פשטידה קלה, בהשראת הספנקופיטה היוונית. אלתור שלי - טעים, תפוח ואוורירי
LITE SPINACH AND CHEESE CRUSTLESS PIE INSPIRED BY THE GREEK SPANAKOPITA
סיפור-תאומים כל כך לא זהים אבל שניהם אוהבים פשטידות
פשטידות וקישים מומלץ לאפות יום מראש. טעמן ומרקמן משתבחים ביום המחרת. ניתן להקפיאן בתבנית אלומיניום ולחמם בשעת הצורך לאורחים מפתיעים.
פשטידה זו קלה, בהשראת הספנקופיטה היוונית והיא אילתור שלי - טעים, תפוח ואוורירי
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
קוראים לי עידו ואני התאום הגדול. אני ואח'שלי, אביתר, מה-זה לא דומים.... אני כל הזמן בכיף שלי ברגוע ומבסוט מה-כ-ל. אה... טוב, לפעמים תופס קריזה אבל רק כשאני ממש רעב....
אח'שלי קטן אבל מה-זה מזדרז ומתלהב כל הזמן.... ובכלל, תראו איך אני עם מוצץ והוא "מסניף" חיתולים....
כן, לא דומים, א-ב-ל.... את הפשטידות של סבתא שנינו אוהבים מאד-מאד....
.............................................................................................................................................
פשטידת תרד בהשראת הספנקופיטה היוונית
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
פשטידות וקישים מומלץ לאפות יום מראש. טעמן ומרקמן משתבחים ביום המחרת. ניתן להקפיאן בתבנית אלומיניום ולחמם בשעת הצורך לאורחים מפתיעים.
פשטידה זו קלה, בהשראת הספנקופיטה היוונית והיא אילתור שלי - טעים, תפוח ואוורירי
.............................................................................................................................................
הכנת התרד :
- להשרות במי מלח 250 גרם עלי תרד טריים
- לשטוף, לסנן, לקצוץ גס ולהניח בסיר קטן
- לכסות במים, להביא לרתיחה ולכבות את האש
- לסנן, לשטוף במי ברז ולסחוט היטב
טיגון הירקות :
- להזהיב - 1 כף שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- להוסיף לבצל להקפצה מהירה :
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
- התרד הסחוט
תערובת יבשה - לערבב בקערית בעזרת מקצף יד :
- 4 כפות גדושות קמח לבן
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כפית מחוקה אגוז מוסקט
- 1 כפית מחוקה תימין
- פלפל שחור
תערובת נוזלית בקערה גדולה :
- 3 ביצים גדולות מוקצפות היטב במזלג
- 2 כוסות יוגורט
- 1 כוס גבינת פטה / בולגרית 5%
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה / 4 קוביות קפואה של דורות
האפייה בתבנית קיש קטנה :
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לרסס תבנית בתרסיס חמאה או שמן
- תחליף לבצק - לשפוך לתבנית מעט פירורי לחם, לסובב ולרפד את הקירות
והתחתית בנדיבות
- לערבב את הירקות עם התערובת הנוזלית והיבשה ולצקת לתבנית
- לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב
- לציפוי - לפזר גבינה ולהכניס לתנור ל-3 דקות נוספות :
- 1 כוס גבינה קשה מגוררת - קשקבל / פרמזן / אחר
ההגשה :
- להוציא מהתנור ולהמתין 10-20 דקות לפני הפריסה
- להשרות במי מלח 250 גרם עלי תרד טריים
- לשטוף, לסנן, לקצוץ גס ולהניח בסיר קטן
- לכסות במים, להביא לרתיחה ולכבות את האש
- לסנן, לשטוף במי ברז ולסחוט היטב
טיגון הירקות :
- להזהיב - 1 כף שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- להוסיף לבצל להקפצה מהירה :
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
- התרד הסחוט
תערובת יבשה - לערבב בקערית בעזרת מקצף יד :
- 4 כפות גדושות קמח לבן
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כפית מחוקה אגוז מוסקט
- 1 כפית מחוקה תימין
- פלפל שחור
תערובת נוזלית בקערה גדולה :
- 3 ביצים גדולות מוקצפות היטב במזלג
- 2 כוסות יוגורט
- 1 כוס גבינת פטה / בולגרית 5%
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה / 4 קוביות קפואה של דורות
האפייה בתבנית קיש קטנה :
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לרסס תבנית בתרסיס חמאה או שמן
- תחליף לבצק - לשפוך לתבנית מעט פירורי לחם, לסובב ולרפד את הקירות
והתחתית בנדיבות
- לערבב את הירקות עם התערובת הנוזלית והיבשה ולצקת לתבנית
- לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב
- לציפוי - לפזר גבינה ולהכניס לתנור ל-3 דקות נוספות :
- 1 כוס גבינה קשה מגוררת - קשקבל / פרמזן / אחר
ההגשה :
- להוציא מהתנור ולהמתין 10-20 דקות לפני הפריסה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה