לאוהבי החריף - מתאבן או סלט מדהים מהמטבח המרוקאי !!!
פרט לכך הגזר מופיע ברשימות המזונות החשובים ביותר
SPICY MOROCCAN COOKED CARROTS SALAD
SEASONED WITH CILANTRO AND HARISA
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - תמונת תום נכדי בשדות הגזר בקיבוץ. מצולם. 70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תום נכדי בשדות הגזר בקיבוץ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לאוהבי החריף - מתאבן או סלט מדהים מהמטבח המרוקאי !!!
פרט לכך הגזר מופיע ברשימות המזונות החשובים ביותר
פרט לכך הגזר מופיע ברשימות המזונות החשובים ביותר
ועכשיו למתכון עצמו
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סלט גזר מבושל מרוקאי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים לליטר סלט :
- 6 גזרים גדולים קלופים
- לתיבול :
- 1 כפית מחוקה אריסה- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 2 כף שמן קנולה
- מיץ מלימון שלם
- 3 כפות כוסברה קצוצה דק (מעט לעיטור)
- מלח דק במידת הצורך
אופן הכנה :
- לאדות את הגזרים במיקרוגל משך 11 דקות בכלי מכוסה
- לצנן מיד במי קרח
- לסנן ולפרוס דק
- להוסיף לגזרים את התיבול
- לבחוש ולהוסיף מלח דק רק במידת הצורך
הקפאה :
- הקפאה - אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPICY MOROCCAN COOKED CARROTS SALAD
SEASONED WITH CILANTRO AND HARISA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- 7 large carrots, peeled
- Seasoning:
- 1 level spoon of pickled lemon paste
- 1 level teaspoon of harissa
- 2 cloves garlic, chopped
- 1 tsp of sweet paprika
- 1 level teaspoon of turmeric
- 2 tbsp of canola oil
SEASONED WITH CILANTRO AND HARISA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTS PER 1 LITER SALAD :
- 7 large carrots, peeled
- Seasoning:
- 1 level spoon of pickled lemon paste
- 1 level teaspoon of harissa
- 2 cloves garlic, chopped
- 1 tsp of sweet paprika
- 1 level teaspoon of turmeric
- 2 tbsp of canola oil
- Whole lemon juice
- 3 tbs of coriander finely chopped (very little for decoration)
- Fine salt if necessary
- 3 tbs of coriander finely chopped (very little for decoration)
- Fine salt if necessary
PREPARATIONS :
- Steam the carrots in the microwave for 11 minutes, covered
- Cool immediately in ice water
- Filter and slice thinly
- Add the seasoning to the carrots
- Stir and add fine salt, only if necessary
FREEZING :
- Can be frozen
- Cool immediately in ice water
- Filter and slice thinly
- Add the seasoning to the carrots
- Stir and add fine salt, only if necessary
FREEZING :
- Can be frozen
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה