ASIAN CHICKEN
BAKED IN SWEET AND SOUR SAUCE
סיפור-תמונת התאומים, עידו + אביתר, מקנחים בליקוק עצמות העוף. איתן + 70
BAKED IN SWEET AND SOUR SAUCE
סיפור-תמונת התאומים, עידו + אביתר, מקנחים בליקוק עצמות העוף. איתן + 70
.............................................................................................................................................
רוטב מנצח מדהים, עשיר. מזוגג ואדום כהה. נשען על אחד מנבחרי "על-השולחן וממטבחה של השיפית המצחיקה ננסי לאם.
איתן, נכדי הבכור, התלהב וביקש שהמתכון יוכנס לבלוג ובני דודיו, התאומים בני עשרת החודשים...
הם... נו... תראו במו עיניכם איך קינחו בליקוק העצמות....
..............................................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................................
עוף אפוי אסייתי מזוגג ברוטב חמוץ-מתוק
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
העוף :
- 4 כרעיים / 1.600ק"ג כנפיים (16 כנפיים)
העוף :
- 4 כרעיים / 1.600ק"ג כנפיים (16 כנפיים)
רוטב השרייה :
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן קנולה
- ½ כוס קטשופ / 2 רסק עגבניות קטן
- 3 כפות דבש
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף נדיבה של שום כתוש דורות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ / 4 קוביות קפואות של דורות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן קנולה
- ½ כוס קטשופ / 2 רסק עגבניות קטן
- 3 כפות דבש
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף נדיבה של שום כתוש דורות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ / 4 קוביות קפואות של דורות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
- לבחירה - 2 כפות שמן שומשום
- מלח דק - מצאתי שאין צורך
- מלח דק - מצאתי שאין צורך
עיטור המנה :
- בצל ירוק קצוץ באלכסון
- בצל ירוק קצוץ באלכסון
אופן ההכנה :
רוטב השרייה :
- מרק נטיפי ביצים או מרק תירס
- סלט כרוב אוריינטלי
- סלסת מנגו בצ'ילי וכוסברה
- אטריות בירקות בנוסח סצ'ואן
- אורז
- ירקות מוקפצים
רוטב השרייה :
- לבחוש את כל הרכיבים
העוף :
- להשרות ללילה ברוטב השרייה
העוף :
- להשרות ללילה ברוטב השרייה
האפייה :
- לאפות משך שעה ובמהלך האפייה להפוך פעמיים ולהרטיב ברוטב
- לאפות משך שעה ובמהלך האפייה להפוך פעמיים ולהרטיב ברוטב
- להוסיף מים במהלך האפייה, במידת הצורך ולתקן טעמים
עיטור המנה :
- לעטר בבצל ירוק קצוץ באלכסון
מנות נילוות :- לעטר בבצל ירוק קצוץ באלכסון
- מרק נטיפי ביצים או מרק תירס
- סלט כרוב אוריינטלי
- סלסת מנגו בצ'ילי וכוסברה
- אטריות בירקות בנוסח סצ'ואן
- אורז
- ירקות מוקפצים
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה