סלט גרגירי חומוס מרוקאי פיקנטי בכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


סלט פיקנטי טעים-טעים שיכול להחליף מנה בשרית בארוחה צמחונית 
SPICY  MOROCCAN  CHICKPEA  SALAD  WITH  CORIANDER
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-תצפית לקסבה ממסעדת גג.  טיולים + מרוקו

.............................................................................................................................................

הקסבות הן הערים העתיקות במרוקו.  עצומות מימדים, צרות, מפותלות ועמוסות תושבים וסמטאות.  פתח נושק לפתח והצפיפות לא תאמן.

 
מסתבר שהקסבה הצפופה מטעה.  אחד הפתחים הקטנים זימן לי הפתעה.  עליתי בגרם מדרגות ארוך, צר ומפותל ובמרומיו דלת שנפתחה לגג.  גג רחב מידות עם גן תלוי יפהפה, ששימש כמסעדה.
 
 בעיני המתבונן ובזיכרונו הקסבה אינה אלא סבך של סמטאות שוק ססגוני וצפוף.  לא ייפלא איפה שנדהמתי מגודלה של המסעדה, מהעיצוב העשיר ובעיקר הנוף שנגלה לי ממרפסת הגן התלוי. 
 
 הקסבה אדירת המימדים ממעוף הציפור.

.............................................................................................................................................
סלט גרגרי חומוס מרוקאי פיקנטי בכוסברה
.............................................................................................................................................

מצרכים :

   -   3 כוסות גרגרי חומוס סנפרוסט קפואים

   -   3 כפות מים
   -   3 שיני שום קצוצות
   -   2 כפיות גדושות מחית לימון כבוש / פיסות לימון מפולטות
   -   3 כפות שמן זית
   -   1/3 כוס מיץ לימון
   -   1 כפית גדושה עריסה, או יותר אם אוהבים חריף 

   -   1 כפית מחוקה כמון
   -   1 כפית מחוקה כורכום
   -   מלח דק במידת הצורך

   -   1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
   -   1/3 כוס נענע קצוצה דק
 
אופן ההכנה :

   הכנת גרגרי החומוס הקפואים במיקרוגל :
   -   להניח בקערה גרגרי חומוס קפואים
   -   להוסיף  מים, לכסות ולחמם 4 דקות בעוצמה גבוהה
   -   לערבב, לכסות ולחמם עוד 4-6 דקות בעוצמה גבוהה
   -   לקרר מעט לפני הכנת הסלט

   לערבב בקערה ולהשהות כשעה לספיגת טעמים :
   -   כל המצרכים, למעט הכוסברה והנענע
   לפני ההגשה להוסיף עשבי תיבול ולתקן את התיבול :
   -   כוסברה ונענע
 
הגשה :
 
   לבניית ארוחה צמחונית שלמה אפשר לצרף אורזאורז מלא, ומגוון סלטים -
 
 .............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
SPICY  MOROCCAN  CHICKPEA  SALAD  WITH  CORIANDER
 .............................................................................................................................................

   PREPARING  FROZEN  CHUCKPEAS  IN THE  MICROWAVE :
        -   Put in a bowl 3 cups of frozen chickpeas
        -   Add 3 tablespoons of water, cover and cook for 4 minutes at
            high volume
        -   Mix, cover and heat another 4-6 minutes at high volume
        -   Cool slightly before preparing the salad
 
   MIX  IN  A  BOWL  AND  LEAVE  FOR  AN  HOUR  TO  ABSORB 
   FLAVORS :       
        -   Chickpeas       
        -   3 cloves of garlic, chopped
        -   2 heaping teaspoons of preserved lemons mash lemon slices
        -   3 tablespoons of olive oil
        -   1/3 cup of lemon juice
        -   1 heaping teaspoon of harissa, or more if you like spicy
        -   1 level teaspoon of cumin
        -   1 level teaspoon of turmeric
        -   Fine salt if necessary

 

   BEFORE  SERVING,  ADD  THE  HERBS  AND  FIX  SEASONING :

        -   1/2 bunch of coriander, of finely chopped
        -   1/3 cup of finely chopped mint

SERVING :

    To build a complete vegetarian meal it is recommended to add rice,

    whole rice, and a variety of salads - Herb salad
    cabbage salad seasoned with coriander and mint, green salad,
    Israeli salad of tomatoes and cucumbers

 

 .............................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה