איך מכינים פירה תפוחי אדמה מושלם - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 המצע הכי עדין  לכל קדירות הבשר.. כל כך מפנק... כל כך מנחם.... 
HOW  TO  MAKE  PERFECT  MASHED  POTATOES
סיפור-בית הכנסת ברמות רמז

.....................................................................................................................................................................................
חיפה של קום המדינה שיוועה לידיים עובדות בענף הבנייה.  גם אבי נשאב לשם ולימים היה הקבלן שבנה את בית הכנסת ברמות-רמז הישנה. 

כור ההיתוך של אבי היה מהמחמירים שבפלגי היהדות.  בגיל חמש עשרה בחר להתפקר, כנראה באותה מידה של קיצוניות בה חונך לאמונה.  לכן לא שעה לתחינותי ושלל מכל וכל ביטויים של יהדות ומסורת בבית.
הפיצוי לתחושת החסך נמצא בארוחות השבת, בפירה, בצימס ובגפילטע-פיש.  אלה שימשו נימות סמויות שחיברו אותי ליהדות ולמסורת, כשברקע תכנית רדיו של פרקי חזנות ומוסיקת נשמה יהודית מייבבת. 
כשהייתי בת חמש הושלמה בניית בית הכנסת.  נשאבתי אליו, כבכבלי קסם, בחגי תשרי והתרוצצתי עם כל הילדים בין המתפללים עטויי הטליתות, כשאני נושמת את הקדושה ואת חרדת יום הדין.
כן.  היתה גם תחושת גאווה ילדית, שייכות ו... אפילו בעלות מה על המקום בשל זכות אבות....
.....................................................................................................................................................................................
איך מכינים פירה תפוחי אדמה מושלם
.....................................................................................................................................................................................

במה למעוך :
-   הכי מומלץ - מסננת למעיכת ירקות עם ידית סיבוב     

-   כותש פירה (כמו כותש שום גדול) עדיף על מועך פירה ידני שיתן תוצאה פחות
    מקצועית, חלקה נימוחה וקטיפתית
-   מעבד מזון לא מומלץ - המרקם כבד ואלסטי


מצרכים :
-   לבישול תפוחי האדמה :
      -   6-8 תפו"א לבנים בינוניים בגודל אחיד
      -   2 כפות מחוקות מלח דק

      -   מים קרים עד לכיסוי
-   להכנת הפירה :
      -   2 כפיות מחוקות אגוז מוסקט
      -   1 כפית מחוקה מלח דק

      -   לגירסה בריאה פרווה :
              -   בצל קצוץ מטוגן ומוזהב בכף שמן קנולה
              -   1/2 כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה
      -   לגירסה החלבית :
              -   60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (4 כפות)
              -   1/2 כוס חלב חם כמעט עד רתיחה - להוסיף בהדרגה

      -   לגירסה בשרית :
              -   4 כפות שמאלץ וגריווען 
              -   1/2 כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה

אופן ההכנה :
-   הכנה מראש :
     -   ניתן להכין מראש ולהשרות במים תפוחי אדמה קלופים וחצויים לאורך
     -   אפשר לבשל עד שעתיים מראש ולשמור חם בבאן-מרי (הנחיות בהמשך)
     -   לפי אנאבל לנגביין ניתן לחמם 5 דקות במיקרוגל בתוספת חלב אם צריך (טרם

         נוסה)
-   בישול תפוחי האדמה :
     -   לסנן את תפוחי האדמה, לשטוף ולהניח בסיר עם מי מלח עם כיסוי מעט מעל

         לגובה תפוחי האדמה
     -   לבשל 20-25 ד' לאחר רתיחה ועד שמזלג ננעץ ממש ברכות
     -   לסנן היטב ולהחזיר לסיר הבישול לייבוש על אש גבוהה כ- 30 שניות על מנת

         שכל שאריות המים יספגו בתחתית
-   מעיכת הפירה בעודו חם :
     -   למעוך תחילה את תפוה"א, להמשיך עם החמאה ובסוף להוסיף את החלב
     -   חשוב להפסיק כשהמסה אחידה ולפני שתעשה צמיגית
באן-מרי לחימום פירה שהוכן מראש עד שעתיים לפני הארוחה :    
     -    לבחור סיר תחתון שיהיה נמוך ורחב מקערת החרס של הפירה, כדי לאפשר
          חליצה קלה
     -    להניח בסיר מים רותחים ולחמם על האש הכי נמוכה
     -    להעביר את הפירה לקערת חרס מכוסה בניילון נצמד ולהניח בתוך הסיר עם

          המים המתחממים
הקפאה :
     -   מניסיוני, הקפאה מיידית וחימום במיקרוגל מבטיחים פירה טעים ללא טעמי
         לוואי של ישן



.....................................................................................................................................................................................
גיוונים שמצאתי לפירה - טרם נוסו
 .....................................................................................................................................................................................

-   פירה איטלקי בשמנת חמאה ופרמזן
-   הרוסים אוהבים לאכול פירה עם שמנת חמוצה   
-   האירים אוהבים צ'אמפ (champ)-פירה עם בצל ירוק
-   פירה עם פטריות
-   פירה עם גבינת מסקרפונה ועירית קצוצה
-   פירה  על בסיס שמן זית, עם שום ועשבי תיבול

.....................................................................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
 .....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה