אחד ממתכוני הדגל של המטבח ההודי
OVEN BAKED INDIAN TANDOORI CHICKEN
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
אחד ממתכוני הדגל של המטבח ההודי
.....................................................................................................................................................................................
עוף טנדורי הודי בתנור .....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
העוף :
- 6-8 כרעיים
לרוטב שרייה - לערבב :
- 1.5 כוס יוגורט
- 2 כפות שמן קנולה
- 1.5 כף מיץ לימון
- 2 כפיות שורש ג'ינג'ר טחון
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח דק
- תבלינים :
- 1 כפית גדושה גאראם מסאלה (תבלין הודי)
- 2.5 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 2.5 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס (לבחירה)
אופן ההכנה :
הכנה יום מראש :
- להכין את רוטב השרייה
- להשרות את העוף ברוטב בקירור למשך לילה
האפייה (אפשר בבוקר ולחמם לפני ארוחת הערב) :
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
- להכין קדרה רחבה במיוחד, שניתן להכניסה לתנור
- להניח את כרעי העוף בקדרה, כשהעור כלפי מטה
- לאפות פתוח משך 30 דקות, להפוך, להרטיב ברוטב ולאפות עוד 30 דקות
- לפני הארוחה להכניס לתנור שחומם ל-220 מעלות צלסיוס, להרטיב ברוטב ולאפות משך
10-15 דקות עד השחמה יפה
הגשה :
- להגיש עם אורז לבן ולעטר בכוסברה קצוצה
תוספות להשלמת ארוחה הודית :
- עם אורז בסמטי לבן
- רייטה לריענון והפגת החריפות
- דאל - תבשיל עדשים
- סלט עדשים, עגבניות וכוסברה
- סלט כרוב הודי בתיבול כוסברה ונענע
- צלוחית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
- צלוחית עם כוסברה ומעט נענע קצוצות דק
- רייטה לריענון והפגת החריפות
- דאל - תבשיל עדשים
- סלט עדשים, עגבניות וכוסברה
- סלט כרוב הודי בתיבול כוסברה ונענע
- צלוחית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
- צלוחית עם כוסברה ומעט נענע קצוצות דק
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מהאתר
.....................................................................................................................................................................................
OVEN BAKED INDIAN TANDOORI CHICKEN .....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6-8 whole chicken legs
For the marinade - mix :
- 1.5 cups of yogurt
- 2 tablespoons canola oil
- 1.5 tablespoons lemon juice
- 2 teaspoons ground ginger root
- 5 cloves of crushed garlic
- 1 teaspoon fine salt
- Spices:
- 1 heaping teaspoon Garam Masala (Indian spice)
- 2.5 tablespoons sweet paprika
- 1 teaspoon turmeric
- 2.5 teaspoons ground coriander seeds
- 1/2 teaspoon shatta chips (optional)
PREPARATIONS :
Preparation a day in advance :
- Prepare the marinade
- Soak the chicken in the minada and refrigerate overnight
Baking (you can bake in the morning and brown before dinner) :
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Prepare an extra wide pot, which can be put in the oven
- Place the chicken legs in the pot, skin side down
- Bake open for 30 minutes, turn, moisten with sauce and bake for another 30
minutes
- Before the meal, put in the oven, preheated to 220 degrees Celsius, moisten
with sauce and bake for 10-15 minutes until nicely browned.
Serving :
- Serve with white rice and garnish with chopped coriander
MORE INDIAN RECIPES :
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה