עוף פרסי - Zereshk Polo Ba Morgh ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  עוף צלוי כל כך טעים ושזוף עד שקשה למצוא לו מתחרים
PERSIAN  CHICKEN - ZERESHK  POLO  BA  MORGH
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי

............................................................................................................................................

עוף צלוי כל כך טעים ושזוף עד שקשה למצוא לו מתחרים.  המתכון המקורי מתובל בזעפרן שאין לו תחליף, אבל... לא היה לי ועדיין התוצאה היתה נפלאה.
.............................................................................................................................................
      עוף פרסי - ZERESHK  POLO  BA  MORGH
.............................................................................................................................................







       המצרכים : 
        העוף :
         -  6 כרעי עוף
        לרוטב השרייה :  
         -  לטיגון   -   1 כף שמן קנולה
                       -   2 בצלים גדולים קצוצים
                       -   4 שיני שום גדולות קצוצות
                       -   1 כפית מלח דק
         -  לתיבול  -  2 כפיות כורכום
                       -   1/2 כפית (קינמון + מוסקט + הל + כמון + כוסברה)
                       -   1/4 כפית פפריקה חריפה
         -  1 רסק עגבניות קטן
         -  1 כוס מים

         אופן ההכנה :
        -   הכנת רוטב מראש והשרייה :  
               -   להזהיב מעט את הבצל בשמן ומלח, להוסיף את השום ותערובת התיבול ולערבב 
                   מעט לפתיחת טעמי התבלינים             
               -   להוסיף רסק עגבניות ומים ולהשרות את העוף ברוטב השרייה למשך לילה   
        -   האפייה :
               -   לחמם את התנור ל-200 מעלות
               -   להניח את נתחי העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור מונח על הנייר, ולצקת 
                   את הרוטב על העוף
               -   לאפות בתבנית פתוחה משך כחצי שעה, להפוך את הנתחים,  להוסיף מים במידת 
                   הצורך ולאפות עוד כחצי שעה להשחמה.  

.............................................................................................................................................
PERSIAN  CHICKEN - ZERESHK  POLO  BA  MORGH
............................................................................................................................................



INGREDIENTS :
  The chicken :
          - 6 whole chicken legs
      To marinade :
          - For frying - 1 tbsp canola oil
                        - 2 large chopped onions
                        - 4 large chopped garlic cloves
                        - 1 teaspoon of fine salt
          - For seasoning - 2 tsp turmeric
                        - 1/2 tsp (cinnamon + nutmeg + cardamon + cumin + coriander)
                        - 1/4 teaspoon of hot paprika
          - 1 small pack of tomato paste
          - 1 cup of water

 

PREPARATIONS :


- Preparing marinade in advance and soaking :
                - Fry the onion a littleת with oil and salt, add garlic and spices and mix slightly to open spice flavors
                - Add tomato puree and water, mix and refrigerate with the the chicken overnight
     - Baking :
               - Preheat oven to 200 C degrees
               - Place the chicken pieces in a baking sheet, lined with baking paper, with the skin on the paper, and pour the sauce on the chicken
               - Bake in an open baking pan for about half an hour, turn the chunks, add water if needed and bake for about half an hour to brown


.....................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה