סלט פיקנטי טעים-טעים שיכול להחליף מנה בשרית בארוחה צמחונית
SPICY MOROCCAN CHICKPEA SALAD WITH CORIANDER
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-תצפית לקסבה ממסעדת גג. טיולים + מרוקו
סיפור-תצפית לקסבה ממסעדת גג. טיולים + מרוקו
.............................................................................................................................................
הקסבות הן הערים העתיקות במרוקו. עצומות מימדים, צרות, מפותלות ועמוסות תושבים וסמטאות. פתח נושק לפתח והצפיפות לא תאמן.
מסתבר שהקסבה הצפופה מטעה. אחד הפתחים הקטנים זימן לי הפתעה. עליתי בגרם מדרגות ארוך, צר ומפותל ובמרומיו דלת שנפתחה לגג. גג רחב מידות עם גן תלוי יפהפה, ששימש כמסעדה.
בעיני המתבונן ובזיכרונו הקסבה אינה אלא סבך של סמטאות שוק ססגוני וצפוף. לא ייפלא איפה שנדהמתי מגודלה של המסעדה, מהעיצוב העשיר ובעיקר הנוף שנגלה לי ממרפסת הגן התלוי.
הקסבה אדירת המימדים ממעוף הציפור.
סלט גרגרי חומוס מרוקאי פיקנטי בכוסברה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 3 כוסות גרגרי חומוס סנפרוסט קפואים
- 3 כפות מים
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות גדושות מחית לימון כבוש / פיסות לימון מפולטות
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גדושה עריסה, או יותר אם אוהבים חריף
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית מחוקה כורכום
- מלח דק במידת הצורך
- 3 כוסות גרגרי חומוס סנפרוסט קפואים
- 3 כפות מים
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות גדושות מחית לימון כבוש / פיסות לימון מפולטות
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גדושה עריסה, או יותר אם אוהבים חריף
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית מחוקה כורכום
- מלח דק במידת הצורך
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/3 כוס נענע קצוצה דק
- 1/3 כוס נענע קצוצה דק
אופן ההכנה :
הכנת גרגרי החומוס הקפואים במיקרוגל :
- להניח בקערה גרגרי חומוס קפואים
- להוסיף מים, לכסות ולחמם 4 דקות בעוצמה גבוהה
- לערבב, לכסות ולחמם עוד 4-6 דקות בעוצמה גבוהה
- לקרר מעט לפני הכנת הסלט
לערבב בקערה ולהשהות כשעה לספיגת טעמים :
- כל המצרכים, למעט הכוסברה והנענע
לפני ההגשה להוסיף עשבי תיבול ולתקן את התיבול :
- כוסברה ונענע
הכנת גרגרי החומוס הקפואים במיקרוגל :
- להניח בקערה גרגרי חומוס קפואים
- להוסיף מים, לכסות ולחמם 4 דקות בעוצמה גבוהה
- לערבב, לכסות ולחמם עוד 4-6 דקות בעוצמה גבוהה
- לקרר מעט לפני הכנת הסלט
לערבב בקערה ולהשהות כשעה לספיגת טעמים :
- כל המצרכים, למעט הכוסברה והנענע
לפני ההגשה להוסיף עשבי תיבול ולתקן את התיבול :
- כוסברה ונענע
הגשה :
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1818158&skip=1
http://marczawel.com/category/morocco/
http://www.aluxurytravelblog.com/2014/01/15/5-moroccan-restaurants-not-to-miss-in-marrakech//
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1818158&skip=1
http://marczawel.com/category/morocco/
http://www.aluxurytravelblog.com/2014/01/15/5-moroccan-restaurants-not-to-miss-in-marrakech//
.............................................................................................................................................
SPICY MOROCCAN CHICKPEA SALAD WITH CORIANDER
SPICY MOROCCAN CHICKPEA SALAD WITH CORIANDER
.............................................................................................................................................
PREPARING FROZEN CHUCKPEAS IN THE MICROWAVE :
- Put in a bowl 3 cups of frozen chickpeas
- Add 3 tablespoons of water, cover and cook for 4 minutes at
high volume
high volume
- Mix, cover and heat another 4-6 minutes at high volume
- Cool slightly before preparing the salad
MIX IN A BOWL AND LEAVE FOR AN HOUR TO ABSORB
FLAVORS :
- Chickpeas
- 3 cloves of garlic, chopped
- 2 heaping teaspoons of preserved lemons mash / lemon slices
- 3 tablespoons of olive oil
- 1/3 cup of lemon juice
- 1 heaping teaspoon of harissa, or more if you like spicy
- 1 level teaspoon of cumin
- 1 level teaspoon of turmeric
- Fine salt if necessary
FLAVORS :
- Chickpeas
- 3 cloves of garlic, chopped
- 2 heaping teaspoons of preserved lemons mash / lemon slices
- 3 tablespoons of olive oil
- 1/3 cup of lemon juice
- 1 heaping teaspoon of harissa, or more if you like spicy
- 1 level teaspoon of cumin
- 1 level teaspoon of turmeric
- Fine salt if necessary
BEFORE SERVING, ADD THE HERBS AND FIX SEASONING :
- 1/2 bunch of coriander, of finely chopped
- 1/3 cup of finely chopped mint
SERVING :
To build a complete vegetarian meal it is recommended to add rice,
whole rice, and a variety of salads - Herb salad,
cabbage salad seasoned with coriander and mint, green salad,
Israeli salad of tomatoes and cucumbers
- 1/3 cup of finely chopped mint
SERVING :
To build a complete vegetarian meal it is recommended to add rice,
whole rice, and a variety of salads - Herb salad,
cabbage salad seasoned with coriander and mint, green salad,
Israeli salad of tomatoes and cucumbers
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה