עוף צלוי כל כך טעים ושזוף עד שקשה למצוא לו מתחרים
PERSIAN CHICKEN - ZERESHK POLO BA MORGH
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
עוף צלוי כל כך טעים ושזוף עד שקשה למצוא לו מתחרים. המתכון המקורי מתובל בזעפרן שאין לו תחליף, אבל... לא היה לי ועדיין התוצאה היתה נפלאה.
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
עוף פרסי - ZERESHK POLO BA MORGH
.............................................................................................................................................
המצרכים :
העוף :
- 6 כרעי עוף
לרוטב השרייה :
- לטיגון - 1 כף שמן קנולה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 כפית מלח דק
- לתיבול - 2 כפיות כורכום
- 1/2 כפית (קינמון + מוסקט + הל + כמון + כוסברה)
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כוס מים
אופן ההכנה :
- הכנת רוטב מראש והשרייה :
- להזהיב מעט את הבצל בשמן ומלח, להוסיף את השום ותערובת התיבול ולערבב
מעט לפתיחת טעמי התבלינים
- להזהיב מעט את הבצל בשמן ומלח, להוסיף את השום ותערובת התיבול ולערבב
מעט לפתיחת טעמי התבלינים
- להוסיף רסק עגבניות ומים ולהשרות את העוף ברוטב השרייה למשך לילה
- האפייה :
- לחמם את התנור ל-200 מעלות
- להניח את נתחי העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור מונח על הנייר, ולצקת
את הרוטב על העוף
- לאפות בתבנית פתוחה משך כחצי שעה, להפוך את הנתחים, להוסיף מים במידת
הצורך ולאפות עוד כחצי שעה להשחמה.
.............................................................................................................................................
PERSIAN CHICKEN - ZERESHK POLO BA MORGH
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6 whole chicken legs
To marinade :
- For frying - 1 tbsp canola oil
- 2 large chopped onions
- 4 large chopped garlic cloves
- 1 teaspoon of fine salt
- For seasoning - 2 tsp turmeric
- 1/2 tsp (cinnamon + nutmeg + cardamon + cumin + coriander)
- 1/4 teaspoon of hot paprika
- 1 small pack of tomato paste
- 1 cup of water
PREPARATIONS :
- 6 whole chicken legs
To marinade :
- For frying - 1 tbsp canola oil
- 2 large chopped onions
- 4 large chopped garlic cloves
- 1 teaspoon of fine salt
- For seasoning - 2 tsp turmeric
- 1/2 tsp (cinnamon + nutmeg + cardamon + cumin + coriander)
- 1/4 teaspoon of hot paprika
- 1 small pack of tomato paste
- 1 cup of water
PREPARATIONS :
- Preparing marinade in advance and soaking :
- Fry the onion a littleת with oil and salt, add garlic and spices and mix slightly to open spice flavors
- Add tomato puree and water, mix and refrigerate with the the chicken overnight
- Baking :
- Preheat oven to 200 C degrees
- Place the chicken pieces in a baking sheet, lined with baking paper, with the skin on the paper, and pour the sauce on the chicken
- Bake in an open baking pan for about half an hour, turn the chunks, add water if needed and bake for about half an hour to brown
- Fry the onion a littleת with oil and salt, add garlic and spices and mix slightly to open spice flavors
- Add tomato puree and water, mix and refrigerate with the the chicken overnight
- Baking :
- Preheat oven to 200 C degrees
- Place the chicken pieces in a baking sheet, lined with baking paper, with the skin on the paper, and pour the sauce on the chicken
- Bake in an open baking pan for about half an hour, turn the chunks, add water if needed and bake for about half an hour to brown
.....................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה