CHICKPEAS STEW, INSPIRED BY THE TRADITIONAL MOROCCAN FISH
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - לא סיפרתי
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
פיקנטי, נפלא-נפלא ויכול לשמש כתוספת ירק או כמנה עיקרית בארוחה צמחונית
........................................................................................................................................................................
עוד מגוון מתכונים מהמטבח המרוקאי תמצאו כאן
........................................................................................................................................................................
תבשיל גרגירי חומוס בהשראת הדג המרוקאי
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
להכין מראש את הרוטב
לטגן בזריזות שום בשמן ולהיזהר מחריכה
מהכוסברה ולהביא לרתיחה
לכסות, לבשל 45 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מים מדי
פעם כדי שיישאר בסוף מעט רוטב
לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
- לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב
- לטגן בזריזות שום בשמן ולהיזהר מחריכה
- להוסיף את גרגירי החומוס, הרוטב, הפלפל החריף, הגמבות ומחצית
מהכוסברה ולהביא לרתיחה
- לכסות, לבשל 45 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מים מדי פעם כדי שיישאר בסוף
מעט רוטב
- לתקן טעמים
- לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
פעם כדי שיישאר בסוף מעט רוטב
לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
ובתיאבון
מצרכים :
לטיגון :
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 ראש שום מפורק, קלוף ופרוס גס
- 1 פלפל ירוק חריף
גרגירי החומוס והגמבות :
- 4 כוסות חומוס מבושל קפוא
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
לרוטב :
- תבלינים - 1 כפית כורכום
- 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית / מתוקה
- קורט פפריקה חריפה / פלפל שאטה גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית סוכר חום
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- 4 כוסות מים, או עד לכיסוי התבשיל
- 1 כפית מלח דק, אם יש צורך
הכוסברה (חצי לבישול וחצי בגמר הבישול) :
- 1 צרור כוסברה קצוצה גס
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 ראש שום מפורק, קלוף ופרוס גס
- 1 פלפל ירוק חריף
גרגירי החומוס והגמבות :
- 4 כוסות חומוס מבושל קפוא
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
לרוטב :
- תבלינים - 1 כפית כורכום
- 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית / מתוקה
- קורט פפריקה חריפה / פלפל שאטה גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית סוכר חום
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- 4 כוסות מים, או עד לכיסוי התבשיל
- 1 כפית מלח דק, אם יש צורך
הכוסברה (חצי לבישול וחצי בגמר הבישול) :
- 1 צרור כוסברה קצוצה גס
אופן ההכנה :
- לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב
- לטגן בזריזות שום בשמן ולהיזהר מחריכה
- להוסיף את גרגירי החומוס, הרוטב, הפלפל החריף, הגמבות ומחצית
מהכוסברה ולהביא לרתיחה
- לכסות, לבשל 45 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מים מדי פעם כדי שיישאר בסוף
מעט רוטב
- לתקן טעמים
- לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
הגשה :
- על בורגול/ג'ריש, קוסקוס מהיר הכנה, קינואה, אורז וכדומה
- על בורגול/ג'ריש, קוסקוס מהיר הכנה, קינואה, אורז וכדומה
.....................................................................................................................................................................................
CHICKPEAS STEW, INSPIRED BY THE TRADITIONAL MOROCCAN FISH
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
For frying :
- 4 tablespoons of canola oil
- 1 head of garlic - teeth peeled and coarsely sliced
- 1 hot green pepper
Chickpeas :
- 4 cups of frozen cooked chickpeas
For the sauce :
- Spices - 1 teaspoon turmeric
- 1 full tablespoon of Moroccan / sweet paprika
- A pinch of hot paprika / shata flakes
- 1/2 teaspoon cumin
- 1 teaspoon brown sugar
- 1 small packet of tomato paste
- 1 heaping tablespoon of pickled lemon puree
- 4 cups water, or until the stew is covered
- 1 teaspoon of fine salt, if necessary
Coriander (half for cooking and half at the end of cooking) :
- 1 bunch of coarsely chopped coriander
- 4 tablespoons of canola oil
- 1 head of garlic - teeth peeled and coarsely sliced
- 1 hot green pepper
Chickpeas :
- 4 cups of frozen cooked chickpeas
For the sauce :
- Spices - 1 teaspoon turmeric
- 1 full tablespoon of Moroccan / sweet paprika
- A pinch of hot paprika / shata flakes
- 1/2 teaspoon cumin
- 1 teaspoon brown sugar
- 1 small packet of tomato paste
- 1 heaping tablespoon of pickled lemon puree
- 4 cups water, or until the stew is covered
- 1 teaspoon of fine salt, if necessary
Coriander (half for cooking and half at the end of cooking) :
- 1 bunch of coarsely chopped coriander
PREPARATIONS :
- Mix all the sauce ingredients in a bowl
- Fry the garlic shortly in oil and be careful of scorching
- Add the chickpeas, sauce, hot pepper and half of the coriander
and bring to a boil
- Cover, cook 45 minutes over low heat and add water occasionally,
to leave at the end a little sauce
- Fix flavors
- Turn off the fire and add the remaining chopped coriander
SERVING :
- On bulgur / Jarisha, quick preparation couscous, quinoa, rice, etc.
- Fry the garlic shortly in oil and be careful of scorching
- Add the chickpeas, sauce, hot pepper and half of the coriander
and bring to a boil
- Cover, cook 45 minutes over low heat and add water occasionally,
to leave at the end a little sauce
- Fix flavors
- Turn off the fire and add the remaining chopped coriander
SERVING :
- On bulgur / Jarisha, quick preparation couscous, quinoa, rice, etc.
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה