סלט גדוש טעמים וערכי בריאות מהמטבח המרוקאי. מככב בשולחן חג הפסח ובראש השנה
.....................................................................................................................................................................................
סלט גדוש טעמים וערכי בריאות מהמטבח המרוקאי. מככב בשולחן חג הפסח ובראש השנה. בראש השנה מלווה את הברכה - "יהי רצון מלפניך שיסתלקו אויביך ושונאיך ומבקשי רעתנו."
.............................................................................................................................................
- עלי המנגולד מכילים שפע של הויטמינים A, B ,C ,E (מחזק את המערכת
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-vegan-recipes/Recipe-422704abd085931006.htm
.............................................................................................................................................
MOROCCAN COOKED MANGOLD LEAVES SALAD AND ALL ABOUT THE HEALTH VALUES
MOROCCAN COOKED MANGOLD LEAVES SALAD AND ALL ABOUT THE HEALTH VALUES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-הכל אודות המנגולד
.....................................................................................................................................................................................
סלט גדוש טעמים וערכי בריאות מהמטבח המרוקאי. מככב בשולחן חג הפסח ובראש השנה. בראש השנה מלווה את הברכה - "יהי רצון מלפניך שיסתלקו אויביך ושונאיך ומבקשי רעתנו."
חפשו עלים כהים וקטנים שמכילים ערך תזונתי רב יותר ומעידים על ירק צעיר פחות קשה ועצי.
כדאי לאחסן את המנגולד במקרר, ללא שטיפה, בשקית שבה הוא נמכר (לרוב היא מחוררת), במשך 3-4 ימים.
חשוב לשטוף היטב את העלים, במיוחד בתחתית, שם נאגרת אדמה (הזדמנות פז לשטוף אותם מעל קערה ולשמור את מי השטיפה לעציצים). אם הגבעול רחב וסיבי אפשר לעשות בו חתכים קטנים ולהוציא את הסיבים, כמו שמטפלים בסלרי אמריקאי.
סלט מרוקאי מבושל מעלי מנגולד והכל אודות הערכים הבריאותיים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 2 צרורות של עלי מנגולד קטנים– גבעולים ועלים - 1/2 ק"ג
- 1 כף שמן קנולה לטיגון
- 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- תערובת תבלינים - 3 כף שמן קנולה
- 1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אריסה / מעט שאטה גרוס
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- מלח דק - כנראה אין צורך
אופן ההכנה :
- 1 כף שמן קנולה לטיגון
- 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- תערובת תבלינים - 3 כף שמן קנולה
- 1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אריסה / מעט שאטה גרוס
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- מלח דק - כנראה אין צורך
אופן ההכנה :
- שוטפים את עלי המנגולד היטב מחול ולכלוך
- עושים כמה חתכי אורך בחלק הלבן של עלים וחותכים את העלים
והגבעולים יחדיו לרצועות ברוחב 1 ס"מ
- מחממים כף שמן בקדרה רחבה/ווק ומטגנים את שיני השום הקצוצות כ-10
שניות, עד לקבלת צבע זהוב, מבלי לחרוך
- מוסיפים מיד לקדרה את עלי הסלק ומבשלים תוך ערבוב עד לצמצום מה של
העלים
- מוסיפים את תערובת התבלינים ומבשלים, תוך בחישה, משך 15-20 דקות
עד לריכוך קל של הירק ואידוי הנוזלים
- מגישים קר, עם לחם, בכריך, או חם על מצע של פירה חם
הקפאה :
- אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה
- עושים כמה חתכי אורך בחלק הלבן של עלים וחותכים את העלים
והגבעולים יחדיו לרצועות ברוחב 1 ס"מ
- מחממים כף שמן בקדרה רחבה/ווק ומטגנים את שיני השום הקצוצות כ-10
שניות, עד לקבלת צבע זהוב, מבלי לחרוך
- מוסיפים מיד לקדרה את עלי הסלק ומבשלים תוך ערבוב עד לצמצום מה של
העלים
- מוסיפים את תערובת התבלינים ומבשלים, תוך בחישה, משך 15-20 דקות
עד לריכוך קל של הירק ואידוי הנוזלים
- מגישים קר, עם לחם, בכריך, או חם על מצע של פירה חם
הקפאה :
- אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה
.............................................................................................................................................
ערכיו הבריאותיים של המנגולד
.............................................................................................................................................
- עלי המנגולד מכילים שפע של הויטמינים A, B ,C ,E (מחזק את המערכת
החיסונית, משפר את מראה העור, מונע מחלות עיניים ותומך ברקמות הריריות),
וויטמין K (החיוני לבניית עצמות), ברזל, סידן (משרת היטב את מסת העצם
בגופנו, מחזק את השיניים ומסייע במניעת אוסטיאופורוזיס ומחלות ניווניות אחרות
של מערכת השלד), מנגן, אשלגן (פועל בין השאר למניעת איבוד נוזלים בגוף),
חומצה פולית (חיונית לתחזוקת מערכת העצבים), נוגדי חמצון ועוד הרבה
נוטריאנטים אחרים.
- לדיאטה - במנגולד מבושל יש רק 34 קלוריות לכוס
- לחיזוק המוח ולהרגעת מערכת העצבים - עלים חלוטים, או טריים בסלט עם
- לדיאטה - במנגולד מבושל יש רק 34 קלוריות לכוס
- לחיזוק המוח ולהרגעת מערכת העצבים - עלים חלוטים, או טריים בסלט עם
מיץ לימון
- למחלות מעי - בהיותו אחד מהמזונות מלחלחי המעי
- להורדת הכולסטרול הרע - העלים מסייעים לפנות את עודפי השומן בגוף
ולהוריד את רמת הכולסטרול המזיק הודות לתכולת הסיבים התזונתיים המסיסים
- למחלות מעי - בהיותו אחד מהמזונות מלחלחי המעי
- להורדת הכולסטרול הרע - העלים מסייעים לפנות את עודפי השומן בגוף
ולהוריד את רמת הכולסטרול המזיק הודות לתכולת הסיבים התזונתיים המסיסים
הגבוהה שבהם
- לעור ולשיער - המנגולד תורם לברק השיער וללחות בעור
- חליטת עלי מנגולד - מצוינת לטיפול בדלקות בדרכי השתן והכליות, מחלות עור,
- לעור ולשיער - המנגולד תורם לברק השיער וללחות בעור
- חליטת עלי מנגולד - מצוינת לטיפול בדלקות בדרכי השתן והכליות, מחלות עור,
עצירות וטחורים
- חבישה בעלי מנגולד - המנגולד מסייע בריפוי פצעים והגלדתם - השתמשו
בעלים הרחבים והארוכים לביצוע חבישות מבריאות. החבישות יעילות לריכוך
- חבישה בעלי מנגולד - המנגולד מסייע בריפוי פצעים והגלדתם - השתמשו
בעלים הרחבים והארוכים לביצוע חבישות מבריאות. החבישות יעילות לריכוך
בצקות בחזה, טחורים או כיבים בעור. ניתן להניח את החלק הירוק והרך של
העלה על המקום החולה, ולהחליף את החבישות מספר פעמים ביום
- מפרקים ומחלות ראומטיות - ניתן לשפר את מצב המפרקים במחלות ראומטיות
- מפרקים ומחלות ראומטיות - ניתן לשפר את מצב המפרקים במחלות ראומטיות
באמצעות חבישה של עלי מנגולד ועלי סלרי לחלופין כמה פעמים ביום
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-vegan-recipes/Recipe-422704abd085931006.htm
.............................................................................................................................................
MOROCCAN COOKED MANGOLD LEAVES SALAD AND ALL ABOUT THE HEALTH VALUES
.............................................................................................................................................
FREEZING :
- I use to prepare a large amount, part of which goes to the freezer
INGREDIENTS :
- 2 large bundles of of mangold leaves - stalks and amall leaves
(1/2 kg)
- 1 tbsp of canola oil for frying
- 4 cloves garlic, peeled and finely sliced
- A mixture of spices
- 2 large bundles of of mangold leaves - stalks and amall leaves
(1/2 kg)
- 1 tbsp of canola oil for frying
- 4 cloves garlic, peeled and finely sliced
- A mixture of spices
- 3 tbsp of canola oil
- 1 tbsp of sweet / hot paprika
- 1 tsp of turmeric
- 1 teaspoon of cumin
- 1 teaspoon of harissa / a bit of shata flakes
- 1 heaped tablespoon of preserved lemons mash
- Fine salt - probably not necessary
- 1 tbsp of sweet / hot paprika
- 1 tsp of turmeric
- 1 teaspoon of cumin
- 1 teaspoon of harissa / a bit of shata flakes
- 1 heaped tablespoon of preserved lemons mash
- Fine salt - probably not necessary
PREPARATION :
- Wash well the mangold from sand and dirt
- Make some cuts along the white part of the leaves and chop the
leaves and stems together to 1 cm wide strips
- Heat a tablespoon of oil in a broad pot / wok and fry the garlic
cloves 10 seconds, until golden color, without singeing
- Immediately add the mangold leaves into the pot and cook,
stirring to reduce the leaves
- Add the spice mixture and cook, stirring, for 15-20 minutes, until
the mangold softens and liquids evaporate
- Serve cold, with bread, in a sandwich, or hot on a bed of hot
mashed potatoes
- Wash well the mangold from sand and dirt
- Make some cuts along the white part of the leaves and chop the
leaves and stems together to 1 cm wide strips
- Heat a tablespoon of oil in a broad pot / wok and fry the garlic
cloves 10 seconds, until golden color, without singeing
- Immediately add the mangold leaves into the pot and cook,
stirring to reduce the leaves
- Add the spice mixture and cook, stirring, for 15-20 minutes, until
the mangold softens and liquids evaporate
- Serve cold, with bread, in a sandwich, or hot on a bed of hot
mashed potatoes
FREEZING :
- I use to prepare a large amount, part of which goes to the freezer
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה