פאי תפוחי עץ נפלא. חממו מעט, הוסיפו בצד קצפת או גלידה,
עטרו בדבש מטופטף והפאי יפאר את שולחן ראש השנה
APPLE PIE
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-אסנת + נועה בהביטט ושרתון. 70
.............................................................................................................................................
מסמנת "V" על שש שנים של תל-אביביות ללא הפסקה. עסקתי בתרבות והתגוררתי במקום טוב באמצע. ממש מתחת לאפי מיטב המסעדות ברחוב הארבעה, הסינמטק, "הבימה", "בית ציוני אמריקה", העוגות הכי טובות בעיר אצל הנס-ברטלה ולבנה ועוד ועוד.
הבאתי לשם את אסנת ונועה כשהיו קטנות. "חטפתי" אותן מבית הספר והמרתי אותו ליום של טעימות וחוויות מבית הספר של החיים....
עברנו מהנוף הקיבוצי שלנו לחוויית הצפיפות הרועשת של התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב, עם טעימות של פלאפל וטפטופי טחינה....
במעבר חד חווינו עיצוב ייחודי בחנות "הביטאט", שאין שנייה לה, ממש מול ביתי. הקטנות הילכו שם בחרדת קודש, נפעמות מהיופי שנגלה להן....
הכל עורר התרגשות. גם האמבטיה המבושמת היתה חידוש שלא הכירו בדירת הקבוץ הקטנה. טקס בחירת הבגדים, ההיתר לאיפור מעודן. מונית ספיישל שלקחה אותנו הישר ללובי המהודר של מלון שרתון, ובו קיר זכוכית שצופה בשקיעה בים.
איך אפשר לשכוח את ההתפעמות מול הפאר שנגלה לעיניהן והחשש שמא לא יותר להן להיכנס. ההליכה על קצות האצבעות בביישנות. המלצרית המתוקה שלקחה אותן לשירותים המהודרים וכרכרה סביבן עם כל הפינוקים האפשריים. השקיעה הרוגעת והשלווה ששרתה עלינו…....
איך אפשר לשכוח את ההתפעמות מול הפאר שנגלה לעיניהן והחשש שמא לא יותר להן להיכנס. ההליכה על קצות האצבעות בביישנות. המלצרית המתוקה שלקחה אותן לשירותים המהודרים וכרכרה סביבן עם כל הפינוקים האפשריים. השקיעה הרוגעת והשלווה ששרתה עלינו…....
לזכר החוויה מביאה כאן פאי נפלא עם שפע של פיסות נגיסות של תפוחי-עץ. גם קינוח וגם עוגה מנצחת, שאני נוהגת לתרום לאירועים ושמחות בקבוץ והיא נגמרת כהרף עין, למרות פשטות צורתה.
.............................................................................................................................................
פאי תפוחי עץ בליווי קצפת או גלידה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
לבצק :
- 2 כוסות קמח רגיל
- ½ כפית מלח
- 125-150 גרם חמאה
- ½ כפית מלח
- 125-150 גרם חמאה
- ½ כוס מים קרים
למלית תפוחי העץ :
- 6 תפוחי עץ גרנד גדולים לא קלופים חתוכים גס
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף מיץ לימון
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות קמח
- 1 כפית קינמון
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
- 50 גרם חמאה
לעיטור :
- אבקת סוכר
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
הכנה מראש והקפאה :
- אפשר להכין מראש, להקפיא ללא אבקת סוכר לתקופה לא ארוכה
- להפשיר, לאפות שוב מעט ולזרות אבקת סוכר לאחר קירור
הבצק :
- לערבל בבלנדר קמח, מלח וחמאה, בעזרת להב המתכת
- להוסיף מים בהדרגה, תוך כדי ערבול בפולסים קצרים, ולהפסיק את הערבול
בשנייה שהכל מתלכד
- להניח לכמה דקות במקפיא, או לחצי שעה במקרר, עד להכנת הפאי
הכנת הפאי :
- לחמם את התנור לחום בינוני-גבוה של 190 מעלות
- לערבב בקערה את חומרי המלית פרט לחמאה
- לרדד מחצית מהבצק לעיגול להדק לתבנית פאי משומנת
- לפזר על תפוחי העץ פרוסות דקות של חמאה
- לרדד מחצית נוספת של הבצק לעיגול, להניח על המלית ולהדק את השוליים
- לחרוץ קלות סימני שתי וערב בסכין לניקוז האדים
- לאפות 50 דקות
עיטור והגשה :
- לקרר ולפזר אבקת סוכר
- אפשר להגיש קר או חם לצד קצפת או גלידה
.............................................................................................................................................
- אפשר להכין מראש, להקפיא ללא אבקת סוכר לתקופה לא ארוכה
- להפשיר, לאפות שוב מעט ולזרות אבקת סוכר לאחר קירור
הבצק :
- לערבל בבלנדר קמח, מלח וחמאה, בעזרת להב המתכת
- להוסיף מים בהדרגה, תוך כדי ערבול בפולסים קצרים, ולהפסיק את הערבול
בשנייה שהכל מתלכד
- להניח לכמה דקות במקפיא, או לחצי שעה במקרר, עד להכנת הפאי
הכנת הפאי :
- לחמם את התנור לחום בינוני-גבוה של 190 מעלות
- לערבב בקערה את חומרי המלית פרט לחמאה
- לרדד מחצית מהבצק לעיגול להדק לתבנית פאי משומנת
- לפזר על תפוחי העץ פרוסות דקות של חמאה
- לרדד מחצית נוספת של הבצק לעיגול, להניח על המלית ולהדק את השוליים
- לחרוץ קלות סימני שתי וערב בסכין לניקוז האדים
- לאפות 50 דקות
עיטור והגשה :
- לקרר ולפזר אבקת סוכר
- אפשר להגיש קר או חם לצד קצפת או גלידה
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתריםהצילומים מהאתרים
http://www.tasteofhome.com/recipes/apple-pie
http://livetoindulge.com/2010/09/22/pear-fect-apple-pie/
http://www.tasteofhome.com/recipes/apple-pie
http://livetoindulge.com/2010/09/22/pear-fect-apple-pie/
.............................................................................................................................................
APPLE PIE
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
Dough :
- 2 cups all-purpose flour
- ½ tsp fine salt
- 125-150 grams of butter
- ½ cup ice water
For the apple filling :
- 6 large, sour apples, not peeled and coarsely cut
- 1 tablespoon lemon juice
- ¾ cup sugar
- 2 tablespoons flour
- 1 teaspoon cinnamon
- ¼ tsp grated nutmeg
- 50g butter
Decoration :
- sugar powder
.............................................................................................................................................
PREPARATION :
Baking and freezing :
- You can prepare in advance, freeze, without sugar powder, for a
Baking and freezing :
- You can prepare in advance, freeze, without sugar powder, for a
short period
- Thaw, bake a little again and sprinkle with powdered sugar after
- Thaw, bake a little again and sprinkle with powdered sugar after
cooling
Dough :
- Mix, in a mixer, flour, salt and butter, with the metal blade
- Add water gradually, while mixing in short pulses, and stop
Dough :
- Mix, in a mixer, flour, salt and butter, with the metal blade
- Add water gradually, while mixing in short pulses, and stop
mixing the second you get a dough
- Put in the freezer for few minutes, or refrigerate for half an hour,
- Put in the freezer for few minutes, or refrigerate for half an hour,
until the pie is prepared
Pie preparation :
- Preheat the oven to medium-high heat of 190 degrees C.
- Mix the filing ingredients in a bowl, except for the butter
- Roll half of the dough into a circle and tighten to a greased pie
- Preheat the oven to medium-high heat of 190 degrees C.
- Mix the filing ingredients in a bowl, except for the butter
- Roll half of the dough into a circle and tighten to a greased pie
dish
- Sprinkle thin slices of butter on the apples
- Roll another half of the dough into a circle, place on the filling
- Sprinkle thin slices of butter on the apples
- Roll another half of the dough into a circle, place on the filling
and tighten the edges
- Mark lightly with a knife crisscross to drain the steam
- Bake for 50 minutes
Decoration and serving :
- Cool and sprinkle with powdered sugar
- You can serve cold or hot alongside whipped cream or ice cream
- Mark lightly with a knife crisscross to drain the steam
- Bake for 50 minutes
Decoration and serving :
- Cool and sprinkle with powdered sugar
- You can serve cold or hot alongside whipped cream or ice cream
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה