כרובית אפוייה בעיטור פטרוזיליה וטחינה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



כמה פשוט ככה טעים וכמה שמכינים, זה אף פעם לא מספיק.... אז הכינו הרבה וקחו בחשבון שהכרובית מתכווצת מאד באפייה
BAKED  CAULIFLOWER  GARNISHED WITH  PARSLEY  AND  TAHINI
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-בייביסיטינג לארנבת.  מצולם. טל + חגי + זוגיות + ירושלים + 70
.....................................................................................................................................................................................

ירושלים.  צהרי יום שישי הקדוש ואני מוכנה ומזומנה לשנת הצהריים.
 הדלת נפערת.  טל וחגי בני שנתיים ושלש חוזרים מהמעון.  חגי הקטן חובק בזרועותיו ... ארנבת.  חיוך מאושר נסוך על פניו וטל מבשרת בשמחה... "אמא, שאלו מי מתנדב לעשות בייבי-סיטינג לארנבת ואנחנו התנדבנו........" 
אוף.... למה הילדים שלי תמיד מתנדבים ? ....במה טעינו בחינוך ?.........זהו.  הלכה לי שנת הצהריים המתוקה.....

 

הכניסו את הארנבת למטבח ושם כלאו את שתינו למשך כמה שעות.....  אני מבשלת והארנבת מבוהלת מאחורי המקרר....
השלכתי על הרצפה עלי כרובית, סמוך למקרר.  אף ורדרד ופה רעב הציצו מאחורי המקרר ובהיסוס מה נגסו בעלים.
עוד עלה ועוד גזר הפשירו אותה לחלוטין ומאותו רגע התרוצצה לה בעליצות במטבח ללא מורא וקיפצה על רגלי מבקשת עוד ועוד אוכל........ יופי של ביבי-סיטינג ילדים.....


טוב, אז גם אנחנו נהנינו מהכרובית האפויה.  זה אחד מאותם מתכונים של "כמה פשוט ככה טעים" ובני טוען שכמה שמכינים זה אף פעם לא מספיק... 
 .....................................................................................................................................................................................
כרובית אפוייה בעיטור פטרוזיליה וטחינה
.....................................................................................................................................................................................





 בהגשה חמה ניתן לאפות פרחים גדולים עם תפוחי אדמה בקליפה

.....................................................................................................................................................................................
טיפ להכנה יום מראש :
   -   ניקוי הכרובית מחרקים - להפריד לפרחים גדולים, להשרות לשעתיים במי מלח
       ו/או 3 כפות חומץ, לשטוף פעמיים ולסנן היטב
   -   לאחסן במקרר בקופסא  עד לאפייה
   -   להכין פטרוזיליה קצוצה דק ולאחסן במקרר בקופסא נפרדת

מצרכים :
   -   לאפיית הכרובית :
          -   1-2 כרובית גדולה מופרדת לפרחים גדולים
          -   טפטוף שמן זית

          -   פלפל שחור גרוס
          -   מלח דק

   -   להגשה ועיטור :
          -   מלח גס במידת הצורך
          -   פטרוזיליה קצוצה
          -   
טחינה גולמית משומשום מלא (אני מעדיפה לדלל אותה 
בכמות שווה של
              מים ואפשר גם להוסיף מיץ לימון, שום ופטרוזיליה קצוצה)

אופן ההכנה :
    -   לעסות את פרחי הכרובית בשמן זית, פלפל שחור ומלח
   -   לפרוס בשכבה אחידה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
   -   לאפות משך 40 דקות בטורבו, בתנור שחומם ל-200 מעלות, עד לדרגת
       השחמה ופריכות רצויה
   -   במידת הצורך, ניתן לאפות כ-10 דקות נוספות ב-250 מעלות להשחמה נוספת
   -   אין צורך להפוך

עיטור והגשה קרה / חמה :
   -    לזרות מלח גס במידת הצורך
   -    לעטר בפטרוזיליה קצוצה
   -    להגיש בצד כלי עם
טחינה

   -    להגשה כירק חם ניתן להכין מראש ולחמם בטוסטר-אובן לפני ההגשה
        (לשמירת הפריכות)

הקפאה :
   -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.....................................................................................................................................................................................
BAKED  CAULIFLOWER  GARNISHED WITH  PARSLEY  AND  TAHINI
 .....................................................................................................................................................................................

 So simple and so delicious. No matter how much I prepare. It is never enough ....
TIP  FOR  PREPARING  A  DAY  IN  ADVANCE :
   -   Cleaning the cauliflower of insects - separate to big florets, soak
       for two hours in salt water and / or 3 tbsp of vinegar, rinse well and
       filter
   -   Store in the fridge in a box until baking 
   -   Prepare finely chopped parsley and store in the fridge in a

       separate box

INGREDIENTS :
   -   For baking the cauliflower :
           -   1-2 large cauliflowers
           -   Drizzle olive oil          

           -   Ground black pepper
           -   Fine salt
   -   For serving and decoration :
           -   Sea salt, if necessary
           -   Chopped parsley
           -   Sesame raw tahini (I prefer to dilute it with an equal amount of

               water and can also add lemon juice, garlic and parsley)

PREPARATION :
   -   Massage the florets in olive oil, black pepper and
salt
   -   Spread evenly in a large baking dish,
covered with baking paper
   -   Preheat oven to 200
° C.
   -   Bake for 40 minutes, in turbo, to the desirable degree of browning

       and crispness 
   -   If necessary, you can bake about 10 more minutes to 250 ° for

       more browning
   -   There is no need to turn over


DECORATING  AND  SERVING  COLD/HOT :
   -   Sprinkle with coarse salt, if necessary
   -   Decorate with chopped parsley
   -   Serve a tahini dish aside
   -   You can also serve as a hot vegetable. Prepare in advance and

       heat it in the toaster oven before serving (to save crispness)

FREEZING :
   -   You can freeze and microwave



....................................................................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה