סלט סלק מרוקאי והכל אודות הערכים התזונתיים של הסלק - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 עוד סלט טעים-טעים מהמטבח המרוקאי.  בראש השנה ניתן להוסיף לו גרגרי רימון
MOROCCAN  BEET  SALAD  AND  ALL  ABOUT  THE  NUTRITIONAL  VALUES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - הכל אודות בחירת הסלק, הטיפול, אופני הבישול והערכים התזונתיים

 .............................................................................................................................................

   סלק - מזון על עם ערכים בריאותיים
.............................................................................................................................................

     -   מכיל נוגדי חמצון, סיבים ומינרלים (אשלגן ומגנזיום)
     -   מיטיב ללב ותורם למניעת מחלות לב
     -   מיטיב לסוכרת
     -   חשוב לחיזוק המערכת החיסונית
     -   תורם לבריאות מערכת העיכול
     -   מסייע בהשמדת תאים סרטניים
     -   מיטיב לדופנות העורקים וחיוני להורדת לחץ דם
     -   זה הירק היחיד  שמטפל בעצירות בלי לגרום לגזים ונפיחות
     -   מועיל במצבי חוסר דם ואנמיה


.............................................................................................................................................
טיפים לבחירה וטיפול בסלק
.............................................................................................................................................

     -   לבחור סלקים קטנים ומוצקים - הקטנים צעירים, פחות סיביים ויתבשלו מהר
         יותר.  סלק רך עם קליפה מקומטת אינו טרי
     -   להארכת חיי מקרר - יש לחתוך את העלים כמה סנטימטרים מעל השורש

         וחשוב לייבש היטב ולאחסן מקרר בשקית יבשה ואטומה היטב
     -   יש להשתמש בכפפות למניעת הכתמת הידיים
     -   הסלק מכתים הכל ומלח יכול לעזור בספיגת הכתמים
     -   חשוב לבשל את הסלק בקליפתו מבלי להסיר את גזע הגבעול.  אם יקולף, כל

         הטעם יזלוג לתוך המים וייעלם
     -   לאחר הבישול יש לקרר ולשטוף את הסלק במים קרים.  לאחר מכן הקליפה

         תיפרד ממנו בקלות תוך כדי "גירוד" בסכין
     -   אחסון - מומלץ להכין פעם בשבוע סלק מבושל לא מתובל,  לאחסן בקופסא

         סגורה ולתבל באופנים שונים לפי הצורך
     -   הקפאה -  ניתן להקפיא סלק מבושל ללא התיבול


.............................................................................................................................................
 אופני בישול
.............................................................................................................................................

     -   במיקרוגל - מנקבים במזלג, מניחים בקערה עם מעט מים,
         מכסים ומבשלים בעוצמה מירבית - 5 דקות לכל סלק קטן
     -   בישול במים - מכסים במים + מלח + סוכר וחומץ (לשמירת
         הצבע הכהה והברק), מרתיחים ומבשלים ללא כיסוי עוד 20-30
         דקות, על להבה בינונית, עד שהסלק רך (בודקים ע"י נעיצת
         מזלג).  אפשר להשתמש במים לבורשט וכדומה
     -   אפייה בתנור - לאפות סלק לא קלוף, עטוף ברדיד אלומיניום,
         משך 20-30 דקות ב-180 מעלות


.............................................................................................................................................
 סלט סלק מרוקאי 
.............................................................................................................................................


מרכיבים :
     -   4 סלקים קטנים
     -   חומרי תיבול   -   2 שיני שום קצוצות
                             -   2 כף שמן קנולה
                             -   מיץ לימון / 2 כף חומץ
                             -   1/2 כפית כמון
                             -   1 כפית שטוחה סוכר חום
                             -   מלח דק
     -   3-6 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (טרם נוסה)

אופן ההכנה :
     -   עובדים עם כפפות וחותכים את העלים כמה סנטימטרים מעל לשורש
     -   משרים סלקים לא קלופים במים כ-10 דקות ושוטפים היטב
     -   מבשלים בקליפה במיקרוגל - מנקבים במזלג, מניחים בקערה  עם מעט מים,
         מכסים ומבשלים - 5 דקות לכל סלק קטן, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים)
     -   מקררים בקערת מים קרים, קולפים או מגרדים בסכין וחותכים

         לקוביות / פרוסות / רצועות
     -   מוסיפים את חומרי התיבול  ומערבבים עם הסלק
     -   יש שמשהים לפחות חצי שעה לפני ההגשה
     -   מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה
     -   בראש השנה אפשר לפזר גרגירי רימון


הקפאה :
     -   ניתן להקפיא ללא עשבי התיבול ולהוסיפם לאחר ההפשרה
............................................................................................................................................. 
 ............................................................................................................................................. 
 MOROCCAN  BEET  SALAD  AND  ALL  ABOUT  THE  NUTRITIONAL  VALUES
.............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
     -   4 small beets    
     -   Seasonings   -   2   chopped garlic cloves
                               -   2 tbsp of canola oil
                               -   Lemon juice / 2 tbsp of vinegar
                               -   1/2 tsp of cumin
                               -   1 level tsp of brown sugar
                               -   Fine salt
     -   3-6 tbsp of parsley / cilantro, chopped (not yet tested)


PREPARATION :
     -   Work with gloves and cut the leaves a few cm above the root
     -   Cover unpeeled beets in water about 10 minutes and wash well
     -   Pierce with a fork, place in a bowl with a bit of wate, cover and
         microwave without peeling for 5 minutes for each small beet
         (Stick a fork and check that the beets are soft)
     -   Put in a bowl of cold water, peel or scrape with a knife and cut to
         cubes / slices / strips
     -   Add the seasonings and mix with the beets
     -   It is recommended to wait at least half an hour before serving
     -   Add the parsley / coriander before serving
     -   On Rosh Hashanah you can sprinkle pomegranate seeds


FREEZING :
     -    You can freeze without the herbs add them after thawing

............................................................................................................................................. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה