פשטידת תרד בהשראת הספנקופיטה היוונית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 פשטידה קלה, בהשראת הספנקופיטה היוונית.  אלתור שלי - טעים, תפוח ואוורירי
     LITE  SPINACH  AND  CHEESE  CRUSTLESS  PIE  INSPIRED  BY  THE  GREEK  SPANAKOPITA
סיפור-תאומים כל כך לא זהים אבל שניהם אוהבים פשטידות

.............................................................................................................................................
קוראים לי עידו ואני התאום הגדול.  אני ואח'שלי, אביתר, מה-זה לא דומים.... אני כל הזמן בכיף שלי ברגוע ומבסוט מה-כ-ל.  אה... טוב, לפעמים תופס קריזה אבל רק כשאני ממש רעב....
אח'שלי קטן אבל מה-זה מזדרז ומתלהב כל הזמן.... ובכלל, תראו איך אני עם מוצץ והוא "מסניף" חיתולים....
כן,  לא דומים, א-ב-ל....  את הפשטידות של סבתא שנינו אוהבים מאד-מאד....

.............................................................................................................................................
פשטידת תרד בהשראת הספנקופיטה היוונית
.............................................................................................................................................

פשטידות וקישים מומלץ לאפות יום מראש.  טעמן ומרקמן משתבחים ביום המחרת.  ניתן להקפיאן בתבנית אלומיניום ולחמם בשעת הצורך לאורחים מפתיעים.

פשטידה זו קלה, בהשראת הספנקופיטה היוונית והיא אילתור שלי - טעים, תפוח ואוורירי

............................................................................................................................................. 

הכנת התרד :
        -   להשרות במי מלח 250 גרם עלי תרד טריים
        -   לשטוף, לסנן, לקצוץ  גס ולהניח בסיר קטן
        -   לכסות במים, להביא לרתיחה ולכבות את האש
        -   לסנן, לשטוף במי ברז ולסחוט היטב


טיגון הירקות :
         -   להזהיב   -   1 כף שמן זית
                          -   2 בצלים גדולים קצוצים
                          -   1 כפית מחוקה מלח דק
         -   להוסיף לבצל להקפצה מהירה :  
                          -   3 בצלים ירוקים קצוצים דק
                          -   התרד הסחוט


תערובת יבשה - לערבב בקערית בעזרת מקצף יד :
                          -   4 כפות גדושות קמח לבן
                          -   1 כפית גדושה אבקת אפייה                    

                          -   1 כפית מחוקה אגוז מוסקט
                          -   1 כפית מחוקה תימין

                          -   פלפל שחור

תערובת נוזלית בקערה גדולה :
         -   3 ביצים גדולות מוקצפות היטב במזלג
         -   2 כוסות יוגורט
         -   1 כוס גבינת פטה / בולגרית 5%
         -   2 כפות פטרוזיליה קצוצה / 4 קוביות קפואה של דורות


האפייה בתבנית קיש קטנה :
-   לחמם תנור ל-200 מעלות
-   לרסס תבנית בתרסיס חמאה או שמן
-   תחליף לבצק - לשפוך לתבנית מעט פירורי לחם, לסובב ולרפד את הקירות

    והתחתית בנדיבות
-   לערבב את הירקות עם התערובת הנוזלית והיבשה ולצקת לתבנית
-   לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב
-   לציפוי -  לפזר גבינה ולהכניס לתנור ל-3 דקות נוספות :
             -  1 כוס גבינה קשה מגוררת - קשקבל / פרמזן / אחר


ההגשה :
-   להוציא מהתנור ולהמתין 10-20 דקות לפני הפריסה

.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה