for about an hour, in a preheated oven to 200 ° C
           - During baking, turn cauliflower twice, add a little water, if necessary, and moisten chicken with marinade
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה