סלט ביצים אמריקאי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
בני טוען  שאף פעם לא מספיק כמה שמכינים.  הכל "נטרף"...
EGG  SALAD & HOW  TO  PREPARE  THE PERFECT  HARD  BOILED  EGG
 סיפור-לול התרנגולות  בתקופת הצנע, סלט, קל.  ציפי-ילדות

  .............................................................................................................................................
 
לביצים יש "לינק" ישיר לימי הצנע.  כילדה קטנה נכנסתי יום אחד לחדר האמבטיה והופתעתי מחום מחניק, שהיכה בי וריח מתקתק לא מוכר, מלווה בציוצים רכים.  בתוך התאורה העמומה הבחנתי באפרוחים צהובים קטנטנים נדחקים זה לזה.

מסתבר שאימי נסעה לקרוביה במושב, הביאה אפרוחים, שלשמחתי גודלו זמן מה בחדר האמבטיה, באין מדגרה .  כשבגרו הועברו ללול שבנה אבי בגינה.


זוכרת את עצמי קטנטונת, כורעת כריעת צפרדע ומציצה בסקרנות בפלא הטלת הביצים.  בנאמנות אין קץ דאגתי מיד לאסוף אותן בעודן חמות ולהביאן הביתה.


הסלט הזה פשוט, טעים-טעים ומחובר לזיכרון טעמי ילדות נוסטלגיים של מנה ראשונה מהבית, שהוגשה לשולחן כשהביצים עדיין חמימות מהבישול. 

בני טוען שיש שני מאכלים שייטרפו בכל מידה - הסלט הזה וכרובית אפויה.

  .............................................................................................................................................
סלט ביצים במיונז קל, בצל ירוק ופטרוזיליה - חצי ליטר
  .............................................................................................................................................
זה כל מה שתצטרכו






להכין ביצים קשות, לקלוף ולמעוך


 
 לטחון במעבד מזון פטרוזיליה ובצל ירוק
 
 


 לאחד את כל הרכיבים ולבחוש
 


ההגשה



ובתיאבון.....

  .............................................................................................................................................
 
רכיבים :

לביצים :
     -   6 ביצים
     -   מים עד לכיסוי נדיב
     -   1/2 כפית מלח
לסלט :
     -    הביצים
     -    בבלנדר   -    1/4 חבילה פטרוזיליה
                        -    2 בצל ירוק קצוץ דק
     -    1 כף גדושה מיונז דל קלוריות
     -    1/2 כפית מחוקה חרדל
     -    פלפל שחור גרוס
     -    1/2 כפית מחוקה מלח דק

 אופן הכנה :

הכנת הביצים הקשות :
     -   מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש

     -   מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה
     -   מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם לסיר מים קרים שיעצרו את
         הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים
     -   קולפים את הביצים (הכי קל להתחיל בבסיס הרחב בו מצויה בועת אויר).
הכנת הסלט :
     -   למעוך את הביצים גס בממחה פירה
     -   לטחון גס בבלנדר פטרוזיליה ובצל ירוק
     -   להוסיף את יתרת רכיבי הסלט ולבחוש
הגשה :
     -   חלה טרייה ובצד צלוחית עם פרוסות עגבניות ומלפפונים מעוטרות
         בזיתים שחורים
  .............................................................................................................................................
הצילומים מאתרים
  .............................................................................................................................................
 
INGREDIENTS :

For the eggs :
      -   6 large eggs
      -   Water to cover the eggs
      -   1/2 teaspoon salt

For salad :
      -   The eggs
      -   In a blender   -   1/4 bundle of parsley
                                -   2 chopped green onions
      -   1 heaping tablespoon low-calorie mayonnaise
      -   1/2 teaspoon of mustard
      -    Ground black pepper
      -   1/2 level teaspoon fine salt
 
PREPARATION :

Preparation of hard-boiled eggs ;
      -   Bring the water to a boil and immediately remove from the fire
      -   Cover the pot and wait for 15 minutes
      -   Drain the hot water and pour cold water to stop the cooking.  It

          leaves the eggs hard enough, but with the ideal flavor and
          texture
      -   Peel the eggs (it's easiest to start at the broad base where there

          is an air bubble).

Preparation of the salad :
      -   Crush the eggs
      -   Grind parsley and green onion coarsely in a blender 
      -   Add the remaining ingredients and stir the salad

Serving :
      -   Fresh challah with tomato and cucumbers slices decorated with

          black olives
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה