אומרים שבעניין הכוסברה העולם מתחלק לשניים - לאוהבים ולשונאים. תוסיפו לזה גם חריף "אש", וואי... וואי... וואי...
YEMENI GREEN HOT SCHUG
סיפור-איך כולם למדו לאכול כוסברה. חגי + אסנת + נועה + תמר
.....................................................................................................................................................................................
אומרים שבעניין הכוסברה העולם מתחלק לשניים - לאוהבים ולשונאים. קובי חתני טוען, מניסיון אישי, שטעם הוא חוש נרכש. הוא אכן חווה זאת פעמים רבות במפגש עם המשפחה שלנו ולטעמי הוא צודק.
.....................................................................................................................................................................................
אומרים שבעניין הכוסברה העולם מתחלק לשניים - לאוהבים ולשונאים. קובי חתני טוען, מניסיון אישי, שטעם הוא חוש נרכש. הוא אכן חווה זאת פעמים רבות במפגש עם המשפחה שלנו ולטעמי הוא צודק.
אז כוסברה אמרנו...
יום אחד פינקתי את עצמי בסטייק עתיר כוסברה ושלל תבלינים אקזוטיים פיקנטיים. עוד הסטייק רוחש במחבת ונועה בתי פורצת במפתיע הביתה, כמעט מעולפת מהניחוחות. ניסיתי להציל אותה מהכוסברה השנואה, אבל היא כבר נגסה בסטייק ואכלה בתאווה את החלה הטבולה ברוטב, עד הטיפה האחרונה, כשהיא מתמוגגת מהנאה.
כששאלה מה יש ברוטב הנפלא, התפתלתי והחלטתי שפיקוח נפש דוחה…….כוסברה ומתיר שקר לבן חמקני של "תאמיני לי, אני מבולבלת מרוב התבלינים שהכנסתי לרוטב"…. רק לימים, כשבקשה שאחזיר אותה שוב לחוויה הנפלאה, גיליתי לה את הסוד.
כמה רוויתי נחת, כשבהמשך הכנתי ארוחה הודית עתירת כוסברה ונועה הצהירה, בעודה מתלקקת בהנאה, שכבר מ-ז-מ-ן לא מעניין אותה אם יש באוכל כוסברה…..
מאוחר יותר בני הפתיע אותי כשביקש שאכין לו ולאשתו ארוחה הודית משופעת בכוסברה....
אסנת בתי שברה אותי כשחזרה מטיול תרמילאי במזרח עם הכרזה שגם היא כבר אוכלת כוסברה...
נו והקטנה כחולת העיניים והתימני הביישן שלה... גם היא נשברה. אגב, זה התימני ששם "חותמת הכשר" לסחוג שמובא כאן.
וזה מה שהזוג המקסים הזה יגיש לכם כשתבואו לאכול אצלם
סחוג תימני ירוק חריף
.....................................................................................................................................................................................
המתכון מבוסס על זה של גיל חובב, בשינויים מינוריים
לטחון במעבד מזון :
- 1 ראש שום - מפורק לשיניים קלופות
- 15 פלפלים ירוקים חריפים
- פלפל שאטה גרוס במידת הצורך
- 1 צרור כוסברה
- 1 כף מלח
- 3 כף שמן קנולה
- מיץ מלימון שלם
- לתערובת התבלינים - 1 כפית הל
- קורט ציפורן
- 1 כף כמון
- 1 כפית זנגוויל יבש
- 1 ראש שום - מפורק לשיניים קלופות
- 15 פלפלים ירוקים חריפים
- פלפל שאטה גרוס במידת הצורך
- 1 צרור כוסברה
- 1 כף מלח
- 3 כף שמן קנולה
- מיץ מלימון שלם
- לתערובת התבלינים - 1 כפית הל
- קורט ציפורן
- 1 כף כמון
- 1 כפית זנגוויל יבש
עיקור הצנצנות :
- ממלאים צנצנות במים רותחים ומחכים מספר דקות, שופכים
את המים הרותחים ונותנים לצנצנת להתייבש
- ממלאים צנצנות במים רותחים ומחכים מספר דקות, שופכים
את המים הרותחים ונותנים לצנצנת להתייבש
הקפאה :
ניתן להקפיא במנות קטנות או לשמור כמה חודשים בקירור עם כיסוי של שמן קנולה
ניתן להקפיא במנות קטנות או לשמור כמה חודשים בקירור עם כיסוי של שמן קנולה
.....................................................................................................................................................................................
צילום הסחוג מאתר
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-sauces/Recipe-970802992c89c11004.htm
.....................................................................................................................................................................................צילום הסחוג מאתר
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-sauces/Recipe-970802992c89c11004.htm
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה