וייטנאם הנפלאה דרך עיני -. צבעים... ניחוחות... אנשים... שווקים... בתים יפים... נופים...
VIETNAMESE BAKED CHICKEN
GA-NUONG
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי + צילומים שלי מוייטנאם
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
עוף וייטנאמי אפוי
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
העוף :
- 6-8 כרעיים
למרינדה :
- במעבד מזון :
- 1/3 צרור כוסברה
- 7 שיני שום
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 3 קוביות קפואות
- תערובת תיבול :
- 1 כף אבקת שום
- 1/2 כפית תערובת 5 תבלינים
- פלפל שחור
- 1/3 כוס רוטב צדפות
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף יין אדום יבש
- 2 כפות שמן קנולה
- 1.5 כף מץ לימון
- 2 כפות דבש
- 1 כף גרידת לימון / למון גראס במקור
- 1 כוס מים
להסמכת הרוטב בתום האפייה :
- 6-8 כרעיים
למרינדה :
- במעבד מזון :
- 1/3 צרור כוסברה
- 7 שיני שום
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 3 קוביות קפואות
- תערובת תיבול :
- 1 כף אבקת שום
- 1/2 כפית תערובת 5 תבלינים
- פלפל שחור
- 1/3 כוס רוטב צדפות
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף יין אדום יבש
- 2 כפות שמן קנולה
- 1.5 כף מץ לימון
- 2 כפות דבש
- 1 כף גרידת לימון / למון גראס במקור
- 1 כוס מים
להסמכת הרוטב בתום האפייה :
- כף גדושה קורנפלור + מים
אופן ההכנה :
- להכין את המרינדה ולהשרות בה את העוף למשך לילה בקרור
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
- להניח את נתחי העוף בתבנית עם העור כלפי מטה
- לאפות משך 30 דקות, להפוך ולאפות עוד 30 דקות להשחמה
- להניח את נתחי העוף בקערת הגשה ולשמור על חומם
- להעביר את התבנית עם הרוטב לגז ולהסמיך את הרוטב בעזרת בלילה שלמים וקורנפלור
.....................................................................................................................................................................................
עוד מתכונים וייטנאמיים
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מהאתר
https://www.seriouseats.com/2017/03/how-to-make-easy-vietnamese-style-baked-chicken.html
https://www.seriouseats.com/2017/03/how-to-make-easy-vietnamese-style-baked-chicken.html
.....................................................................................................................................................................................
VIETNAMESE BAKED CHICKEN
GA-NUONG
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6-8 chicken whole legs
For the marinade :
- With food processor :
- 1/3 bunch of coriander
- 7 cloves of garlic
- 3 cm ginger root / 3 frozen cubes
- Seasoning mixture :
- 1 tablespoon garlic powder
- 1/2 teaspoon 5 spices mix
- black pepper - 1/3 cup oyster sauce
- 1 tablespoon fish sauce
- 1 tablespoon soy sauce
- 1 tablespoon dry red wine
- 2 tablespoons canola oil
- 1.5 tablespoons of lemon juice
- 2 tablespoons of honey
- 1 tablespoon lemon zest / lemon grass originally
- 1 cup of water
Tothicken the sauce after baking :
- 1 tablespoon full cornstarch + water
- 6-8 chicken whole legs
For the marinade :
- With food processor :
- 1/3 bunch of coriander
- 7 cloves of garlic
- 3 cm ginger root / 3 frozen cubes
- Seasoning mixture :
- 1 tablespoon garlic powder
- 1/2 teaspoon 5 spices mix
- black pepper - 1/3 cup oyster sauce
- 1 tablespoon fish sauce
- 1 tablespoon soy sauce
- 1 tablespoon dry red wine
- 2 tablespoons canola oil
- 1.5 tablespoons of lemon juice
- 2 tablespoons of honey
- 1 tablespoon lemon zest / lemon grass originally
- 1 cup of water
Tothicken the sauce after baking :
- 1 tablespoon full cornstarch + water
PREPARATIONS :
- Prepare the marinade and refrigerate with the chicken overnight
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Put the chicken pieces in a mold with the skin facing down
- Bake for 30 minutes, turn and bake another 30 minutes for browning
- Put the chicken pieces in a serving bowl and keep warm
- Transfer the sauce to a gas hob and thicken the sauce with a mixture of water and cornstarch
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Put the chicken pieces in a mold with the skin facing down
- Bake for 30 minutes, turn and bake another 30 minutes for browning
- Put the chicken pieces in a serving bowl and keep warm
- Transfer the sauce to a gas hob and thicken the sauce with a mixture of water and cornstarch
.....................................................................................................................................................................................
MORE VIETNAMESE RECIPES
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה