זעלוק מרוקאי - מתאבן חציל עגבניות ופלפלים קלויים על האש בתיבול כוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



    מתאבן נפלא בבישום מעושן.  היישר מהמטבח המרוקאי
 ZAALUK - MOROCCAN  EGGPLANT SMOKED  SALAD
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי

.....................................................................................................................................................................................

מתאבן נפלא בבישום מעושן.  היישר מהמטבח המרוקאי
 .....................................................................................................................................................................................

זעלוק מרוקאי - מתאבן חציל עגבניות ופלפלים קלויים על האש בתיבול כוסברה
.....................................................................................................................................................................................



מצרכים : 

   על האש :
   -   2 חצילים
   -   2 פלפלים אדומים (גמבה)
   -   2 עגבניות
   -   1 פלפל ירוק חריף
   לתיבול :
   -   1 כפית אריסה
   -   1 כפית מחוקה כמון
   -   1 כף מחית לימון כבוש
   -   3 כפות שמן זית
   -   מיץ לימון בשפע
   -   גרידת לימון
   -   1 שן שום גדולה כתושה
   -   1/4 צרור כוסברה קצוצה דק במעבד מזון
   -   מלח דק רק במידת הצורך


אופן ההכנה :

   -   לקלות על אש הגז חצילים, עגבניות, גמבות ופלפל חריף (או להשתמש

       בצנצנות מוכנות של חצילים וגמבות מהסופר)
   -   לסגור את העגבניות והפלפלים בכלי סגור, לקרר מעט, לקלוף ולסחוט את

       העגבניות
   -   לפתוח את החצילים, לקלוף, לסנן ולרסק - לא בכלי מתכת, כדי שלא ישחירו
   -   לקצוץ  גס בסכין את העגבניות והפלפלים
   -   לקצוץ דק בבלנדר קטן את הכוסברה והשום
   -   לערבב את הכל ולתבל

.....................................................................................................................................................................................
ZAALUK - MOROCCAN  EGGPLANT SMOKED  SALAD
.....................................................................................................................................................................................



INGREDIENTS :
 
   
 B
arbecue :
    -   2 eggplants
    -   2 red peppers
    -   2 tomatoes
    -   1 hot green pepper
   Seasoning :
    -   1 teaspoon harissa
    -   1 level teaspoon cumin
    -   1 tbsp pickled lemon puree
    -   3 tablespoons olive oil
    -   Plenty of lemon juice
    -   Lemon zest
    -   1 large garlic clove, crushed
    -   1/4 bunch of coriander finely chopped in a small food processor
    -   Fine salt only if necessary
PREPARATIONS :
  
    -   Roast eggplants, tomatoes, peppers and hot
        pepper on the gas fire (or use prepared jars of eggplant and red
        peppers from the supermarket)
    -   Put the tomatoes and peppers in a closed container, cool a little,
        peel and squeeze the tomatoes
    -   Open the eggplants, peel, filter and crush - only with a wooden or
        plastic tool
    -   Coarsely chop with a knife the tomatoes and peppers 
    -   Chop the coriander and garlic in a small blender
    -   Mix everything and season











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה