מנה מסורתית מהמטבח הערבי. משמשת לאירוח חגיגי. מאכל תאווה שנאכל בידיים.... מלכלך ושמנוני, אבל שווה את הבלגן .... להכין הרבה מפיות נייר......
MUSAKHAN-ARABIC ROASTED CHICKEN WITH SUMAC ZA'ATAR AND ONIONS ON PITA BREAD
סיפור - המסעדות ברמאללה. זוגיות + טל + חגי + 70
סיפור - המסעדות ברמאללה. זוגיות + טל + חגי + 70
אם יש בי איזשהו געגוע לאוכל ערבי - זה בעיקר למנת העוף הנפלאה הזאת. היא מחזירה אותי לזיכרון העליות לרגל לרמאללה, לפני קרוב לארבעים שנה, עם חגי וטל הקטנטנים, כמעט בצהרי כל שבת.
שולחן שכמעט וכרע תחת אין-סוף צלוחיות של סלטים, פלאפל וקובה, עלי גפן ממולאים, פיתות תפוחות חמות וזיתים דפוקים מרירים בשמן זית.
העוף השמנוני מופיע אצלי בגירסה דלת שומן
רוטב בצד :
- טחינה - 1 שן שום קטנה כתושה
- 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- 1 כף מיץ לימון
......................................................................................................................................................................................
אם יש בי איזשהו געגוע לאוכל ערבי - זה בעיקר למנת העוף הנפלאה הזאת. היא מחזירה אותי לזיכרון העליות לרגל לרמאללה, לפני קרוב לארבעים שנה, עם חגי וטל הקטנטנים, כמעט בצהרי כל שבת.
זיכרון של מסעדות ציוריות, בגנים רחבי ידיים, בינות לעצי פרי ומתחת לסככות של גפנים.
שולחן שכמעט וכרע תחת אין-סוף צלוחיות של סלטים, פלאפל וקובה, עלי גפן ממולאים, פיתות תפוחות חמות וזיתים דפוקים מרירים בשמן זית.
עד שהגיעו המנות העיקריות, כולם כבר שבעו, אבל איש לא ויתר על מנת המוסאחאן - על מצע של פיתה בשרנית, ספוגה ברוטב העוף הצלוי, נח לו רבע עוף שזוף וריחני, מעוטר בהמון המון בצל, מתובל בשמן זית ותבלינים שונים, שהדומיננטי בהם הוא הסומאק.
זו מנה, שכדי ליהנות ממנה כמו שצריך, אוכלים בידיים. קורעים פיסות מהפיתה, חופנים בתוכה בצל ופיסות עוף, ונאנחים אנחה כבדה לפני שמתעלפים מעונג......
......................................................................................................................................................................................
עוף ערבי אפוי בזעתר סומאק ובצל על מצע של פיתה - מוסאחאן / מחמר
......................................................................................................................................................................................
העוף השמנוני מופיע אצלי בגירסה דלת שומן
הכנות יום מראש :
עוף שרוי ברוטב שרייה, בצל מטוגן, צנוברים קלויים, פטרוזיליה קצוצה, פיתות חצויות ל-2 עיגולים ורוטב טחינה
עוף שרוי ברוטב שרייה, בצל מטוגן, צנוברים קלויים, פטרוזיליה קצוצה, פיתות חצויות ל-2 עיגולים ורוטב טחינה
העוף - להשרות למשך שעתיים עד לילה :
- 6 כרעיים
- 6 כרעיים
- רוטב השרייה :
- לימון פרוס דק ללא חרצנים / או מיץ מלימון שלם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מחית שום
- תבלינים - 1.5 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית קינמון
- לימון פרוס דק ללא חרצנים / או מיץ מלימון שלם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מחית שום
- תבלינים - 1.5 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית גדושה סומאק
- 2 כפות מחוקות זעתר
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת / מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים (אפשר יותר כי דרוש הרבה רוטב להגשת המנה)
- מלח במידת הצורך, אם העוף מוכשר
- 1 כפית גדושה סומאק
- 2 כפות מחוקות זעתר
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת / מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים (אפשר יותר כי דרוש הרבה רוטב להגשת המנה)
- מלח במידת הצורך, אם העוף מוכשר
הבצלים - לקרמל ולהשחים לאט :
- 2 כף שמן קנולה
- 4 בצלים פרוסים דק (עדיף אדומים)
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 1 כפית גדושה סומאק
- 2 כף שמן קנולה
- 4 בצלים פרוסים דק (עדיף אדומים)
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 1 כפית גדושה סומאק
הצנוברים - לטגן במחבת טפלון כ-4 דקות (לא לחרוך) :
- ריסוס של שמן זית
- 1/4 כוס צנוברים
- מלח
- ריסוס של שמן זית
- 1/4 כוס צנוברים
- מלח
הפטרוזיליה :
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
הפיתות - חצויות ל-2 עיגולים :
- 3 פיתות עגולות בשרניות
רוטב בצד :
- טחינה - 1 שן שום קטנה כתושה
- 1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס מים קרים (עד למרקם של מיונז דליל)
- מעט מלח דק
- מעט מלח דק
אפיית העוף - כשעה ב-200 מעלות
- להפוך את העוף פעמיים במהלך האפייה
- להפוך את העוף פעמיים במהלך האפייה
צילחות המנה :
- לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה מרוסס בשמן
- לטבול את חצאי הפיתות ברוטב ולהניח על התבנית, עם החלק הספוגי כלפי
מעלה
- להניח על כל חצי פיתה בצל מטוגן ועליו כרע עוף
- להרטיב כל מנה ברוטב
- לאפות עוד 5 דקות
- לפזר על כל מנה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים
- לעטר בטפטוף מזוגזג של טחינה
- לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה מרוסס בשמן
- לטבול את חצאי הפיתות ברוטב ולהניח על התבנית, עם החלק הספוגי כלפי
מעלה
- להניח על כל חצי פיתה בצל מטוגן ועליו כרע עוף
- להרטיב כל מנה ברוטב
- לאפות עוד 5 דקות
- לפזר על כל מנה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים
- לעטר בטפטוף מזוגזג של טחינה
להגיש לצד :
- קערית טחינה
- תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, אורז בנענע וסומאק, מג'דרה
- קערית טחינה
- תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, אורז בנענע וסומאק, מג'דרה
- סלטים - פתוש, סלט בצל בסומאק ועשבי תיבול, תבולה,
כרובית אפויה בעיטור פטרוזיליה
כרובית אפויה בעיטור פטרוזיליה
הקפאה :
- ניתן להקפיא את העוף והבצל
......................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................
MUSAKHAN-ARABIC ROASTED CHICKEN WITH SUMAC ZA'ATAR AND ONIONS ON PITA BREAD
......................................................................................................................................................................................
- Soaking sauce :
......................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................
PREPARATIONS A DAY IN ADVANCE :
- Marinated chicken, fried onion, roasted pine nuts, chopped
parsley, two-round pitas and tahini sauce
CHICKEN - SOAK FOR 2 HOURA UNTIL NIGHT :
- 6 hams
- Soaking sauce :
- Lemon thinly sliced pitted / or whole lemon juice - 2 tablespoons olive oil
- 1 tablespoon of mashed garlic
- Spices - 1.5 teaspoon ground allspice
- 1 teaspoon cinnamon
- 1 teaspoon ground cardamom
- 1 heaping teaspoon sumac
- 2 deleted tablespoons hyssop/zawatar
- A pinch of nutmeg
- 1 heaping teaspoon smoked paprika / sweet
- 1 tablespoon of mashed garlic
- Spices - 1.5 teaspoon ground allspice
- 1 teaspoon cinnamon
- 1 teaspoon ground cardamom
- 1 heaping teaspoon sumac
- 2 deleted tablespoons hyssop/zawatar
- A pinch of nutmeg
- 1 heaping teaspoon smoked paprika / sweet
paprika
- 1 teaspoon ground black pepper
- 1 cup of water (more can be required for a lot of sauce for
- 1 teaspoon ground black pepper
- 1 cup of water (more can be required for a lot of sauce for
serving the dish)
- Salt if necessary, if the chicken is koshered
- Salt if necessary, if the chicken is koshered
ONIONS - CARAMEL AND BROWN SLOWLY :
- 2 tablespoons of canola oil
- 4 onions, thinly sliced (preferably red)
- 1 level teaspoon fine salt
- 1 heaping teaspoon sumac
PINE NUTS :
- 4 onions, thinly sliced (preferably red)
- 1 level teaspoon fine salt
- 1 heaping teaspoon sumac
PINE NUTS :
- Fry in a teflon pan about 4 minutes (do not scorch) :
- Spray of olive oil
- 1/4 cup pine nuts
- Salt
- Spray of olive oil
- 1/4 cup pine nuts
- Salt
PARSLEY :
- 1/4 bunch of finely chopped parsley
PITAS - DIVIDED INTO 2 CIRCLES :
- 3 round pitas
SIDE DRESSING :
- Tahini - 1 small garlic clove, crushed
- 1/2 cup raw tahini from whole sesame seeds
- 1 tablespoon lemon juice
- 1/2 cup ice water (up to the texture of mayonnaise)
- A little fine salt
- 1/4 bunch of finely chopped parsley
PITAS - DIVIDED INTO 2 CIRCLES :
- 3 round pitas
SIDE DRESSING :
- Tahini - 1 small garlic clove, crushed
- 1/2 cup raw tahini from whole sesame seeds
- 1 tablespoon lemon juice
- 1/2 cup ice water (up to the texture of mayonnaise)
- A little fine salt
BAKING THE CHICKEN :
- Bake about an hour at 200 C degrees
- Turn the chicken twice during baking
PLATE DESIGN :
- Prepare a baking dish with baking paper sprayed with oil
- Dip the pita halves in the sauce and lay on the baking dish, with
- Turn the chicken twice during baking
PLATE DESIGN :
- Prepare a baking dish with baking paper sprayed with oil
- Dip the pita halves in the sauce and lay on the baking dish, with
the spongy side facing up
- Put on each half a pita fried onion topped with chicken
- Drip sauce on each serving
- Bake for another 5 minutes
- Sprinkle each serving with chopped parsley and pine nuts
- Decorate with a drizzle of tehina
SERVE ON THE SIDE :
- Tahini bowl
- Extras like baked potatoes, rice in mint and sumac, Magdara
- Salads - Fatush, onion salad with sumac and herbs, tabbouleh
salad,cauliflower baked with parsley
FREEZING :
- You can freeze the chicken and onion
- Put on each half a pita fried onion topped with chicken
- Drip sauce on each serving
- Bake for another 5 minutes
- Sprinkle each serving with chopped parsley and pine nuts
- Decorate with a drizzle of tehina
SERVE ON THE SIDE :
- Tahini bowl
- Extras like baked potatoes, rice in mint and sumac, Magdara
- Salads - Fatush, onion salad with sumac and herbs, tabbouleh
salad,cauliflower baked with parsley
FREEZING :
- You can freeze the chicken and onion
......................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה