עוף ערבי אפוי בזעתר סומאק ובצל על מצע של פיתה - מוסאחאן/מחמר - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




מנה מסורתית מהמטבח הערבי.  משמשת לאירוח חגיגי. מאכל תאווה שנאכל בידיים.... מלכלך ושמנוני, אבל שווה את הבלגן .... להכין הרבה מפיות נייר......
MUSAKHAN-ARABIC  ROASTED  CHICKEN  WITH SUMAC ZA'ATAR  AND  ONIONS  ON  PITA  BREAD
 סיפור - המסעדות ברמאללה. זוגיות + טל + חגי + 70 

......................................................................................................................................................................................

אם יש בי איזשהו געגוע לאוכל ערבי - זה בעיקר למנת העוף הנפלאה הזאת. היא מחזירה אותי לזיכרון  העליות לרגל לרמאללה, לפני קרוב לארבעים שנה, עם חגי וטל הקטנטנים, כמעט בצהרי כל שבת.
זיכרון של מסעדות ציוריות, בגנים רחבי ידיים, בינות לעצי פרי ומתחת לסככות של גפנים.

שולחן שכמעט וכרע תחת אין-סוף צלוחיות של סלטים, פלאפל  וקובה, עלי גפן ממולאים, פיתות תפוחות חמות וזיתים דפוקים מרירים בשמן זית.
עד שהגיעו המנות העיקריות, כולם כבר שבעו, אבל איש לא ויתר על מנת המוסאחאן - על מצע של פיתה בשרנית, ספוגה ברוטב העוף הצלוי, נח לו רבע עוף שזוף וריחני, מעוטר בהמון המון בצל, מתובל בשמן זית ותבלינים שונים, שהדומיננטי בהם הוא הסומאק.
זו מנה, שכדי ליהנות ממנה כמו שצריך, אוכלים בידיים. קורעים פיסות מהפיתה, חופנים בתוכה בצל ופיסות עוף, ונאנחים אנחה כבדה לפני שמתעלפים מעונג......

......................................................................................................................................................................................
 עוף ערבי אפוי בזעתר סומאק ובצל על מצע של פיתה - מוסאחאן / מחמר
......................................................................................................................................................................................

העוף השמנוני מופיע אצלי בגירסה דלת שומן
הכנות יום מראש :
עוף שרוי ברוטב שרייה, בצל מטוגן, צנוברים קלויים, פטרוזיליה קצוצה, פיתות חצויות ל-2 עיגולים ורוטב טחינה
העוף - להשרות למשך שעתיים עד לילה :
-   6 כרעיים
-   רוטב השרייה :
       -   לימון פרוס דק ללא חרצנים / או מיץ מלימון שלם
       -   2 כפות שמן זית
       -   1 כף מחית שום
       -   תבלינים   -   1.5 כפית פלפל אנגלי טחון
                         -   1 כפית קינמון
                         -   1 כפית הל טחון
                         -   1 כפית גדושה סומאק
                         -   2 כפות מחוקות זעתר
                         -   קמצוץ אגוז מוסקט
                         -   1 כפית גדושה פפריקה מעושנת / מתוקה
                         -   1 כפית פלפל שחור גרוס
-   1 כוס מים (אפשר יותר כי דרוש הרבה רוטב להגשת המנה)
-   מלח במידת הצורך, אם העוף מוכשר
הבצלים - לקרמל ולהשחים לאט :
-   2 כף שמן קנולה
-   4 בצלים פרוסים דק (עדיף אדומים)
-   1 כפית מחוקה מלח דק
-   1 כפית גדושה סומאק
הצנוברים - לטגן במחבת טפלון כ-4 דקות (לא לחרוך) :
-   ריסוס של שמן זית
-   1/4 כוס צנוברים
-   מלח
הפטרוזיליה :
-   1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
הפיתות - חצויות ל-2 עיגולים :
-   3 פיתות עגולות בשרניות

רוטב בצד :
-  טחינה      -   1  שן שום קטנה כתושה

                  -   1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
                  -   1 כף מיץ לימון
                  -   1/2 כוס מים קרים (עד למרקם של מיונז דליל)
                  -   מעט מלח דק
אפיית העוף  - כשעה ב-200 מעלות
-   להפוך את העוף פעמיים במהלך האפייה
צילחות המנה :
-   לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה מרוסס בשמן
-   לטבול את חצאי הפיתות ברוטב ולהניח על התבנית, עם החלק הספוגי כלפי
    מעלה
-   להניח על כל חצי פיתה בצל מטוגן ועליו כרע עוף
-   להרטיב כל מנה ברוטב
-   לאפות עוד 5 דקות
-   לפזר על כל מנה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים

-   לעטר בטפטוף מזוגזג של טחינה
להגיש לצד :
-   קערית טחינה
-   תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, אורז בנענע וסומאק, מג'דרה
הקפאה :
-   ניתן להקפיא את העוף והבצל

......................................................................................................................................................................................

......................................................................................................................................................................................
 MUSAKHAN-ARABIC  ROASTED  CHICKEN  WITH SUMAC ZA'ATAR  AND  ONIONS  ON  PITA  BREAD
......................................................................................................................................................................................

PREPARATIONS  A  DAY  IN  ADVANCE :
   -   Marinated chicken, fried onion, roasted pine nuts, chopped
       parsley, two-round pitas and tahini sauce
CHICKEN - SOAK  FOR  2  HOURA  UNTIL  NIGHT :
   -   6 hams

   -   Soaking sauce :
           -   Lemon thinly sliced pitted  / or whole lemon juice           -   2 tablespoons olive oil
           
-   1 tablespoon of mashed garlic
           
-   Spices   -   1.5 teaspoon ground allspice
                            
-   1 teaspoon cinnamon
                            
-   1 teaspoon ground cardamom
                            
-   1 heaping teaspoon sumac
                             
-   2 deleted tablespoons hyssop/zawatar
                            
-   A pinch of nutmeg
                            
-   1 heaping teaspoon smoked paprika / sweet
                                  paprika
                            
-   1 teaspoon ground black pepper
           -   1 cup of water (more can be required for a lot of sauce for
               serving the dish)
           -   Salt if necessary, if the chicken is koshered

 
ONIONS - CARAMEL AND  BROWN  SLOWLY :
   -   2 tablespoons of canola oil
   -   4 onions, thinly sliced (preferably red)
   -   1 level teaspoon fine salt
   -   1 heaping teaspoon sumac

PINE  NUTS :
   -   Fry in a teflon pan about 4 minutes (do not scorch) :
          -   Spray of olive oil
          -   1/4 cup pine nuts
          -    Salt
PARSLEY :
   -   1/4 bunch of finely chopped parsley

PITAS - DIVIDED  INTO  2  CIRCLES :
   -   3 round pitas

SIDE  DRESSING :
   -   Tahini   -   1 small garlic clove, crushed
                    -  
1/2 cup raw tahini from whole sesame seeds
                    
-   1 tablespoon lemon juice
                    
-   1/2 cup ice water (up to the texture of mayonnaise)
                    -   A little fine salt
BAKING  THE  CHICKEN :
   -   Bake about an hour at 200 C degrees
   -   Turn the chicken twice during baking

PLATE  DESIGN :
   -   Prepare a baking dish with baking paper sprayed with oil
   -   Dip the pita halves in the sauce and lay on the baking dish, with
       the spongy side facing up
   -   Put on each half a pita fried onion topped with chicken
   -   Drip sauce on each serving
   -   Bake for another 5 minutes
   -   Sprinkle each serving with chopped parsley and pine nuts
   -   Decorate with a drizzle of tehina


SERVE  ON  THE  SIDE :
   -   Tahini bowl
   -   Extras like baked potatoes, rice in mint and sumac, Magdara
   -   Salads - Fatush, onion salad with sumac and herbs, tabbouleh

       salad,cauliflower baked with parsley

FREEZING :
   -   You can freeze the chicken and onion

......................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה