פסטו בצבעי ירוק עזים.
אפשר לשדך אותו לפסטה, לחזה עוף צלוי, או סתם ללבנה וחלה טרייה - יאמי ....
PESTO - ITALIAN APPETIZER
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-ליאור והפסטו החריף. נועה + ציפי + 70
.....................................................................................................................................................................................
ארוחת ערב מצומצמת במוצאי שבת - ליאור נכדי בן הארבע, נועה אמו ואנוכי.
נועה וליאור אוהבים פסטו עם לבנה וסבתא אצה-רצה לפנק. ליאור נוגס בפרוסה ונזעק.... "חריף"... חריף"... נועה ואני טוענת שפסטו אף פעם לא חריף....
ליאור הקטן משתכנע לביס נוסף וקופץ שוב עם "חריף.... חריף"....
טעמנו את ה"פסטו" שהתברר כסחוג תימני חריף-אש....
לא יכולנו לעצור את פרצי הצחוק המתגלגלים ומתמשכים למראה הזאטוט שמנסה להקל על סבלו במים ובנפנופי ידיים לאיוורור הפה.... איזו אמא ואיזו סבתא.....
מאז ליאור בטראומה ומוודא, בכל פעם מחדש, שהפסטו לא חריף.....
.....................................................................................................................................................................................
פסטו איטלקי
.....................................................................................................................................................................................
פסטו עם פסטה, על חזה עוף צלוי, או סתם עם לבנה ולחם טרי - יאמי ....
אני נוהגת להגיש אותו , בליווי לבנה ביתית , כחלק מהמזטים שמקדימים את הארוחה.
.....................................................................................................................................................................................
לטחון בבלנדר את כל המרכיבים :
- 4 צרור עלי ריחן ללא גבעולים (הגבעולים מרים)
- 1/2 כוס (8 כף) צנוברים קלויים במחבת טפלון (לחידוד טעם)
- 4 שיני שום גדולות
- מיץ מלימון שלם (1/2 כוס = 8 כף)
- 1/2 כוס שמן זית (8 כף)
- 3/4 כוס (12 כף) פרמזן מגוררת
- 1 כפית מחוקה מלח דק
הקפאה :
- אם מקפיאים מיד בתום ההכנה, הפסטו טוב כמו חדש בהפשרה
.....................................................................................................................................................................................
PESTO - ITALIAN APPETIZER
.....................................................................................................................................................................................
Pesto with pasta, grilled chicken breast, or just with fresh labaneh cheese and fresh bread - yum ....
FREEZING :
- If you freeze immediately after preparing, the pesto will be good
as new after thawing
GRIND ALL THE INGREDIENTS IN A BLENDER :
- 4 bunches of basil leaves without stalks (the stems are bitter)
- 1/2 cup (8 tbsp) of toasted pine nuts in a teflon pan (to
strengthen the taste)
- 4 large garlic cloves
- Whole lemon juice (1/2 cup = 8 tbsp)
- 1/2 cup of olive oil (8 tbsp)
- 3/4 cup (12 tbsp) of grated Parmesan
- 1 level teaspoon of fine salt
- 1/2 cup (8 tbsp) of toasted pine nuts in a teflon pan (to
strengthen the taste)
- 4 large garlic cloves
- Whole lemon juice (1/2 cup = 8 tbsp)
- 1/2 cup of olive oil (8 tbsp)
- 3/4 cup (12 tbsp) of grated Parmesan
- 1 level teaspoon of fine salt
FREEZING :
- If you freeze immediately after preparing, the pesto will be good
as new after thawing
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה