קדירת בשר בלגית בבירה. טעמה משתבח ביום המחרת ולכן מומלץ לבשלה יום מראש
BELGIAN CARBONNADES LA FLAMANDEסיפור-בלגיה וצפיפות האוכלוסין והשלכותיה...טיולים + זוגיות
.............................................................................................................................................
בלגיה. ברוב חטאינו רק חצינו אותה בחטף אי שם בשנות השמונים.
זכור לי שגמענו אלפי קילומטרים של כבישים, כשמשני צדיהם שורה אינסופית של בתי קוטג' מהממים ביופיים.
יפה-יפה, אבל איפה מוצאים כאן איזה חיק טבע לשחרור צורכי הגוף..... את הפתרון שאולתר אשאיר לדמיון הקורא...
מאוחר יותר אכן מצאתי תיעוד על כך שבבלגיה צפיפות האוכלוסין הגבוהה ביותר באירופה....
הקרבונד, תבשיל קדרה קלאסי בלגי, טעים להפליא ומבוסס על בשר בקר שבושל ארוכות ברוטב עשיר של בירה. הכנתי אותו בארוחת שישי וכולם "התלוקלוקו" ....
.............................................................................................................................................
קרבונד בלגי - צלי בקר בבירה - 4-5 מנות
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- לבשר :
- 1 ק"ג בשר חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ לפחות
[נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
- 4 כפות קמח / קורנפלור - לתבשיל ללא גלוטן
- 2 כף שמן קנולה
- לבצל והשום :
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 כף סוכר חום ליצירת קראמל
- 4 שיני שום גדולות פרוסות
- ירקות שורש :
- 2 גזרים פרוסים גס
- 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- לרוטב :
- 2 בקבוקי בירה (מומלץ לף-בראון, hoogarden ואם אין-מכבי)
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן
- תבלינים - 3 עלי דפנה
- 1 כפית תימין יבש / עלי תימין
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור
אופן ההכנה :
טיפים לקדרות בשר :
- הקדרה המומלצת והטיפול בה :
א. קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
במים כשעה לפני השימוש)
- הכנה התבשיל יום מראש - כדאי לבשל את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים
מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
לארוחה
- המלחה - מומלץ להמליח רק לקראת סוף הבישול
מצרכים :
- לבשר :
- 1 ק"ג בשר חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ לפחות
[נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
- 4 כפות קמח / קורנפלור - לתבשיל ללא גלוטן
- 2 כף שמן קנולה
- לבצל והשום :
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 כף סוכר חום ליצירת קראמל
- 4 שיני שום גדולות פרוסות
- ירקות שורש :
- 2 גזרים פרוסים גס
- 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- לרוטב :
- 2 בקבוקי בירה (מומלץ לף-בראון, hoogarden ואם אין-מכבי)
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן
- תבלינים - 3 עלי דפנה
- 1 כפית תימין יבש / עלי תימין
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור
- לייבש את הבשר ולקמח על ידי ניעור בשקית ניילון
- להלהיט שמן בקדרה, "לנעול" / להשחים את הבשר בכמה נגלות ולהניח בצד
- להשחים בקדרה בצלים בסוכר ולהוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא ייחרך
- להוסיף לקדרה את הבשר וירקות השורש ולטגן 1-2 דקות
- להוסיף את הרוטב ומים רותחים, כמעט עד לכיסוי הבשר, ולהביא לרתיחה
עדינה (המים הרותחים ימנעו התקשות הבשר)
- לבשל 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור ב-150-160 מעלות, על סף רתיחה וללא
- לא לבחוש, רק לנענע מידי פעם בתנועה מעגלית
- להוסיף מלח לקראת סוף הבישול (מלח מעכב את ריכוך הבשר במהלך בישול
- להלהיט שמן בקדרה, "לנעול" / להשחים את הבשר בכמה נגלות ולהניח בצד
- להשחים בקדרה בצלים בסוכר ולהוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא ייחרך
- להוסיף לקדרה את הבשר וירקות השורש ולטגן 1-2 דקות
- להוסיף את הרוטב ומים רותחים, כמעט עד לכיסוי הבשר, ולהביא לרתיחה
עדינה (המים הרותחים ימנעו התקשות הבשר)
- לבשל 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור ב-150-160 מעלות, על סף רתיחה וללא
בעבוע (הבשר מתרכך יותר באפייה מאשר בבישול ממושך על
הגז)
הגז)
- להוסיף מלח לקראת סוף הבישול (מלח מעכב את ריכוך הבשר במהלך בישול
ארוך)
הגשה :
- לעטר בפטרוזיליה קצוצה דק
- ניתן לאכול חם או קר בכריכים
תוספות לצלי הקדרה, שסופגות היטב את הרוטב :
- אם לא בושלו תפוחי אדמה בקדרה, מומלץ להגיש עם אורז, פסטה רחבה, צ'יפס,
פירה ותפוחי אדמה בסגנונות שונים
- אם לא בושלו תפוחי אדמה בקדרה, מומלץ להגיש עם אורז, פסטה רחבה, צ'יפס,
פירה ותפוחי אדמה בסגנונות שונים
.............................................................................................................................................
הצילום מאתר
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה