עוף סורי בשלל תבלינים וניחוח נענע וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




  קדירת עוף מזרח תיכונית צבעונית, ריחנית וטעימה-טעימה....
SYRIAN  CHICKEN  WITH  A VARIETY  OF  SPICES & CORIANDER-MINT  FRAGRANCE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
קדירת עוף מזרח תיכונית צבעונית, ריחנית וטעימה-טעימה...
 ....................................................................................................................................................................................
עוף סורי בשלל תבלינים וניחוח נענע וכוסברה 
....................................................................................................................................................................................

.



מצרכים : 
   העוף :
   -   6-8 כרעיים
   למרינדה :
   -   לטיגון :
        -   3 כפות שמן קנולה
        -   1 בצל גדול, קצוץ
        -   1 כפית מחוקה מלח דק
        -   7 שיני שום גדולות, פרוסות
        -   3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ / 3 קוביות קפואות
   -   תערובת תבלינים :
        -   1 כפית כמון
        -   1/2 כפית קינמון
        -   1/2 כפית כורכום
        -   1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
        -   קמצוץ פלפל שאטה גרוס
        -   פלפל שחור גרוס
        -   1 כף סוכר חום
        -   עלים מ-5 ענפי תימין / 1 כפית תימין יבש
   -   תערובת נוזלים :
        -   1 קופסת עגבניות מרוסקות - 400 גרם
        -   1 כוס מים
   עשבי תיבול בסוף הבישול :
   -   1 כוס תערובת של כוסברה ונענע קצוצות (חלק לשמור לעיטור המנה)     
  
אופן ההכנה :

   הכנת רוטב השרייה בקדרה רחבה נון-סטיק :

     -   להזהיב את הבצל בשמן ומלח ולהוסיף שום וג'ינג'ר לטיגון של חצי דקה
     -   להוסיף את תערובת התבלינים לטיגון של חצי דקה, לפתיחת הטעמים
     -   להוסיף בזריזות את התערובת הנוזלית ולכבות את האש
   שריית העוף :
     -   להשרות את העוף ברוטב השרייה בקדרה.  לאחסן בקירור למשך לילה 
   האפייה :
     -   לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
     -   להניח את הקדרה על כיריים גז, להביא לרתיחה עדינה ולשפר טעמים
     -   להעביר את הקדרה לתנור ולאפות עם כיסוי משך 45 דקות
     -   להרטיב את נתחי העוף ברוטב ולאפות ללא כיסוי משך כ-15 דקות, עד לשחמה.  להיזהר 
         מחריכה
   לסיום :
     -   להוסיף את מרבית עשבי התיבול לרוטב, לנענע את הסיר בתנועה סיבובית כדי לערבב,  
         לעטר את העוף ביתרת עשבי התיבול ולהגיש

   תוספות להגשה :
     -   קוסקוס מהיר הכנה, ג'ריש, אורז, דוחן (בצילום), חיטה, פירה תפוח אדמה, קינואה,  או 
         כל תוספת אחרת

....................................................................................................................................................................................
.
SYRIAN  CHICKEN  WITH  A VARIETY  OF  SPICES & CORIANDER-MINT  FRAGRANCE 
.....................................................................................................................................................................................


A colorful, fragrant and delicious Middle-Eastern chicken stew ...

INGREDIENTS :

   The chicken :
    -   6 whole chicken legs
    For the marinade :
    -   For frying :
         -   3 tablespoons canola oil
         -   1 large onion, chopped
         -   1 level teaspoon fine salt
         -   7 large garlic cloves, sliced
         -   3 cm chopped ginger root / 3 frozen cubes
   -   Spices mixture :
         -   1 teaspoon of cumin
         -   1/2 teaspoon cinnamon
         -   1/2 teaspoon turmeric
         -   1 heaping teaspoon of sweet paprika
         -   A pinch of shatta pepper flakes
         -   Ground black pepper
         -   1 tablespoon brown sugar
         -   Leaves from 5 sprigs of thyme / 1 teaspoon of dried thyme
    Liquids mixture :
         -   1 canned crushed tomato - 400 g
         -   1 cup of water
   Herbs at the end of cooking :
        -   1 cup with a mixture of chopped coriander and mint (some save to garnish 
            the dish)
    
PREPARATIONS :

   Preparation of the marinade in a wide non-stick pot :
     -   Brown the onion in oil and salt and add garlic and ginger for half a minute
     -   Add the spices mixture and fry for half a minute, to open up flavors
     -   Quickly add the liquids mixture and turn off the heat
   Chicken soaking :
     -   Soak the chicken in the marinade. Store refrigerated overnight
   Baking :
     -   Preheat oven to 200 C degrees 
     -   Place the pot on a gas stove, bring to a gentle boil and improve flavors
     -   Transfer the casserole to the oven and bake, with a lid on, for 45 minutes
     -   Moisten the chicken pieces with the sauce and bake uncovered for about 15 
         minutes, until browned. Beware of scorching
   To finish :
     -   Add most of the herbs to the sauce, shake the pot in a rotary motion to mix, 
        garnish the chicken with the rest of the herbs and serve

SUGGESTIONS  FOR  SIDE  DISHES :
      -   Quick-cooked couscous, jarisha, rice, millet Iin the photo), wheat, mashed potatoes, quinoa, or any other topping



.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה