עוד סלט טעים-טעים מהמטבח המרוקאי. בראש השנה ניתן להוסיף לו גרגרי רימון
MOROCCAN BEET SALAD AND ALL ABOUT THE NUTRITIONAL VALUES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - הכל אודות בחירת הסלק, הטיפול, אופני הבישול והערכים התזונתיים
סיפור - הכל אודות בחירת הסלק, הטיפול, אופני הבישול והערכים התזונתיים
.............................................................................................................................................
סלק - מזון על עם ערכים בריאותיים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
- מכיל נוגדי חמצון, סיבים ומינרלים (אשלגן ומגנזיום)
- מיטיב ללב ותורם למניעת מחלות לב
- מיטיב לסוכרת
- חשוב לחיזוק המערכת החיסונית
- תורם לבריאות מערכת העיכול
- מסייע בהשמדת תאים סרטניים
- מיטיב לדופנות העורקים וחיוני להורדת לחץ דם
- זה הירק היחיד שמטפל בעצירות בלי לגרום לגזים ונפיחות
- מועיל במצבי חוסר דם ואנמיה
.............................................................................................................................................
טיפים לבחירה וטיפול בסלק
.............................................................................................................................................
- לבחור סלקים קטנים ומוצקים - הקטנים צעירים, פחות סיביים ויתבשלו מהר
יותר. סלק רך עם קליפה מקומטת אינו טרי
- להארכת חיי מקרר - יש לחתוך את העלים כמה סנטימטרים מעל השורש
וחשוב לייבש היטב ולאחסן מקרר בשקית יבשה ואטומה היטב
- יש להשתמש בכפפות למניעת הכתמת הידיים
- הסלק מכתים הכל ומלח יכול לעזור בספיגת הכתמים
- חשוב לבשל את הסלק בקליפתו מבלי להסיר את גזע הגבעול. אם יקולף, כל
הטעם יזלוג לתוך המים וייעלם
- לאחר הבישול יש לקרר ולשטוף את הסלק במים קרים. לאחר מכן הקליפה
תיפרד ממנו בקלות תוך כדי "גירוד" בסכין
- אחסון - מומלץ להכין פעם בשבוע סלק מבושל לא מתובל, לאחסן בקופסא
סגורה ולתבל באופנים שונים לפי הצורך
- הקפאה - ניתן להקפיא סלק מבושל ללא התיבול
.............................................................................................................................................
אופני בישול
.............................................................................................................................................
- במיקרוגל - מנקבים במזלג, מניחים בקערה עם מעט מים,
מכסים ומבשלים בעוצמה מירבית - 5 דקות לכל סלק קטן
- בישול במים - מכסים במים + מלח + סוכר וחומץ (לשמירת
הצבע הכהה והברק), מרתיחים ומבשלים ללא כיסוי עוד 20-30
דקות, על להבה בינונית, עד שהסלק רך (בודקים ע"י נעיצת
מזלג). אפשר להשתמש במים לבורשט וכדומה
- אפייה בתנור - לאפות סלק לא קלוף, עטוף ברדיד אלומיניום,
משך 20-30 דקות ב-180 מעלות
.............................................................................................................................................
סלט סלק מרוקאי
.............................................................................................................................................
מרכיבים :
- 4 סלקים קטנים
- חומרי תיבול - 2 שיני שום קצוצות
- 2 כף שמן קנולה
- מיץ לימון / 2 כף חומץ
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה סוכר חום
- מלח דק
- 3-6 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (טרם נוסה)
מרכיבים :
- 4 סלקים קטנים
- חומרי תיבול - 2 שיני שום קצוצות
- 2 כף שמן קנולה
- מיץ לימון / 2 כף חומץ
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה סוכר חום
- מלח דק
- 3-6 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (טרם נוסה)
אופן ההכנה :
- עובדים עם כפפות וחותכים את העלים כמה סנטימטרים מעל לשורש
- משרים סלקים לא קלופים במים כ-10 דקות ושוטפים היטב
- מבשלים בקליפה במיקרוגל - מנקבים במזלג, מניחים בקערה עם מעט מים,
- עובדים עם כפפות וחותכים את העלים כמה סנטימטרים מעל לשורש
- משרים סלקים לא קלופים במים כ-10 דקות ושוטפים היטב
- מבשלים בקליפה במיקרוגל - מנקבים במזלג, מניחים בקערה עם מעט מים,
מכסים ומבשלים - 5 דקות לכל סלק קטן, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים)
- מקררים בקערת מים קרים, קולפים או מגרדים בסכין וחותכים
לקוביות / פרוסות / רצועות
- מוסיפים את חומרי התיבול ומערבבים עם הסלק
- מקררים בקערת מים קרים, קולפים או מגרדים בסכין וחותכים
לקוביות / פרוסות / רצועות
- מוסיפים את חומרי התיבול ומערבבים עם הסלק
- יש שמשהים לפחות חצי שעה לפני ההגשה
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה
- בראש השנה אפשר לפזר גרגירי רימון
הקפאה :
- ניתן להקפיא ללא עשבי התיבול ולהוסיפם לאחר ההפשרה
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה
- בראש השנה אפשר לפזר גרגירי רימון
הקפאה :
- ניתן להקפיא ללא עשבי התיבול ולהוסיפם לאחר ההפשרה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
MOROCCAN BEET SALAD AND ALL ABOUT THE NUTRITIONAL VALUES
.............................................................................................................................................
FREEZING :
INGREDIENTS :
- 4 small beets
- Seasonings - 2 chopped garlic cloves
- 2 tbsp of canola oil
- Lemon juice / 2 tbsp of vinegar
- 1/2 tsp of cumin
- 1 level tsp of brown sugar
- Fine salt
- 3-6 tbsp of parsley / cilantro, chopped (not yet tested)
- Seasonings - 2 chopped garlic cloves
- 2 tbsp of canola oil
- Lemon juice / 2 tbsp of vinegar
- 1/2 tsp of cumin
- 1 level tsp of brown sugar
- Fine salt
- 3-6 tbsp of parsley / cilantro, chopped (not yet tested)
PREPARATION :
- Work with gloves and cut the leaves a few cm above the root
- Cover unpeeled beets in water about 10 minutes and wash well
- Pierce with a fork, place in a bowl with a bit of wate, cover and
microwave without peeling for 5 minutes for each small beet
(Stick a fork and check that the beets are soft)
microwave without peeling for 5 minutes for each small beet
(Stick a fork and check that the beets are soft)
- Put in a bowl of cold water, peel or scrape with a knife and cut to
cubes / slices / strips
cubes / slices / strips
- Add the seasonings and mix with the beets
- It is recommended to wait at least half an hour before serving
- Add the parsley / coriander before serving
- On Rosh Hashanah you can sprinkle pomegranate seeds
FREEZING :
- You can freeze without the herbs add them after thawing
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה