גוואקמולי - מטבל אבוקדו מקסיקני - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



הגוואקמולי הוא מטבל מקסיקני שמבוסס על אבוקדו מעוך עם מגוון תוספות כמו בצל, שום, עגבנייה, פלפל חריף, מיץ לימון, כוסברה ועוד
GUACAMOLE - MEXICAN  AVOCADO  DIP
  סיפור - איתן מלך האבוקדו.  מצולם.  תמונת תום + איתן בקרטה.  70


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

איתן, נכדי בן האחת-עשרה, מכור לאבוקדו ומצפה לו בכל ארוחה. 

 
אתמול טרחנו יחד במטבח על הכנה ראשונה של גוואקמולי, על פי הנחיותיו המלומדות, כשהוא משמש סו-שיף נלהב ובודק אם ההכנה לשביעות רצונו.  בדיקה... ועוד בדיקה... ועוד.... עד שחטפתי לו את הכלי לטובת ארוחת הערב.... 
 
המעט שנשאר נתרם לו לכריך של יום המחרת לבית הספר.


 הגוואקמולי הוא מטבל מקסיקני שמבוסס על אבוקדו מעוך עם מגוון תוספות כמו בצל, שום, עגבנייה, פלפל חריף, מיץ לימון, כוסברה ועוד 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 גוואקמולי - מטבל אבוקדו מקסיקני
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


לקצוץ במעבד מזון :
-   1 בצל ירוק
-   3 שן שום
-   1/2 פלפל צ'ילי חריף עם הגרעינים
-   1 עגבנייה גדולה ללא הגרעינים והמיצים
-   1/4 חבילה כוסברה

טיפ :
-   למניעת השחרה יש לשטוף את האבוקדו הקלוף במים
למעוך בממחה פירה :
-   2 אבוקדו גדולים
-   גרידת לימון
-   מיץ מלימון שלם ויותר (לשמירת הצבע ולטעם)
לערבב הכל ולתבל :
-   4 כפות שמן זית
-   מלח דק
 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה