מרק מרוקאי עם עדשים כתומות גזר בטטות וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 נזיד עדשים נפלא עם שפע של ירקות ותבלינים בבישום כוסברה
MOROCCAN  YELLOW  LENTILS  SOUP  WITH  CARROTS,  SWEET  POTATOES  AND  CORIANDER
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם.  70

.....................................................................................................................................................................................
 
  נזיד עדשים נפלא עם שפע של ירקות ותבלינים בבישום כוסברה

.....................................................................................................................................................................................
מרק מרוקאי עם עדשים כתומות, גזר, בטטות וכוסברה
.....................................................................................................................................................................................
 
הכנות מראש - להכין את תערובת התבלינים ולקצוץ את הכוסברה, הבצל, השום, הגזרים והבטטות
 
 
 
 
 לחמם שמן זית בקדרה ולטגן משך 2 דקות את הבצל הסוכר והשום
 
 
 
להוסיף את הגזרים והבטטות ולבחוש מעט
 
 
 
להוסיף את העדשים ותערובת התבלינים ולבחוש מעט
 
 
 
להוסיף מים ושימורי עגבניות, להביא לרתיחה, לבשל 10 דקות, לכבות את האש, להמליח ולהוסיף כוסברה
 
 
 
 
 
 

 
ובתיאבון...

.....................................................................................................................................................................................
 
מצרכים ל-12 מנות :

   לטיגון :
   -   2 כף שמן זית
   -   1 בצל גדול קצוץ

   -   1 כף סוכר חום (לקירמול הבצל וסתירת חמיצות העגבניות)
   -   6 שיני שום גדולות פרוסות
   ירקות לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות :
   -   5 גזרים בינוניים
   -   2 בטטות בינוניות
   תערובת התבלינים :
   -   2 כפיות גדושות (פפריקה, אבקת כוסברה, זנגוויל)
   -   1 כפית גדושה (כמון, כורכום)
   -   קורט קינמון
   -   1/2 כוס מים
   לבישול המרק :
   -   3 ליטר מים רותחים
   -   1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות (400 גרם)
   -   2.5 כוסות עדשים כתומות (500 גרם)
   -   3-4 כפיות גדושות מלח דק
   -   1 צרור כוסברה קצוצה (חלק לשמור לעיטור המנות)

   -   להסמכה - לערבב במקצף ידני - כוס מים + 3 כפות גדושות קמח
   לעיטור המנות :
   -   כוסברה קצוצה
   -   שבבי פלפל שאטה (לבחירה)  
 
אופן ההכנה :

   הכנות מראש :
   -   לקצוץ את הכוסברה, הבצל ושאר הירקות
   -   להכין את תערובת תבלינים
   -   לשטוף את העדשים עד שיתקבלו מים נקיים ולסנן
   -   להכין 3 ליטר מים רותחים (כ-2 קומקומים)
   בישול המרק :
   -   לחמם שמן זית בקדרה ולטגן משך 2 דקות את הבצל, הסוכר והשום
   -   להוסיף את הגזרים והבטטות ולבחוש מעט
   -   להוסיף את תערובת התבלינים ולבחוש כמה שניות
   -   להוסיף מים, שימורי עגבניות ועדשים כתומות
   -   להביא לרתיחה, לבשל 10 דקות, להסמיך בבלילת מים וקמח ולכבות את האש
   -   להמליח (מלח בתחילת הבישול מעכב בישול קטניות)
   -   להוסיף כוסברה קצוצה

   ההגשה :
   -   להגיש עם עיטור נוסף של כוסברה ושאטה גרוס
 
.....................................................................................................................................................................................
MOROCCAN  YELLOW  LENTILS  SOUP  WITH  CARROTS,  SWEET  POTATOES  AND  CORIANDER
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  12  SERVINGS :
 
    For frying :
    -   2 tbsp olive oil
    -   1 large onion, chopped

    -   1 tbsp brown sugar
    -   6 large garlic cloves sliced
    Vegetables, unpeeled, diced :
    -   5 medium carrots
    -   2 medium sweet potatoes
    Spices mixture :
    -   2 heaping teaspoons (paprika, coriander powder, ginger)
    -   1 heaping  tsp (cumin, turmeric)
    -   Pinch of cinnamon
    -   1/2 cup water

    For the soup :
   
-   3 liters of boiling water
   
-   1  canned cut tomatoes (400g)
   
-   2.5 cups red lentils (500g)
   
-   3-4 heaping teaspoons fine salt
   
-   1 bunch of chopped cilantro (part keep to decorate dishes)

    -   For thickening mix with a manual beater - a glass of water
        + 3 tablespoons of flour
    For decoration :
    -  
Chopped coriander
    -   Shatta pepper chips (optional)

PREPARATIONS :
 
    Pre-preparation :
    -   Chop the coriander, onion and other vegetables
    -   Prepare a mixture of spices
    -   Wash the lentils until clean water is received and filter
    -   Prepare 3 liters of boiling water (about 2 kettles)

    Cooking the Soup :
   
-   Heat olive oil in a pot and fry the onion, sugar and garlic for 2

        minutes
   
-   Add the carrots and sweet potatoes and stir slightly
   
-   Add the spice mixture and stir for a few seconds
   
-   Add water, canned tomatoes and red lentils
    -  
Bring to a boil, cook for 10 minutes, thicken with water and flour

        and turn off gas fire
    -   Add salt  (salt at the beginning of cooking inhibits legumes
        cooking)
   
-   Add chopped coriander
   
Serving :
    -    Serve with extra decoration of coriander and shatta chips

 
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה