כמה פשוט ככה טעים וכמה שמכינים, זה אף פעם לא מספיק.... אז הכינו הרבה וקחו בחשבון שהכרובית מתכווצת מאד באפייה
BAKED CAULIFLOWER GARNISHED WITH PARSLEY AND TAHINI
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-בייביסיטינג לארנבת. מצולם. טל + חגי + זוגיות + ירושלים + 70
סיפור-בייביסיטינג לארנבת. מצולם. טל + חגי + זוגיות + ירושלים + 70
ירושלים. צהרי יום שישי הקדוש ואני מוכנה ומזומנה לשנת הצהריים.
.....................................................................................................................................................................................
כרובית אפוייה בעיטור פטרוזיליה וטחינה
.....................................................................................................................................................................................
בהגשה חמה ניתן לאפות פרחים גדולים עם תפוחי אדמה בקליפה
בהגשה חמה ניתן לאפות פרחים גדולים עם תפוחי אדמה בקליפה
.....................................................................................................................................................................................
טיפ להכנה יום מראש :
- ניקוי הכרובית מחרקים - להפריד לפרחים גדולים, להשרות לשעתיים במי מלח
ו/או 3 כפות חומץ, לשטוף פעמיים ולסנן היטב- ניקוי הכרובית מחרקים - להפריד לפרחים גדולים, להשרות לשעתיים במי מלח
- לאחסן במקרר בקופסא עד לאפייה
- להכין פטרוזיליה קצוצה דק ולאחסן במקרר בקופסא נפרדת
מצרכים :
- לאפיית הכרובית :
- 1-2 כרובית גדולה מופרדת לפרחים גדולים
- טפטוף שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק
- להגשה ועיטור :
- מלח גס במידת הצורך
- פטרוזיליה קצוצה
- טחינה גולמית משומשום מלא (אני מעדיפה לדלל אותה בכמות שווה של
מים ואפשר גם להוסיף מיץ לימון, שום ופטרוזיליה קצוצה)
אופן ההכנה :
- לעסות את פרחי הכרובית בשמן זית, פלפל שחור ומלח
- לפרוס בשכבה אחידה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
- לאפות משך 40 דקות בטורבו, בתנור שחומם ל-200 מעלות, עד לדרגת
השחמה ופריכות רצויה
- במידת הצורך, ניתן לאפות כ-10 דקות נוספות ב-250 מעלות להשחמה נוספת
- אין צורך להפוך
עיטור והגשה קרה / חמה :
- לזרות מלח גס במידת הצורך
- לעטר בפטרוזיליה קצוצה
- להגיש בצד כלי עם טחינה
- להגשה כירק חם ניתן להכין מראש ולחמם בטוסטר-אובן לפני ההגשה
(לשמירת הפריכות)
- לאפיית הכרובית :
- 1-2 כרובית גדולה מופרדת לפרחים גדולים
- טפטוף שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק
- להגשה ועיטור :
- מלח גס במידת הצורך
- פטרוזיליה קצוצה
- טחינה גולמית משומשום מלא (אני מעדיפה לדלל אותה בכמות שווה של
מים ואפשר גם להוסיף מיץ לימון, שום ופטרוזיליה קצוצה)
אופן ההכנה :
- לעסות את פרחי הכרובית בשמן זית, פלפל שחור ומלח
- לפרוס בשכבה אחידה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
- לאפות משך 40 דקות בטורבו, בתנור שחומם ל-200 מעלות, עד לדרגת
השחמה ופריכות רצויה
- במידת הצורך, ניתן לאפות כ-10 דקות נוספות ב-250 מעלות להשחמה נוספת
- אין צורך להפוך
עיטור והגשה קרה / חמה :
- לזרות מלח גס במידת הצורך
- לעטר בפטרוזיליה קצוצה
- להגיש בצד כלי עם טחינה
- להגשה כירק חם ניתן להכין מראש ולחמם בטוסטר-אובן לפני ההגשה
(לשמירת הפריכות)
הקפאה :
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.....................................................................................................................................................................................
BAKED CAULIFLOWER GARNISHED WITH PARSLEY AND TAHINI
.....................................................................................................................................................................................
BAKED CAULIFLOWER GARNISHED WITH PARSLEY AND TAHINI
.....................................................................................................................................................................................
So simple and so delicious. No matter how much I prepare. It is never enough ....
TIP FOR PREPARING A DAY IN ADVANCE :
- Cleaning the cauliflower of insects - separate to big florets, soak
for two hours in salt water and / or 3 tbsp of vinegar, rinse well and
filter
- Store in the fridge in a box until baking
- Prepare finely chopped parsley and store in the fridge in a
separate box
INGREDIENTS :
- For baking the cauliflower :
- 1-2 large cauliflowers
- Drizzle olive oil
- Ground black pepper
- Fine salt
- For serving and decoration :
- Sea salt, if necessary
- Chopped parsley
- Sesame raw tahini (I prefer to dilute it with an equal amount of
water and can also add lemon juice, garlic and parsley)
PREPARATION :
- Massage the florets in olive oil, black pepper and salt
- Spread evenly in a large baking dish, covered with baking paper
- Preheat oven to 200 ° C.
- Bake for 40 minutes, in turbo, to the desirable degree of browning
and crispness
- If necessary, you can bake about 10 more minutes to 250 ° for
more browning
- There is no need to turn over
DECORATING AND SERVING COLD/HOT :
- Sprinkle with coarse salt, if necessary
- Decorate with chopped parsley
- Serve a tahini dish aside
- You can also serve as a hot vegetable. Prepare in advance and
heat it in the toaster oven before serving (to save crispness)
FREEZING :
- You can freeze and microwave
- Cleaning the cauliflower of insects - separate to big florets, soak
for two hours in salt water and / or 3 tbsp of vinegar, rinse well and
filter
- Store in the fridge in a box until baking
- Prepare finely chopped parsley and store in the fridge in a
separate box
INGREDIENTS :
- For baking the cauliflower :
- 1-2 large cauliflowers
- Drizzle olive oil
- Ground black pepper
- Fine salt
- For serving and decoration :
- Sea salt, if necessary
- Chopped parsley
- Sesame raw tahini (I prefer to dilute it with an equal amount of
water and can also add lemon juice, garlic and parsley)
PREPARATION :
- Massage the florets in olive oil, black pepper and salt
- Spread evenly in a large baking dish, covered with baking paper
- Preheat oven to 200 ° C.
- Bake for 40 minutes, in turbo, to the desirable degree of browning
and crispness
- If necessary, you can bake about 10 more minutes to 250 ° for
more browning
- There is no need to turn over
DECORATING AND SERVING COLD/HOT :
- Sprinkle with coarse salt, if necessary
- Decorate with chopped parsley
- Serve a tahini dish aside
- You can also serve as a hot vegetable. Prepare in advance and
heat it in the toaster oven before serving (to save crispness)
FREEZING :
- You can freeze and microwave
....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה