כמה פשוט ככה טעים. תוספת מבושמת נפלאה וגם בריאה
SWEET POTATOES BAKED ON COARSE SALT & ALL ABOUT SWEET POTATOES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-הכל אודות הבטטה
.....................................................................................................................................................................................
כמה פשוט ככה טעים . תוספת מבושמת נפלאה של בטטות שלמות אפויות בקליפה, שיכולות ללוות כל ארוחת בריאות. ניתן להגישן חמות, כשכל סועד חוצה אותן ומטפטף עליהן טחינה, או אפילו קרות, בארוחת קיץ .
בגרסה המוצעת הבטטות אפויות על מצע עשיר של מלח גס. אל חשש. המלח לא נספג, אלא רק סופח את נוזלי הבטטה.
מצרכים :
- לאפייה - 1/4 ק"ג מלח גס למצע לבטטות
טחינה ירוקה דלילה :
- בוחשים בקערה מים ומלח עד שהמלח נמס במים
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה
- מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ושום ומערבבים
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומצננים כחצי שעה
(טחינת יתר בבלנדר עלולה לגרום למרירות)
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
בטטות אפויות בליווי טחינה
....................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
- לאפייה - 1/4 ק"ג מלח גס למצע לבטטות
- 4 בטטות ארוכות
- להגשה - טחינה גולמית
- שמן זית
- מלח גס
- פטרוזיליה קצוצה דק
- שמן זית
- מלח גס
- פטרוזיליה קצוצה דק
- לטחינה ירוקה :
- 1 כוס מים קרים מאד
- 1/2 כפית מלח דק
- 1 כוס מים קרים מאד
- 1/2 כפית מלח דק
- 1 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה :
- מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות)
- מפזרים מלח בתבנית אפייה
- מניחים בטטות בתבנית כשמתחת לכל בטטה יש מצע של מלח
- אופים 40 דקות
- מפזרים מלח בתבנית אפייה
- מניחים בטטות בתבנית כשמתחת לכל בטטה יש מצע של מלח
- אופים 40 דקות
ההגשה - בחורף הגשה חמה ובקיץ קרה :
א. חוצים את הבטטות לאורכן (לא עד הסוף), מכניסים לכל בטטה כפית טחינה,
מטפטפים מעט שמן זית, זורים מעט מלח גס, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה
ומגישים
א. חוצים את הבטטות לאורכן (לא עד הסוף), מכניסים לכל בטטה כפית טחינה,
מטפטפים מעט שמן זית, זורים מעט מלח גס, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה
ומגישים
ב. חוצים את הבטטות לאורכן (לא עד הסוף) ומזלפים טחינה ירוקה דלילה
טחינה ירוקה דלילה :
- בוחשים בקערה מים ומלח עד שהמלח נמס במים
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה
- מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ושום ומערבבים
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומצננים כחצי שעה
(טחינת יתר בבלנדר עלולה לגרום למרירות)
.....................................................................................................................................................................................
הכל אודות הבטטה.....................................................................................................................................................................................
הבטטה היא צמח מרפא ממשפחת החבלבליים, שמוצאו מאמריקה המרכזית והיא מופיעה ברשימת המזונות הבריאים ביותר.
ערכים בריאותיים :
- שורש הבטטה מכיל גם חלבון, בנוסף לפחמימות
- היא מכילה סיבים, מינרלים (אשלגן), ליקופן וויטמין C
- היא מחזקת את הראייה מהיותה ספק טוב של ויטמין A (ביטא קרוטן) החיוני
לעיניים
- היא אנטי דלקתית, אנטי מיקרוביאלית ומכילה נוגדי חימצון חזקים העוזרים
בהגנה מפני מחלות דלקתיות
- היא אנטיאוקסידנטית ויש לה יכולת נוגדת התפתחות סרטן
- היא מנמיכה את רמות כולסטרול
- היא עוזרת להוריד יתר לחץ-דם
- היא תורמת למניעת מחלות לב וכלי דם - היא גורמת להרפייה בעורקים ולכן
טובה לטיפול במחלות לב וכלי דם
- היא מחזקת את המערכת החיסונית
- היא מפחיתה תופעות הזדקנות
- היא מעודדת יצירת קולגן ובריאות העור משתפרת בעקבות צריכתה
- היא תומכת בבריאות המפרקים
- היא עוזרת בבניית עצמות חזקות
- היא תורמת לריפוי סוכרת - רובנו גדלנו על האמונה שבטטות מפוצצות בסוכר
ומשמינות. ההיפך הוא הנכון. בטטה - הרבה יותר בריאה מתפוח אדמה-דלת
קלוריות יחסית ועוזרת בהורדת רמת הסוכר בדם. המדד הגליקמי שלה הרבה
יותר נמוך מזה של תפוח האדמה, כלומר, אכילתה לא מעלה מהר את רמת
הסוכר בדם והתשוקה למתוק יכולה להיות מופחתת משמעותית על ידי הוספתה
לתפריט
- היא עוזרת לכאבי שרירים - אכילת שורש בטטה לא מבושל תעזור כאשר אוכלים
אותו מגורר דק או אפילו אחרי העברתו במכונת מיץ גזר
.....................................................................................................................................................................................
תופעות לוואי באכילת בטטות :
- הבטטה מכילה אוקסאלטים, שבריכוזים גבוהים מקשים על אנשים הסובלים
מבעיות בכליות ובכיס המרה. לכן מומלץ לאנשים בעלי כליה אחת או בעיות
תפקודיות של הכליות להגביל צריכת בטטה
- הבטטה מכילה אוקסאלטים, שבריכוזים גבוהים מקשים על אנשים הסובלים
מבעיות בכליות ובכיס המרה. לכן מומלץ לאנשים בעלי כליה אחת או בעיות
תפקודיות של הכליות להגביל צריכת בטטה
.....................................................................................................................................................................................
איך כדאי לצרוך בטטה ?
- בטטה מומלץ לאכול לאחר אפייה - בדרך זו מינרלים וויטמינים נספגים ברמות
גבוהות יותר בגוף
- מומלץ לצרוך בטטה עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים
- מומלץ לאפות בטטה בתנור - כך נשמרים יותר ויטמינים שבבישול בורחים למים
- מומלץ לאכול גם את עלי בטטה להבטחת עלייה יותר מתונה של רמת הסוכר בדם
אחרי הארוחות. יש להם טעם סביר, לא חריף ולא מר וניתן לשלבם בסלט
- בטטה מומלץ לאכול לאחר אפייה - בדרך זו מינרלים וויטמינים נספגים ברמות
גבוהות יותר בגוף
- מומלץ לצרוך בטטה עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים
- מומלץ לאפות בטטה בתנור - כך נשמרים יותר ויטמינים שבבישול בורחים למים
- מומלץ לאכול גם את עלי בטטה להבטחת עלייה יותר מתונה של רמת הסוכר בדם
אחרי הארוחות. יש להם טעם סביר, לא חריף ולא מר וניתן לשלבם בסלט
.....................................................................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
http://www.ncsweetpotatoes.com/sweet-potatoes-101/how-to-cook-sweet-potatoes
http://www.marksdailyapple.com/difference-yams-sweet-potatoes/#axzz2oJtORZbd
http://www.foodnetwork.com/recipe-collections/sweet-potato/index.html
http://www.ncsweetpotatoes.com/sweet-potatoes-101/how-to-cook-sweet-potatoes
http://www.marksdailyapple.com/difference-yams-sweet-potatoes/#axzz2oJtORZbd
http://www.foodnetwork.com/recipe-collections/sweet-potato/index.html
.....................................................................................................................................................................................
SWEET POTATOES BAKED ON COARSE SALT & ALL ABOUT SWEET POTATOES
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- For baking :
- 1/4 kg of coarse salt a bed for sweet potatoes
- 4 Long sweet potatoes
- For serving :
- Raw tahini
- Olive oil
- Coarse salt
- Finely chopped parsley
- For the green tahini :
- 1 cup of very cold water
- 1/2 teaspoon of fine salt
- 1 cup of raw tahini
- 2 tbsp of fresh lemon juice
- 2-3 tablespoons of olive oil
- 1 clove of garlic
- 1/2 bundle of parsley finely chopped
PREPARATION :
- Preheat the oven to high heat (220 ° C)
- Scatter coarse salt in a baking dish
- Place sweet potatoes on a bed of salt
- Bake for 40 minutes
SERVING - WARM IN WINTER AND COLD IN SUMMER :
1. Cross the sweet potatoes in half lengthwise (not all the way), put
in each potato a teaspoon of tahini,
drizzle with olive oil, sprinkle with coarse salt, garnish with
chopped parsley and serve
2. Cross the sweet potatoes in half lengthwise (not completely) and
drizzle with green tahini
THINNED TAHINI SAUCE :
- Stir in a bowl water and salt until the salt dissolves
- Add the tahini and stir until the mixture is white
- Add lemon juice, olive oil and garlic and stir
- Add the parsley, stir and let cool for half an hour (over grinding the
parsley can cause bitterness)
- 1/4 kg of coarse salt a bed for sweet potatoes
- 4 Long sweet potatoes
- For serving :
- Raw tahini
- Olive oil
- Coarse salt
- Finely chopped parsley
- For the green tahini :
- 1 cup of very cold water
- 1/2 teaspoon of fine salt
- 1 cup of raw tahini
- 2 tbsp of fresh lemon juice
- 2-3 tablespoons of olive oil
- 1 clove of garlic
- 1/2 bundle of parsley finely chopped
PREPARATION :
- Preheat the oven to high heat (220 ° C)
- Scatter coarse salt in a baking dish
- Place sweet potatoes on a bed of salt
- Bake for 40 minutes
SERVING - WARM IN WINTER AND COLD IN SUMMER :
1. Cross the sweet potatoes in half lengthwise (not all the way), put
in each potato a teaspoon of tahini,
drizzle with olive oil, sprinkle with coarse salt, garnish with
chopped parsley and serve
2. Cross the sweet potatoes in half lengthwise (not completely) and
drizzle with green tahini
THINNED TAHINI SAUCE :
- Stir in a bowl water and salt until the salt dissolves
- Add the tahini and stir until the mixture is white
- Add lemon juice, olive oil and garlic and stir
- Add the parsley, stir and let cool for half an hour (over grinding the
parsley can cause bitterness)
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה