לא בדיוק מאכל גורמה...אבל איך אפשר בלעדיו בחג...שהרי לנוסטלגיה יש טעם נפלא...
JEWISH GEFILTE FISH - ASHKENAZI STUFFED CARP
זוג סטודנטים צעיר מגיע לחיפה לביקור הורים. בכל ביקור אצל חמותי,
סבתא צפורה, ראיתי את אישי נמשך כבכבלי קסם למקרר וטועם בהנאה, עוד ועוד, מהדג הממולא של אמו.
כלה חכמה יודעת שחשוב שתכבד ותשאיר טריטוריה שהיא כולה של חמותה .
במהלך השנים בשלתי אין-סוף מטעמים, אבל מעולם לא דג ממולא. דאגתי שמנה זו תהיה תמיד תרומתה של סבתא צפורה לשולחננו בכל ביקוריה אצלנו.
סבתא ציפורה הלכה לעולמה לפני שנים ומאז אני עושה מעשה כפירה... מצאתי שהדג הקנוי של "קלאסי-דג" שומר על טעמי הבית ורק צריך להוסיף לו גזר מאודה....
שמרתי כאן את המתכון שנמסר לי מפי סבתא צפורה. כיוון שהוא ניתן ללא כמויות נעזרתי במתכון מספרו של שמוליק כהן, אבל כאמור, טרם ניסיתי אותו.....
הדג הממולא של טל בתי בכלי המקורי של סבתא צפורה
............................................................................................................................................
- לקצוץ במעבד מזון :
- 500 גרם קרפיון טחון מופשר וסחוט מעודפי נוזלים
- 2 בצלים בינוניים
- להוסיף לעיסה :
- 1-2 ביצים (יש ששמים אחת טריה ואחת קשה)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כפית מלח
- 2-3.5 כפות סוכר - לפי הטעם
- 1/4 כוס פירורי לחם, או קמח מצה - בכמות שתיצור תערובת שניתנת לעיבוד
- להשהות לרבע שעה
ציר הירקות :
- להרתיח - 3 כוסות מים
- 1 בצל גדול פרוס
- 1-2 גזרים שלמים
- 1/2 כפית פלפל לבן/שחור
- 2 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- מים כדי כיסוי הדגים
אופן ההכנה :
- להנמיך את האש, להניח את כדורי הדג בנוזל הרותח ולבשל כשעה, או שעתיים
אם יש בתבשיל גם פרוסות דג
- להניח בתבנית, לפרוס את הגזרים לקישוט ולצקת את הרוטב על הדגים, או
לשמרו בכלי נפרד
- ניתן לבשל "נקניק" ארוך של דג ולפרוס אותו לאחר קירור
- ניתן להקפיא, אך לאחר ההפשרה יש לבשל שנית
הגשה :
- עם חזרת
MIXTURE FOR THE FISH BALLS :
- Chop in a food processor :
- 500 grams of carp, ground thawed and drained of excess
fluids
- 2 medium onions
- Add to the mix :
- 1-2 eggs
- 1/4 tsp coarsely ground black pepper
- 1/2 teaspoon of salt
- 2-3.5 tablespoons sugar - according to taste
- 1/4 cup of bread crumbs or matzo meal - a quantity that will
help creating easily the fish balls
- Pause for fifteen minutes
VEGETABLE STOCK :
- Boil :
- 3 cups water
- 1 large onion, sliced
- 1-2 carrots, whole, sliced
- 1/2 tsp of pepper white / black
- 2 tablespoon sugar
- 1/2 teaspoon of salt
- Water to cover the fish
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-גפילטע-פיש של סבתא צפורה ותמונת הכלי שלה. זוגיות + 70
.............................................................................................................................................סיפור-גפילטע-פיש של סבתא צפורה ותמונת הכלי שלה. זוגיות + 70
זוג סטודנטים צעיר מגיע לחיפה לביקור הורים. בכל ביקור אצל חמותי,
סבתא צפורה, ראיתי את אישי נמשך כבכבלי קסם למקרר וטועם בהנאה, עוד ועוד, מהדג הממולא של אמו.
כלה חכמה יודעת שחשוב שתכבד ותשאיר טריטוריה שהיא כולה של חמותה .
במהלך השנים בשלתי אין-סוף מטעמים, אבל מעולם לא דג ממולא. דאגתי שמנה זו תהיה תמיד תרומתה של סבתא צפורה לשולחננו בכל ביקוריה אצלנו.
סבתא ציפורה הלכה לעולמה לפני שנים ומאז אני עושה מעשה כפירה... מצאתי שהדג הקנוי של "קלאסי-דג" שומר על טעמי הבית ורק צריך להוסיף לו גזר מאודה....
שמרתי כאן את המתכון שנמסר לי מפי סבתא צפורה. כיוון שהוא ניתן ללא כמויות נעזרתי במתכון מספרו של שמוליק כהן, אבל כאמור, טרם ניסיתי אותו.....
הדג הממולא של טל בתי בכלי המקורי של סבתא צפורה
............................................................................................................................................
גפילטע פיש אשכנזי של סבתא צפורה - 4-5 מנות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
התערובת לכדורי הדג :
- לקצוץ במעבד מזון :
- 500 גרם קרפיון טחון מופשר וסחוט מעודפי נוזלים
- 2 בצלים בינוניים
- להוסיף לעיסה :
- 1-2 ביצים (יש ששמים אחת טריה ואחת קשה)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כפית מלח
- 2-3.5 כפות סוכר - לפי הטעם
- 1/4 כוס פירורי לחם, או קמח מצה - בכמות שתיצור תערובת שניתנת לעיבוד
- להשהות לרבע שעה
............................................................................................................................................
ציר הירקות :
- להרתיח - 3 כוסות מים
- 1 בצל גדול פרוס
- 1-2 גזרים שלמים
- 1/2 כפית פלפל לבן/שחור
- 2 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- מים כדי כיסוי הדגים
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להנמיך את האש, להניח את כדורי הדג בנוזל הרותח ולבשל כשעה, או שעתיים
אם יש בתבשיל גם פרוסות דג
- להניח בתבנית, לפרוס את הגזרים לקישוט ולצקת את הרוטב על הדגים, או
לשמרו בכלי נפרד
- ניתן לבשל "נקניק" ארוך של דג ולפרוס אותו לאחר קירור
- ניתן להקפיא, אך לאחר ההפשרה יש לבשל שנית
.............................................................................................................................................
הגשה :
- עם חזרת
.............................................................................................................................................
הצילום מהאתר
.............................................................................................................................................
JEWISH GEFILTE FISH - ASHKENAZI STUFFED CARP
............................................................................................................................................
MIXTURE FOR THE FISH BALLS :
- Chop in a food processor :
- 500 grams of carp, ground thawed and drained of excess
fluids
- 2 medium onions
- Add to the mix :
- 1-2 eggs
- 1/4 tsp coarsely ground black pepper
- 1/2 teaspoon of salt
- 2-3.5 tablespoons sugar - according to taste
- 1/4 cup of bread crumbs or matzo meal - a quantity that will
help creating easily the fish balls
- Pause for fifteen minutes
VEGETABLE STOCK :
- Boil :
- 3 cups water
- 1 large onion, sliced
- 1-2 carrots, whole, sliced
- 1/2 tsp of pepper white / black
- 2 tablespoon sugar
- 1/2 teaspoon of salt
- Water to cover the fish
PREPARATIONS :
- Lower the heat, put the fish balls in the boiling stock and cook for
about an hour, or two hours, If there are also fish slices
- Put the fish balls in a tray, garnish with sliced carrots and pour the
sauce over the fish, or keep it in a separate container
- Can be frozen, but after thawing you have to cook it again
about an hour, or two hours, If there are also fish slices
- Put the fish balls in a tray, garnish with sliced carrots and pour the
sauce over the fish, or keep it in a separate container
- Can be frozen, but after thawing you have to cook it again
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה