פשטידת פטריות קלה בבצל ושום - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



פשטידה קלה, טעימה, תפוחה ואוורירית
    LITE  CRUSTLESS  MUSHROOMS 
AND  ONIONS-GARLIC  PIE
סיפור-התאומים זוללים פשטידה

.............................................................................................................................................

לרכוש מוניטין של בשלנית ולא להבין בפשטידות?... כן, זה קורה אצלי, אולי בגלל שאני לא חובבת של אפייה בלשון המעטה....
יודעי דבר הרגיעו ואמרו שהעניין פשוט, אין כאן מה "לפצח" ואפשר לאלתר,  ובכל זאת חששתי....  האתגר היה להפיק פשטידה שתהיה גם קלה וגם אוורירית.
טוב, אז מההתנפלות של הנכדים התאומים נראה שהצלחתי...
 הי, מתוקים שלי, תשאירו משהו גם לסבתא ואמא...
.............................................................................................................................................
פשטידת פטריות קלה בבצל ושום
.............................................................................................................................................
    
פשטידות וקישים מומלץ לאפות יום מראש.  טעמן ומרקמן משתבחים ביום המחרת.  ניתן להקפיאן בתבנית אלומיניום ולחמם בשעת הצורך לאורחים מפתיעים.

האפייה בתבנית קיש קטנה  
הירקות :
         -   מאדים ומשחימים קלות :
                   -   1 כף שמן לטיגון
                   -   2 בצלים גדולים מאד קצוצים דק 

                   -   3 בצלים ירוקים קצוצים גס
                   -   5 שיני שום פרוסות
         -   מוסיפים  לבצל ומזהיבים ללא מלח :
                   -   1 חב' שמפיניון פרוסה / 1 קופסת שימורים קטנה
התערובת יבשה - לערבב בקערית בעזרת מקצף יד :
         -   4 כפות גדושות קמח

         -   1 כפית גדושה אבקת אפייה
         -   2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
         -   פלפל שחור
         -   1 כפית מחוקה אגוז מוסקט

         -   1 כפית מחוקה מלח דק

לתערובת נוזלית מערבבים בקערה גדולה :
    

         -   3 ביצים גדולות מוקצפות היטב במזלג
         -   2 כוסות יוגורט

.............................................................................................................................................
האפייה :
         -   לחמם תנור ל-200 מעלות
         -   לרסס תבנית קיש קטנה בתרסיס חמאה, או תרסיס שמן
         -   תחליף לבצק - לשפוך לתבנית מעט פירורי לחם, לסובב ולרפד את הקירות

             והתחתית בנדיבות
         -   לערבב את הירקות עם התערובת הנוזלית והיבשה ולצקת לתבנית
         -   לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב 

         -   לציפוי -  לפזר גבינה ולהכניס לתנור ל-3 דקות נוספות :
                      -  1 כוס גבינה קשה מגוררת - קשקבל / מוצרלה / פרמזןאחר
         -   להוציא מהתנור ולהמתין 10-20 דקות לפני הפריסה
.............................................................................................................................................

.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה