עוגת קציפת שוקולד לפסח - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 עוגה מפנקת שיכולה לשמש גם כקינוח - בסיס קעור אוורירי שוקולדי והפתעה של "הר" קצפת שמחביאה בתוכה גושי שוקולד מתפצפצים
    CHOCOLATE  CAKE  FILLED  WITH WHIPPED  CREAM  AND  CHOCOLATE
סיפור - יום הולדת שבע לתום + תמונות.  70
.............................................................................................................................................
אוהבי המטבח מתחלקים בדרך לבעלי זיקה לבישול או לקונדיטוריה.  שייכת, ברוב חטאי, לקבוצה הראשונה ולמרות שיש לי שורה ארוכה של עוגות "שוות", התחמקתי משך שנים מאפייתן.  הילדים עוד זוכרים לי חסד נעורים, אבל הנכדים בכלל לא יודעים דבר על הכישרון החבוי הזה....
לתום נכדי מלאו שבע שנים.  אז נו באמת.... איך אפשר להכין ארוחת יום הולדת בלי עוגת הפתעה.... 
 הכיף הכי גדול היה לראות את מבט הפליאה שתלה בי כשלחש  .... סבתא, ממתי יש אצלך עוגות?...
 אז הנה קציפת השוקולד הנפלאה, שסוד הכנתה הועבר אלי מאלה גיסתי והיא אהובה במיוחד אצלנו.  גם אלה....
.............................................................................................................................................
 עוגת קציפת שוקולד  
.............................................................................................................................................
    תחתית אפויה לעוגה
  .............................................................................................................................................
הקצפת החלבונים לקצף יציב :
-   להקציף חלבונים בקערה נקייה מרוחה ב-1/2 לימון ומיובשת :
         -    9 חלבונים בטמפרטורת החדר (להוציא מהקירור חצי שעה מראש)
         -    קורט מלח
-   להוסיף סוכר לאט-לאט - כף אחר כף
         -    1 כוס סוכר
         -    מעט מיץ לימון
בלילת הקקאו הנוזלית :
-    להמיס במיקרוגל משך 2.5 דקות :
          -   תערובת   -    1 כוס סוכר
                             -    1/2 כוס קקאו
          -    4 כפות מים
-    להמיס-לבחוש בבלילת הקקאו החמה :                   
          -    50 גרם חמאה
-   לבחוש פנימה אחד-אחד :
          -    9 חלמונים
          -   כף מחוקה קורנפלור
ערבוב כל המסות :
-   להעביר כרבע מכמות הקצף לתערובת הנוזלית , לערבב בעדינות
    לקבלת תערובת אוורירית
-   להוסיף את התערובת הנוזלית אל הקצף ולערבב בזהירות, בתנועות עטיפה

    גדולות ורחבות, עד לקבלת תערובת אחידה
האפייה :
-    לרסס בשמן תבנית עגולה קפיצית, לאפות בשליש התחתון של התנור משך 45

     דקות ב- 180 מעלות ולקרר לפני מילוי.  העוגה עולה גבוה באפייה ובתהליך
     הקירור שוקעת לצורת קערה שתכיל אחר-כך את הקצפת
  .............................................................................................................................................
הקצפת והשוקולד
.............................................................................................................................................
השוקולד :
לחמם שוקולד 1.5 דקות במיקרוגל, לבחוש בחמאה עד למיזוג ולקרר מעט :
          -    1 שוקולד מריר גדול
          -    1 כפית חמאה
קצפת מוצקה :
-   לקרר את הקערה והמקצפים בתוך מים קרים
-   להכניס שמנת קרה למקסימום 5 דקות למקפיא
-   להקציף :
          -    2 שמנת מתוקה קרה מאד
          -    2 כף אינסטנט פודינג וניל
-   להתחיל להקציף במהירות המירבית ובהדרגה לרדת למהירות המינימאלית כדי

    לשלוט בהקצפה
 .............................................................................................................................................
בניית העוגה
.............................................................................................................................................

-    לצקת את הקצפת לתחתית העוגה האפויה
-    לטפטף את השוקולד על הקצפת ולערבב בכף, ממש מעט מאד, בתנועות שתי

     וערב.  כך נקבל קצפת לבנה עם הפתעות של גושי שוקולד בפנים
-    לעטר בשיברי "מקופלת" או ב"תלתלי שוקולד"
 .............................................................................................................................................
הקפאת העוגה
.............................................................................................................................................
-   למיטב זכרוני העוגה עמדה גם במבחן הקפאה. שווה להקריב חתיכה לניסיון נוסף 
.............................................................................................................................................
 התמונה מאתר
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה