וואו.... המרק הזה הוא ארוחה שלמה.... פינוק של חורף.... טעים-טעים... סמיך, משביע ומשכר בשילובי טעמים וניחוחות... כאילו מכוכב אחר...
THAI LAKSA SOUP WITH GREEN CURRY BUTTERNUT SQUASH COCONUT MILK AND NODLES
SEE TRANSLATION BELOW
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
וואו.... המרק הזה הוא ארוחה שלמה.... פינוק של חורף.... טעים-טעים... סמיך, משביע ומשכר בשילובי טעמים וניחוחות... כאילו מכוכב אחר...
לקסה, מרק שנפוץ במלזיה, אינדונזיה, סינגפור ודרום תאילנד בגירסאות רבות. המרק מכיל אטריות אורז, או נודלס ביצים, עם עוף, פירות ים, או דגים, שבושלו במרק חריף עם קארי וחלב קוקוס.
המתכון הזה נוצר בהשראת הגירסה התאילנדית של ג'יימי אוליבר.
.............................................................................................................................................
מרק לקסה תאילנדי פיקנטי עם דלורית קארי ירוק חלב קוקוס ונודלס
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
להרתיח 2 ליטר מים ולהעביר לבישול בסיר עם אבקת מרק עוף
לחתוך 2 דלורית בקליפה
לגרר דלורית במעבד מזון ולהוסיף למרק הרותח
להכין מחית קארי במעבד מזון ולהוסיף למרק
להוסיף נודלס למרק לעשר דקות בישול, לכבות את האש ולהוסיף חלב קוקוס
מצרכים :
- 3 ליטר מים רותחים
- 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
- 2 דלוריות בינוניות בקליפה, חתוכות לאורכן ל-4 חתיכות
- לקארי - 4 שיני שום
- 10 ס"מ שורש ג'ינג'ר (בגודל 2 אגודלים)
- 1 פלפל אדום חריף קטן
- 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
- 2 דלוריות בינוניות בקליפה, חתוכות לאורכן ל-4 חתיכות
- לקארי - 4 שיני שום
- 10 ס"מ שורש ג'ינג'ר (בגודל 2 אגודלים)
- 1 פלפל אדום חריף קטן
- 2 כפיות כורכום
- 4 בצלים ירוקים
- 1 בצל יבש בינוני
- 2 כפיות גדושה חמאת בוטנים
- 1 בצל יבש בינוני
- 2 כפיות גדושה חמאת בוטנים
- 8 עלי כפיר ליים מיובשים
- 1 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
- 4 כף שמן שומשום
- 4 כף רוטב סויה
- 4 כף רוטב דגים
- 200 גרם נודלס ביצים רחבות
- 1 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
- 4 כף שמן שומשום
- 4 כף רוטב סויה
- 4 כף רוטב דגים
- 200 גרם נודלס ביצים רחבות
- 1 פחית (400 גרם) חלב קוקוס מופחת שומן
- מלח
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להרתיח מים בקומקום חשמלי, בשתי נאגלות
- להרתיח בקדרה את המים ואבקת המרק
- להרתיח מים בקומקום חשמלי, בשתי נאגלות
- להרתיח בקדרה את המים ואבקת המרק
- לטחון את הדלורית דק-דק במעבד המזון, להכניס למרק הרותח,
ולהמשיך לבשל כ-10-15 דקות
- לטחון בבלנדר את רכיבי הקארי ולהוסיף למרק
- להוסיף את האטריות למרק לבישול קצר של 5-10 דקות
- להוסיף למרק את חלב הקוקוס, להביא לרתיחה ולכבות את האש
- לתקן טעמים
- לעטר עם כוסברה קצוצה ולהגיש
- להרתיח מים בקומקום חשמלי, בשתי נאגלות
- להרתיח בקדרה את המים ואבקת המרק
- להרתיח מים בקומקום חשמלי, בשתי נאגלות
- להרתיח בקדרה את המים ואבקת המרק
- לטחון את הדלורית דק-דק במעבד המזון, להכניס למרק הרותח,
ולהמשיך לבשל כ-10-15 דקות
- לטחון בבלנדר את רכיבי הקארי ולהוסיף למרק
- להוסיף את האטריות למרק לבישול קצר של 5-10 דקות
- להוסיף למרק את חלב הקוקוס, להביא לרתיחה ולכבות את האש
- לתקן טעמים
- לעטר עם כוסברה קצוצה ולהגיש
.............................................................................................................................................
- 1 heaping tbsp of chicken soup powder
- 2 butternut squash, medium sized, unpeeled, cut lengthwise into 4
pieces
- For the green curry :
- 4 cloves of garlic
- 10 cm of ginger root (the size of two thumbs)
- 1 small red hot pepper
- 2 tsp of turmeric
- 4 green onions
- 1 medium dry onion
- 2 heaping tsp of peanut butter
- 8 dried kefir lime leaves
- 1 bunch of coriander (leave some for decorating the dish)
- 4 tbsp of sesame oil
- 4 tbsp of soy sauce
- 4 tbsp of fish sauce
- 200 grams of wide egg noodles
- 1 can (400 g) of coconut milk, reduced-fat
- Salt
THAI LAKSA SOUP WITH GREEN CURRY BUTTERNUT SQUASH COCONUT MILK AND NODLES
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 1 heaping tbsp of chicken soup powder
- 2 butternut squash, medium sized, unpeeled, cut lengthwise into 4
pieces
- For the green curry :
- 4 cloves of garlic
- 10 cm of ginger root (the size of two thumbs)
- 1 small red hot pepper
- 2 tsp of turmeric
- 4 green onions
- 1 medium dry onion
- 2 heaping tsp of peanut butter
- 8 dried kefir lime leaves
- 1 bunch of coriander (leave some for decorating the dish)
- 4 tbsp of sesame oil
- 4 tbsp of soy sauce
- 4 tbsp of fish sauce
- 200 grams of wide egg noodles
- 1 can (400 g) of coconut milk, reduced-fat
- Salt
PREPARATIONS :
- Boil water in an electric kettle and pour into a pot
- Add chicken soup powder to the pot and bring to a boil
- Grate the butternut squash finely in a food processor, add it to the
boiling soup and continue cooking for 10-15 minutes
- Grind the curry ingredients in a blender and add it to the soup
- Add the noodles to soup and cook for more 5-10 minutes
- Add the coconut milk to the soup, bring to a boil and turn off the
fire
- Fix flavors
- Decorate with chopped cilantro and serve
- Add chicken soup powder to the pot and bring to a boil
- Grate the butternut squash finely in a food processor, add it to the
boiling soup and continue cooking for 10-15 minutes
- Grind the curry ingredients in a blender and add it to the soup
- Add the noodles to soup and cook for more 5-10 minutes
- Add the coconut milk to the soup, bring to a boil and turn off the
fire
- Fix flavors
- Decorate with chopped cilantro and serve
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה