קציצות מרוקאיות בכוסברה ורוטב אדום - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


קציצות נימוחות, אווריריות, פיקנטיות ומבושמות בתערובת התבלינים לקציצות מרוקאיות
 MOROCCAN  MEATBALLS  WITH  CORIANDER & RED  SAUCE
SEE  TRANSLATION  BELOW
 סיפור-התפילה בקבר הצדיק במרוקו.  חגי + מרוקו + טיולים
.............................................................................................................................................


עמק האוריקה במרוקו.  הרי האטלס רבי ההוד סביבי.  תצפית משולי הכביש מגלה תהום של ערוץ שאין לו סוף ומנגד לו מיתמרת שרשרת הרים גבוהים, שפסגותיהם חבויות בעננים.  יופי צרוף.  שלווה. קדושה אלוהית.
ירידה במדרגות תלולות מתפתלות מביאה לבית אבן דבוק למתלול ההר.  


במרכז המבנה חצר פנימית ובאחד מחדריו קברו של הצדיק רבי שלמה בל-חנש', אחד הצדיקים הקדושים המוכרים והנערצים על ידי יהדות מרוקו וידוע במעשי ניסים. 





בכניסה נגלה חדר גדול צנוע, עם ספסלי עץ דבוקים לארבעת הקירות ובמרכז קבר אבן גבוה שנראה כסרקופג.

 

חילונית.  לא מכירה סידור תפילה, אבל כל-כך חיכיתי לרגע הזה. עכשיו רק רוצה שקט להתייחדות. רוצה להשתטח ולגעת באבן בשתי ידי, להיאחז באמונה, לעצום עיניים ולשלוח תפילות לב ותחינות לשלומו של הבן בלבנון. 


החדר נמלא מטיילים, רעשים וצפיפות בלתי נסבלת.  לא מרפה. מתבודדת, נצמדת לאחת הפינות כשגבי לקהל, מסתתרת מאחורי משקפי שמש ומטפחת ראש גדולה שמסתירה את הדמעות
.....................................................................................................................................................................................
קציצות מרוקאיות בכוסברה ורוטב עגבניות עשיר וטעים להפליא
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים : 
תערובת בשר מרוקאית קלאסית לקציצות :
   -   במעבד מזון :
          -   2 בצל גדול
          -   1/2 צרור פטרוזיליה + 1/2 צרור כוסברה
          -   5 סמ"ק שומן כבש קפוא
          -   2 לחמניות גדולות מורטבת ממש מעט וסחוטות
   -   2 כף שום כתוש דורות
   -   2 ביצים גדולות
   -   4 כפות שמן קנולה

   -   1 ק"ג בשר בקר טחון
   -   תערובת יבשה :
          -   1/2 כוס פירורי לחם  + 2 כפיות אבקת אפייה 

          -   2 כפיות מלאות תערובת תבלינים מרוקאית לקציצות
          -   2 כפיות מחוקות מלח דק

לרוטב  :
   -   לטיגון :

          -   2 כף שמן קנולה
          -   2 בצל גדול קצוץ
          -   6 שיני שום גדולות קצוצות
   -   2 עגבניות קצוצות דק
   -   1 קופסא גדולה של רסק עגבניות
   -   2 כוסות מים לערך
   -   תבלינים :

          -   2 כפיות מלאות תבלין לקציצות מרוקאיות
          -   2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
          -   פלפל שחור
   -   1 כף מחוקה סוכר חום
   -   מלח

לבחירה - ירקות לריפוד הקדירה (חלקם או כולם) :
   -   גזרים
   -   שעועית ירוקה - אפשר קפואה חתוכה
   -   סלרי עלים - גבעולים בלבד
להסמכה בסוף הבישול במידת הצורך :
   -   לערבב   -   כף גדושה קורנפלור / קמח
                    -   1 כוס מים


.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
המלצה להכנה יום מראש :
-   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל +
    ירקות חתוכים
תערובת בשר מרוקאית קלאסית לקציצות :
-   במעבד מזון - לקצוץ דק, כל פריט בנפרד, ולהניח בקערה -  
    בצל, פטרוזיליה ולחמניות יחד עם שומן הכבש
-   להוסיף לקערה  שום כתוש, ביצים, שמן ובשר טחון
-   לערבב ולהוסיף את התערובת היבשה
-   ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
הרוטב  :
-   להשחים שמן, בצל ובסוף שום (להיזהר מחריכה!)
-   להוסיף את שאר רכיבי הרוטב
הירקות - לבחירה :
-   הטיפול בסלרי :
     -   לחתוך לפיסות בגודל 4 ס"מ, לשטוף היטב, להשרות 10 דקות במים עם
         מלח / מיץ לימון ולסנן
     -   להשרות 10 דקות במים רותחים, לסנן ולהשרות במים בקירור עד למועד
         הבישול
-   הגזר - לחצות לאורך, לחתוך לפרקים של 4 ס"מ ולהשרות במים בקירור עד
    למועד הבישול
בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
-   בסיר רחב להרתיח את הרוטב עם מצע הירקות ולהנמיך את האש
-   להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
-   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך
    את האש
-   לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות, עד לריכוך הירקות, ולנענע בסיבוב מדי פעם
    כדי לכסות את הקציצות ברוטב
להסמכה בסוף הבישול במידת הצורך :
-   לערבב קמח ומים, להוסיף לקדרה ולערבב ע"י תנועת סיבוב של הסיר
-   לתקן טעמים
.....................................................................................................................................................................................

 עיטור והגשה :
-   להגיש עם אורז לבן, בורגול או קוסקוס בעיטור כוסברה קצוצה

-   עוד מגוון מתכונים מרוקאיים מהמטבח שלי תמצאו כאן - http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%99
.....................................................................................................................................................................................

הקפאה :
-   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל


.....................................................................................................................................................................................

MOROCCAN  MEATBALLS  WITH  CORIANDER & RED  SAUCE
 .....................................................................................................................................................................................
 INGREDIENTS :
 Moroccan classical meat mixture for meatballs :
   -   In a food processor:
           -   2 large onions
            1/2 bunch of parsley + 1/2 bunch of coriander 
            5 cc of frozen mutton fat
            2 large buns lightly-dampened and drained
    2 tbsp of crushed garlic
    2 large eggs
    4 tbsp of canola oil
   -   1 kg of ground beef
   -   A dry mixture;
           -   1/2 cup of bread crumbs + 2 tsp of baking powder
           -   2 full tsp of Moroccan spice mix for meatball

   -   2 tsp of salt
Sauce :
    For frying:
            2 tbsp of canola oil
            2 large onions, chopped
            6 large garlic cloves, chopped
    2 finely chopped tomatoes
    1 large packet of tomato paste
    2 cups of water
    Spices:
            2 full tsp of Moroccan spice for meatballs
            2 heaping tsp of sweet paprika
           -   Black pepper
    -   1 flat tbsp of brown sugar
    -    Salt

Vegetables under the Meatballs (Alternative) - part or all :  
    -   Carrots  
    -   Cut green beans - can be frozen
    -   Celery - stalks only
For thickening the sauce at the end, if necessary :  

    -   Mix -   Heaping tbsp of cornflour / flour
               -   1 cup of water


PREPARATIONS :
    -   It is recommended to prepare a day in advance :         
          -   Store refrigerated in 3 separate boxes - the meat mixture, the
              uncooked  sauce and the sliced Vegetables
   -   Moroccan classical meat mixture for the Meatballs :         

          -  In the food processor - finely chop, item by item, and put in a
             bowl Onions, herbs and buns together with the lamb fat
          -   Add to the bowl crushed garlic, eggs, oil and minced meat
          -   Mix the dry ingredients and add to the bowl
          -   Knead for 5 minutes and place in the refrigerator for two

              hours / night
   -   Sauce :
          -   Brown onions in oil  and add garlic at the end (be careful not to

              burn!)
          -   Add the remaining sauce ingredients
  
   -   Vegetables (alternative) :         
          -   Celery treatment :
                  -   Cut into 4 cm pieces, rinse, soak 10 minutes in water with
                      salt or lemon juice and filter
                  -   Soak 10 minutes in boiling water and filter 
          -   Carrots :

                  -   Cross along and cut into pieces of 4 cm
          -   Soak the vegetables in water and keep refrigerated until
              cooking
   -   Cooking meatballs two hours later or the next day :         
          -   In a wide pot boil the sauce with the vegetables and lower the
              heat
          -   Add small meatballs into the cooking
sauce
          -   Add boiling water almost to cover the meatballs, bring to a

              gentle boil and lower the fire
          -   Cover, cook for another 30-60 minutes, until the vegetables

              soften and shake the pot occasionally, in a circular motion to
              cover the meatballs with sauce
   -   Thickening the sauce at the end, if necessary :         
          -   Mix flour/cornstarch with water, add to the pot and mix by
             rotating movement of the pot
          -  Fixs tastes



SERVING  AND  GARNISHING :
   -   Serve with white rice, bulgur or couscous   
   -   Garnishe with chopped coriander 
   -   More Moroccan recipes from my kitchen you will find here - http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%99


FREEZING :
   -   You can freeze and put in the microwave
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה