אי אפשר לדבר על אוכל ישראלי מבלי להגיד באותה נשימה "קוסקוס"...
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-הקוסקוס הראשון, קערת הקוסקוס של עלי והבלטה שלי. ציפי-ילדות
סיפור-הקוסקוס הראשון, קערת הקוסקוס של עלי והבלטה שלי. ציפי-ילדות
.............................................................................................................................................
לפני שנים צפיתי בהכנה המורכבת והמיומנת של קוסקוס, על ידי שכנה מרוקאית, והתעקשתי גם אני להכין קוסקוס ביתי מסורתי. רצתי לשוק לקנות "קוסקוסייר" (סיר קוסקוס מסורתי עם מסננת), קערת אלומיניום ענקית לבחישה ומסננת אדירים…....
מהר מאד הסתבר לי שהעסק לא פשוט וכל כך התביישתי כשבפעם הראשונה יצא לי קוסקוס פולני בצורת בצק סולת עם המון פירורים מפוזרים בכל המטבח………..
העקשנות הולידה ניסיונות מוצלחים יותר בהמשך, אבל כיום אני מעדיפה להתפנק עם הפתרון המהיר שמובא כאן.
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
קוסקוס מלא/רגיל בהכנה מהירה
ללא בישול - 5 כוסות מבושלות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה (מאפשר פירור טוב) :
- 1 שקית (350 גרם = 2.5 כוסות) קוסקוס בינוני מלא/רגיל
- 1 כפית גדושה כורכום
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
- 1 שקית (350 גרם = 2.5 כוסות) קוסקוס בינוני מלא/רגיל
- 1 כפית גדושה כורכום
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
להוסיף נוזלים ולערבב היטב :
- 3 כפות שמן זית
- 2.5 כוסות מים רותחים
- 2.5 כוסות מים רותחים
לכסות ולהמתין 5 דקות לספיגת הנוזלים
לפורר היטב במזלג, לכסות ולהמתין עוד 5 דקות
לפורר שוב במזלג ולהגיש :
- עם מרק ירקות לקוסקוס, או ירקות אפויים לקוסקוס
ועוף במלח
.............................................................................................................................................
- עם מרק ירקות לקוסקוס, או ירקות אפויים לקוסקוס
ועוף במלח
.............................................................................................................................................
טיפ - למה קוסקוס מלא
.............................................................................................................................................
הקוסקוס נעשה מסולת שמופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת. מקור הסולת בליבת גרעין החיטה, שהינו החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. הקוסקוס המלא בריא במיוחד והוא מופק מסולת מחיטה מלאה.
הקוסקוס מכיל סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומעודדים את פעילות המעיים - עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם.
בנוסף, מכיל הקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ושפע של מינרלים – כמו זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ.
סוגי הקוסקוס :
- קוסקוס דק - אוורירי ומעודן במיוחד
- קוסקוס רגיל (בינוני) - אוורירי, ומתאים לכל סוגי המנות
- קוסקוס עבה - קוסקוס אוורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות חורפיות
ולארוחות חגיגיות
- קוסקוס דק - אוורירי ומעודן במיוחד
- קוסקוס רגיל (בינוני) - אוורירי, ומתאים לכל סוגי המנות
- קוסקוס עבה - קוסקוס אוורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות חורפיות
ולארוחות חגיגיות
.............................................................................................................................................
סרט הדרכה להכנה מסורתית של קוסקוס מופיע באתר
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND
ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
- Thin couscous - very delicate and airy
- Plain couscous (medium) - airy and suitable for all types of
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND
ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
.............................................................................................................................................
You can not talk about Israeli food without mentioning "couscous" ...
.............................................................................................................................................
COUSCOUS - PLAIN / WHOLE GRAIN - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
Pprovides 5 cups after preparing
- Mix dry ingredients in a large bowl :
- 1 packet (350 grams = 2.5 cups) of medium-sized couscous
- 1 packet (350 grams = 2.5 cups) of medium-sized couscous
- 1 heaping tsp turmeric
- 2 flat tsp of fine salt
- Add liquids and mix well :
- 3 tablespoons of olive oil
- 2.5 cups of boiling water
- Cover and wait 5-7 minutes for absorbing the liquids
- Crumble well with a fork, cover and wait a few minutes
- Crumble over with a fork and serve
WHY WHOLE GRAIN COUSCOUS
.............................................................................................................................................
whole couscous is made of semolina, created by coarse grinding of whole wheat seeds and therefore it is very healthy.
The couscous contains protein and fibers, that contribute to the feeling of fullness for long, encourage digestive process, slow the absorption of sugar in the blood and help balancing blood cholesterol.
The couscous also contains vitamins B and plenty of minerals - such as phosphorus, magnesium, iron and zinc.
TYPES OF COUSCOUS :
- Thin couscous - very delicate and airy
- Plain couscous (medium) - airy and suitable for all types of
dishes
- Thick couscous - airy with a presence and is especially suitable
- Thick couscous - airy with a presence and is especially suitable
for winter dishes and festive meals
.............................................................................................................................................
A traditional preparation of couscous in a training video
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה