ZAALUK - MOROCCAN EGGPLANT SMOKED SALAD
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
מתאבן נפלא בבישום מעושן. היישר מהמטבח המרוקאי
.....................................................................................................................................................................................
זעלוק מרוקאי - מתאבן חציל עגבניות ופלפלים קלויים על האש בתיבול כוסברה.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
על האש :
- 2 חצילים
- 2 פלפלים אדומים (גמבה)
- 2 עגבניות
- 1 פלפל ירוק חריף
לתיבול :
- 1 כפית אריסה
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כף מחית לימון כבוש
- 3 כפות שמן זית
- מיץ לימון בשפע
- גרידת לימון
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק במעבד מזון
- מלח דק רק במידת הצורך
- 2 חצילים
- 2 פלפלים אדומים (גמבה)
- 2 עגבניות
- 1 פלפל ירוק חריף
לתיבול :
- 1 כפית אריסה
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כף מחית לימון כבוש
- 3 כפות שמן זית
- מיץ לימון בשפע
- גרידת לימון
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק במעבד מזון
- מלח דק רק במידת הצורך
אופן ההכנה :
- לקלות על אש הגז חצילים, עגבניות, גמבות ופלפל חריף (או להשתמש
בצנצנות מוכנות של חצילים וגמבות מהסופר)
- לסגור את העגבניות והפלפלים בכלי סגור, לקרר מעט, לקלוף ולסחוט את
העגבניות
- לפתוח את החצילים, לקלוף, לסנן ולרסק - לא בכלי מתכת, כדי שלא ישחירו
- לקצוץ גס בסכין את העגבניות והפלפלים
- לקצוץ דק בבלנדר קטן את הכוסברה והשום
- לערבב את הכל ולתבל
.....................................................................................................................................................................................
ZAALUK - MOROCCAN EGGPLANT SMOKED SALAD
Barbecue :
- 2 eggplants
- 2 red peppers
- 2 tomatoes
- 1 hot green pepper
.....................................................................................................................................................................................
Barbecue :
- 2 eggplants
- 2 red peppers
- 2 tomatoes
- 1 hot green pepper
Seasoning :
- 1 teaspoon harissa
- 1 level teaspoon cumin
- 1 tbsp pickled lemon puree
- 3 tablespoons olive oil
- Plenty of lemon juice
- Lemon zest
- 1 large garlic clove, crushed
- 1/4 bunch of coriander finely chopped in a small food processor
- Fine salt only if necessary
- 1 teaspoon harissa
- 1 level teaspoon cumin
- 1 tbsp pickled lemon puree
- 3 tablespoons olive oil
- Plenty of lemon juice
- Lemon zest
- 1 large garlic clove, crushed
- 1/4 bunch of coriander finely chopped in a small food processor
- Fine salt only if necessary
PREPARATIONS :
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה