HASSELBACK SWEET POTATOES
סיפור-מאצ'ו פיצ'ו. טיולים + פרו
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הבטטה מוצאה מאמריקה הלטינית. הידעתם שרק בפרו יש 3800 זני תפוחי אדמה?
המקום מלא הוד ויופי ומשאיר את המבקר נטול מילים.
תמונות ידברו כאן טוב מאלף מילים.
התיבול והאפייה :
- פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת
התיבול
- מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם
מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות
הבטטה מוצאה מאמריקה הלטינית. הידעתם שרק בפרו יש 3800 זני תפוחי אדמה?
אמרנו פרו? אמרנו מצ'ו-פיצ'ו.
המקום מלא הוד ויופי ומשאיר את המבקר נטול מילים.
תמונות ידברו כאן טוב מאלף מילים.
ועכשיו למתכון
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מניפת בטטות
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
צורת המניפה מציעה דרך נאה להגשת בטטות טעימות ומבושמות. אפשר לשדך את הבטטות למגוון רטבי קדרה בשריים, קציצות ומגשי עוף אפוי. אפשר גם לשלבן בארוחה צמחונית ולצפותן בטחינה דלילה. נפלא וגם בריא.
מצרכים :
הבטטות :
- 5 יחידות גדולות ומוארכות
תערובת התיבול :
- 6 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- כפית מחוקה מלח דק
- עלים קצוצים דק-דק מ-2 ענפי תימין או רוזמרין (טרי)
- 4 שיני שום גדולות מעוכות
אופן ההכנה :
תערובת התיבול :
- מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי
עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות
ארוכות לא קלופות
הכנת המניפה :
- חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית
- הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות
לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי
שתשארנה מחוברות לתחתית
- 5 יחידות גדולות ומוארכות
תערובת התיבול :
- 6 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- כפית מחוקה מלח דק
- עלים קצוצים דק-דק מ-2 ענפי תימין או רוזמרין (טרי)
- 4 שיני שום גדולות מעוכות
אופן ההכנה :
תערובת התיבול :
- מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי
עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות
ארוכות לא קלופות
הכנת המניפה :
- חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית
- הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות
לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי
שתשארנה מחוברות לתחתית
התיבול והאפייה :
- פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת
התיבול
- מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם
מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות
בתיאבון
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילומים מהאתרים
http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/hasselback-sweet-potatoes-recipe/index.html
http://famouswonders.com/machu-picchu/
http://maxinelsalvador.blogspot.co.il/2012/06/highlights-from-peru-machu-picchu.htm
http://famouswonders.com/machu-picchu/
http://maxinelsalvador.blogspot.co.il/2012/06/highlights-from-peru-machu-picchu.htm
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה