המטבוחה המרוקאית חריפה ואדומה כאש.
סוד טעמה הנפלא בפלפלים הקלויים על האש ובבישול האיטי בשמן אדום, כמו ריבה.
סוד טעמה הנפלא בפלפלים הקלויים על האש ובבישול האיטי בשמן אדום, כמו ריבה.
השמן, מלבד זה שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה, הוא צולה ומשמר אותה להרבה זמן במקרר
MOROCCAN MATBUCHA
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-השטיח המרוקאי שלי. טיולים + מרוקו + ציפי
.....................................................................................................................................................................................
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מרוקו המדהימה ועמוסת החוויות לא פינתה אותי לפיתויי קניות. רק שטיח רציתי כל-כך, כל-כך. שטיח ישן, אוטנטי שצופן בחובו אין-סוף סיפורים וסודות.
הרי האטלס התחתון. כביש מתפתל בקניון הולך וצר, מוקף משני צדיו בהרים טרשיים, שנישאים לגבהים טובלים בעננים. הערוץ מוצר עוד ועוד והכביש הופך לשביל חלוקי נחל. האוטובוס מקרטע לאיטו ושם לפתע, באמצע שום מקום, ראיתי את השטיח שלי תלוי על קיר אבן במבנה בודד במרומי הערוץ. ישן, מרופט, אותנטי. כמו שחלמתי.
בגחמה רגעית פרועה אני עוצרת את האוטובוס. מובטח לי שיאספו אותי כעבור חצי שעה. מתחילה לטפס במדרגות התלולות במעלה ההר, מבלי לדעת מי ומה מחכה לי, לבד באמצע שום מקום בוואדי שומם במרוקו....
שומר פתאים ה' ולא אונה לי כל רע מידי הגבר הבודד, שנמצא שם..... זכיתי בשטיח ובכוס תה ואפילו לא שכחו לאסוף אותי......
צבעי השטיח כצבעי המטבוחה המרוקאית האדומה כאש.
סוד טעמה הנפלא בפלפלים הקלויים על האש ובבישול האיטי בשמן אדום, כמו ריבה. השמן, מלבד זה שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה, הוא צולה ומשמר אותה להרבה זמן במקרר.
סוד טעמה הנפלא בפלפלים הקלויים על האש ובבישול האיטי בשמן אדום, כמו ריבה. השמן, מלבד זה שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה, הוא צולה ומשמר אותה להרבה זמן במקרר.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מטבוחה מרוקאית - 1 ליטר לערך
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים :
- 5 פלפלים אדומים וירוקים
- 5 פלפלים חריפים טריים - הכהים הם החריפים
- 14 עגבניות - אדומות מאד ולא הקמחיות של החורף
- שיניים קלופות של ראש שום שלם
- 1 כף סוכר חום לאיזון החמיצות
- תערובת תיבול משחתית - 1/4 כוס שמן קנולה
הכנות מראש :
- כל סוגי הפלפלים :- 5 פלפלים אדומים וירוקים
- 5 פלפלים חריפים טריים - הכהים הם החריפים
- 14 עגבניות - אדומות מאד ולא הקמחיות של החורף
- שיניים קלופות של ראש שום שלם
- 1 כף סוכר חום לאיזון החמיצות
- תערובת תיבול משחתית - 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה או צ'ילי לפי הטעם
הכנות מראש :
לקלות על האש, להכניס לשקית ניילון לכמה דקות (להקלת הקילוף), לקלוף עם
כפפות חד-פעמיות ולקצוץ
- העגבניות :כפפות חד-פעמיות ולקצוץ
לחתוך בתחתית צלב לא עמוק, לחלוט במים רותחים ולקלוף. לחצות ולסחוט
היטב את הנוזלים והגרעינים (לשמור לרוטב זרעי עגבניות), לקצוץ לקוביות
קטנטנות, או לרסק גס במעבד מזון (לא לרסק יותר מידי. כדי שיתקבל רסק גושי
כאילו חתכנו ביד)
- השום - לפרוס את רוב שיני השום ולמעוך מעט מהכמות
- תערובת התיבול המשחתית
הבישול :
- להניח בסיר בינוני את הפלפלים, העגבניות והשום ולהביא לרתיחה, תוך בחישה
מתמדת
- אחרי רתיחה להנמיך את הלהבה ולהוסיף כף סוכר חום היטב את הנוזלים והגרעינים (לשמור לרוטב זרעי עגבניות), לקצוץ לקוביות
קטנטנות, או לרסק גס במעבד מזון (לא לרסק יותר מידי. כדי שיתקבל רסק גושי
כאילו חתכנו ביד)
- השום - לפרוס את רוב שיני השום ולמעוך מעט מהכמות
- תערובת התיבול המשחתית
הבישול :
- להניח בסיר בינוני את הפלפלים, העגבניות והשום ולהביא לרתיחה, תוך בחישה
מתמדת
- לבשל ללא כיסוי כ- 20 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם
- להוסיף את תערובת התיבול המשחתית לסיר
- להמשיך לבשל כ-20 דקות, עד שלא נותרים מים, רואים שמן צף מעל לעגבניות
והמרקם כשל ריבה, או כש"החורים" לניקוז הנוזלים נעלמים.
המהדרים מבשלים ארוכות כמו ריבה - שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים לפחות 3 שעות עד שהמטבוחה
מצטמצמת לחצי ונעשית סמיכה ואדומה מאוד
מצטמצמת לחצי ונעשית סמיכה ואדומה מאוד
- לתקן טעמים במלח וסוכר ולצנן
- הקפאה (ההעדפה שלי) - ניתן להקפיא מנות קטנות עם מעט שמן קנולה
- שימור במקרר- עם ציפוי של שמן קנולה בכלי זכוכית, שתורם לאריכות חיים
וטריות, כי הזכוכית מתקררת מאד במקרר, וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה.
לסועדים מגישים ללא השמן
לסועדים מגישים ללא השמן
שימושים מומלצים :
- כמתאבן עם חלה
- להגשה לצד פשטידה מרוקאית - מעקודה / מחאמר
- לשקשוקה - מחממים מטבוחה יחד עם השמן ומעט מים במחבת, יוצרים חללים
לביצה, שוברים ביצים למעלה, בכמה מקומות, מכסים ומבשלים
- לעוף - נהדר לבשל עם מטבוחה ולהוסיף זיתים מבוקעים
- מריחה על פרוסת לחם ומעל למטבוחה גבינה קשה ולגריל
- כמתאבן עם חלה
- להגשה לצד פשטידה מרוקאית - מעקודה / מחאמר
- לשקשוקה - מחממים מטבוחה יחד עם השמן ומעט מים במחבת, יוצרים חללים
לביצה, שוברים ביצים למעלה, בכמה מקומות, מכסים ומבשלים
- לעוף - נהדר לבשל עם מטבוחה ולהוסיף זיתים מבוקעים
- מריחה על פרוסת לחם ומעל למטבוחה גבינה קשה ולגריל
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
צילומי המטבוחה מהאתרים -
http://charlotteauchocolat.com/2011/10/27/perfect-matbucha/
http://napifogyokura.hu/wp-content/uploads/2012/03/Matbucha.jpg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://charlotteauchocolat.com/2011/10/27/perfect-matbucha/
http://napifogyokura.hu/wp-content/uploads/2012/03/Matbucha.jpg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOROCCAN MATBUCHA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTS :
- 5 red and green peppers
- 5 fresh hot peppers
- 14 ripe tomatoes
- Peeled cloves of a whole garlic head
- 1 tbsp of brown sugar to balance the acidity
- Seasoning mix - 1/4 cup of canola oil
- 2 heaping tbsp of sweet paprika
- Hot paprika or chili to taste
ADVANCE PREPARATIONS :
- All kinds of peppers :
Roast on fire, put in a plastic bag for a few minutes (to alleviate
peeling), peel with rubber gloves and chop
- Tomatoes :
Cross-cut the bottom not deeply, blanch in boiling water and peel.
Cross and squeeze the seeds (save for tomato seed sauce).
Chop into tiny cubes or crush coarsely in a food processor (Do not
smash too much, as if we cut by hand)
- Garlic :
Slice most garlic cloves and smash a little amount
- Seasoning mix
COOKING :
- Put In a medium saucepan, peppers, tomatoes and garlic and
bring to a boil, stirring constantly
- After boiling turn down the heat and add a tablespoon of brown
sugar
- Cook, uncovered, for 20 minutes, stirring occasionally
- Add the spice mix into the pot
- Continue to cook about 20 minutes, until no liquid remain, seeing
floating oil above the tomatoes and the texture is like jam
- Fix flavors with salt and sugar and chill
PRESERVING / FREEZING :
- Freezing (my preference) in small portions
- Fridge preserving - coated with canola oil in a glass dish, which
contributes longevity and freshness
- Serve without the oil
RECOMMENDED USES :
- As an ppetizer
- Serving alongside Moroccan vegetable pie - Maakouda
- Shakshouka - Heat Matbucha in the pan, with oil and a little
water , break eggs in several places, cover and cook
- Chicken - It's great to cook with Matbucha and to add cracked
olives
- Put on a piece of bread lay hard cheese and grill
- 5 red and green peppers
- 5 fresh hot peppers
- 14 ripe tomatoes
- Peeled cloves of a whole garlic head
- 1 tbsp of brown sugar to balance the acidity
- Seasoning mix - 1/4 cup of canola oil
- 2 heaping tbsp of sweet paprika
- Hot paprika or chili to taste
ADVANCE PREPARATIONS :
- All kinds of peppers :
Roast on fire, put in a plastic bag for a few minutes (to alleviate
peeling), peel with rubber gloves and chop
- Tomatoes :
Cross-cut the bottom not deeply, blanch in boiling water and peel.
Cross and squeeze the seeds (save for tomato seed sauce).
Chop into tiny cubes or crush coarsely in a food processor (Do not
smash too much, as if we cut by hand)
- Garlic :
Slice most garlic cloves and smash a little amount
- Seasoning mix
COOKING :
- Put In a medium saucepan, peppers, tomatoes and garlic and
bring to a boil, stirring constantly
- After boiling turn down the heat and add a tablespoon of brown
sugar
- Cook, uncovered, for 20 minutes, stirring occasionally
- Add the spice mix into the pot
- Continue to cook about 20 minutes, until no liquid remain, seeing
floating oil above the tomatoes and the texture is like jam
- Fix flavors with salt and sugar and chill
PRESERVING / FREEZING :
- Freezing (my preference) in small portions
- Fridge preserving - coated with canola oil in a glass dish, which
contributes longevity and freshness
- Serve without the oil
RECOMMENDED USES :
- As an ppetizer
- Serving alongside Moroccan vegetable pie - Maakouda
- Shakshouka - Heat Matbucha in the pan, with oil and a little
water , break eggs in several places, cover and cook
- Chicken - It's great to cook with Matbucha and to add cracked
olives
- Put on a piece of bread lay hard cheese and grill
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה