דג מלוח מטיאס בשמנת ותפוחי עץ - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



מתאבן נפלא לחג שבועות
HERRING  IN  SOUR-CREAM  AND  APPLES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - לימבורגר מושחת אצל יופי וחנה.  זוגיות + 70

.............................................................................................................................................

מתאבן  נפלא שטעמתי לפני שנים אצל אמו הוינאית של חברנו יופי.
 
יופי וחנה היו החברים העשירים שלנו בעודנו זוג סטודנטים צעיר ועני, מה שמעולם לא הפריע לחברות ההדוקה בינינו.
 
אצלם נחשפתי לראשונה, בשנות השישים, לגבינה אירופית הכי מסריחה והכי טעימה שאכלתי מימי  - לימבורגר.  זה היה בתקופה בה במדפי המרכולים היה היצע צנוע ביותר של גבינות.
 
.............................................................................................................................................
 דג מלוח מטיאס בשמנת ותפוחי עץ
.............................................................................................................................................
 
מצרכים :

-   3 פילטים מנוקים של  דג מלוח מטיאס
-   3 בצל ירוק גדול / 1 בצל יבש קטן פרוס לאורך
-   1 תפוח עץ גרנד גדול קלוף חתוך לפיסות קטנות
-  2 גביע שמנת חמוצה
-   1 כף גדושה מיונז קל
-   3 עלי דפנה
-   3 גרגרי פלפל אנגלי
-   1/2 כפית זרעי חרדל או חרדל
-   קורט סוכר

-   2 כף חומץ

.............................................................................................................................................
 
אופן ההכנה :
 
-   לבחירה - להקטנת המליחות ניתן להשרות את המליח במים לכמה דקות, לשטוף
    ולייבש
-   לערבב את כל המרכיבים בתנועות עטיפה  עדינות
.............................................................................................................................................

הצילומים מהאתרים
http://www.shabboskodesh.com/shabbos-kiddush-/-it-39-s-a-girl-/herring-in-cream-sauce/prod_124.html
.............................................................................................................................................
HERRING  IN  SOUR-CREAM  AND  APPLES
.............................................................................................................................................
 
A wonderful appetizer for SHAVUOT and any other day. 
 
 I have tasted it years ago  in a Viennese home of a friend and fell in love with it ....
 
.............................................................................................................................................
 
INGREDIENTS :
 
     -    3 fillets of Matias herring  
     -    3 large green onions / 1 small onion sliced along
     -    1 large apple, peeled and cut into small pieces
     -    2 cups of sour cream
     -    1 full tablespoon of lite mayonnaise
     -    3 bay leaves
     -    3 allspice
     -    1/2 teaspoon mustard seeds or mustard

     -    Pinch of sugar
     -    2 tbsp vinegar


 PREPARATIONS :
 
     -    choose - to reduce saltiness you can soak the herring in water
          for a few minutes, rinse and dry 
     -    Mix all the ingredients gently

.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה