עוף אפוי מוקרם בפטריות,שמנת ,יין ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

קדירת נתחי עוף אפויים ומוקרמים בפטריות, יין ושמנת - מעדן קטיפתי וטעים, שמחזיר אותי עשרות שנים לאחור
  BAKED  CHICKEN  WITH  MUSHROOMS  CREAM  WINE  AND  HERBS
סיפור-אולה ומוקי. ירושלים + זוגיות + 70

.............................................................................................................................................

קדירת נתחי עוף אפויים ומוקרמים בפטריות, יין ושמנת - מעדן קטיפתי וטעים , שמחזיר אותי עשרות שנים לאחור.

שנות השבעים.  תקופה סטודנטיאלית דלת אמצעים.  ערב חורפי קר בנחלאות בירושלים, עם תבשיל ריחני בהרכב שילובים וטעמים לא מוכרים. תבשיל שהוכן על ידי חברה שוודית של מוקי ידידנו.

מוקי, שרמנטי-שחרחר-גבה קומה ויפה תואר.  ה-רווק המבוקש בירושלים, שנמרט מכל עבר ע"י עלמות העיר.

למגינת ליבן נשבה, לפרק זמן ארוך מהמצופה, בקסמיה של אולה. קצת יפה ובעיקר כל-כך שוודית ושונה - גבוהה, חטובה, עם רגליים ארוכות מעוררות קנאה, שמתחילות בצוואר... עיניים כחולות, עור צח כשלג ושיער בלונדי ישר וארוך עם פוני.

.............................................................................................................................................
עוף אפוי ומוקרם בפטריות, יין, שמנת ועשבי תיבול
.............................................................................................................................................

העוף - להשרות ברוטב השרייה למשך לילה :
-    4 כרעי עוף


לרוטב השרייה - לבחוש :
-   להזהיב ולהסיר מהאש   -   1 כף שמן קנולה
                                      -   1 בצל קצוץ דק
                                      -   7 שיני שום פרוסות (בסוף הטיגון)
                                      -   1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
-   תבלינים   -   פלפל שחור גרוס
                  -   1 כף טרגון יבש
                  -   1 כפית תימין יבש
-   ½ כוס יין יבש לבן
-   1  שמנת לבישול 9%
-   1 כף שום כתוש
-   מלח רק אם צריך בנוסף לאבקת המרק


האפייה :
-   לאפות כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולהפוך פעמיים במהלך האפייה
-   בחצי שעה האחרונה להקפיץ פטריות בזריזות בווק ולהוסיף לאפייה :
         -   1 כפית שמן קנולה
         -   1 כף גדושה שבבי בצל
         -   1 כפית גדושה שבבי שום
         -   1 חפיסת פטריות שמפיניון חתוכות לפיסות ביס גדולות


להסמכת הרוטב בתום האפייה - רק במידת הצורך :
-   להניח את העוף בכלי הגשה ולשמור על חומו
-   להסיר שומן עודף מהרוטב
-   להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהרתיח
-   להסמיך עם תערובת של כף גדושה קמח וכוס מים
-   להוסיף מים ליצירת כמות נדיבה של רוטב
-   לתקן טעמים


להגשה :
-   פירה  תפוחי אדמה בחלב ופרמזן לצד כלי עם רוטב העוף

-   פירה אפוי ברוזמרין ורוקפור
-   גראטן דופין

.............................................................................................................................................
הצילום מאתר
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה