סיפור-תום ו"כוס אליהו ענבים...". 70
.....................................................................................................................................................................................
טראפלס - קינוח שגם ילדים וגם גדולים אוהבים מאד-מאד - מתאים במיוחד לפסח.
טוב, אז אביב הגיע, פסח בא ותום בן החמש חזר מהגן והודיע בגאווה - "היום הכנתי כוס לאליהו ענבים...״
טוב, אז אביב הגיע, פסח בא ותום בן החמש חזר מהגן והודיע בגאווה - "היום הכנתי כוס לאליהו ענבים...״
יחד עם זאת היה לו קשה להבין את הקטע עם המן. כלומר, הוא הבין שהמן היה רשע, אבל למה בני ישראל היו צריכים לאכול את המן במדבר?!...
מי אמר שהחינוך הקיבוצי חילוני לגמרי ?...
.............................................................................................................................................
טראפלס שוקולד מריר - כ-40 יחידות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת
- קמצוץ מלח
- 400 גרם (4 חפיסות) שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 1 כף ליקר תפוזים או ליקר אחר
- 25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2-1 כוס קקאו כהה, לציפוי
- קמצוץ מלח
- 400 גרם (4 חפיסות) שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 1 כף ליקר תפוזים או ליקר אחר
- 25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2-1 כוס קקאו כהה, לציפוי
אופן ההכנה :
- מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד
שהשוקולד נמס והתערובת חלקה
- מוסיפים קוביות חמאה וטורפים עד שהתערובת מבריקה
- יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ, מרופדת בנייר
אפייה. מכסים במכסה או בניילון נצמד (לשים לב שלא ידבק
לתערובת)
- מקררים במקרר 6 שעות לפחות, עד שהגנאש קר ומוצק
- פורסים את הגנאש (6X7) ל-42 ריבועים, בסכין חדה טבולה
במים רותחים
- מניחים את מגש הגנאש על מגש מלא במי קרח
- מגלגלים כל ריבוע לכדור, מגלגלים את הכדורים בקקאו
ומניחים בכלי הגשה
- מחזירים לקירור עד ההגשה
- הקפאה - ניתן גם להקפיא, אבל לא לשכוח להעביר את
הטראפלס להפשרה במקרר לפני ההגשה
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד
שהשוקולד נמס והתערובת חלקה
- מוסיפים קוביות חמאה וטורפים עד שהתערובת מבריקה
- יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ, מרופדת בנייר
אפייה. מכסים במכסה או בניילון נצמד (לשים לב שלא ידבק
לתערובת)
- מקררים במקרר 6 שעות לפחות, עד שהגנאש קר ומוצק
- פורסים את הגנאש (6X7) ל-42 ריבועים, בסכין חדה טבולה
במים רותחים
- מניחים את מגש הגנאש על מגש מלא במי קרח
- מגלגלים כל ריבוע לכדור, מגלגלים את הכדורים בקקאו
ומניחים בכלי הגשה
- מחזירים לקירור עד ההגשה
- הקפאה - ניתן גם להקפיא, אבל לא לשכוח להעביר את
הטראפלס להפשרה במקרר לפני ההגשה
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתר
.............................................................................................................................................
. CHOCOLATE TRUFFLES
............................................................................................................................................
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 1 container (250 mL) of heavy cream
- A pinch of salt
- 400 g (4 packs) of dark chocolate, cut into cubes
- 1 tbsp of orange liqueur or another liqueur
- 25g of cold butter, cut into small cubes
- 1 / 2-1 cup of cocoa powder, for coating
- A pinch of salt
- 400 g (4 packs) of dark chocolate, cut into cubes
- 1 tbsp of orange liqueur or another liqueur
- 25g of cold butter, cut into small cubes
- 1 / 2-1 cup of cocoa powder, for coating
PREPARATIONS :
- Heat the heavy cream and salt until almost boiling
- Pour the hot cream over the chocolate and stir until the chocolate
melts and mixture is smooth
- Add butter cubes and stir until the mixture is shiny
- Pour in a template size 20 * 30 cm, lined with a baking
paper. Cover with a lid or plastic wrap (pay attention not to stick
to the mixture)
- Cool in the fridge for at least 6 hours, until you get a cold and
solid ganache
- Heat the heavy cream and salt until almost boiling
- Pour the hot cream over the chocolate and stir until the chocolate
melts and mixture is smooth
- Add butter cubes and stir until the mixture is shiny
- Pour in a template size 20 * 30 cm, lined with a baking
paper. Cover with a lid or plastic wrap (pay attention not to stick
to the mixture)
- Cool in the fridge for at least 6 hours, until you get a cold and
solid ganache
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה