רנדנג - אחת ממנות הדגל במטבח האינדונזי-מלזי ... כל-כך טעים .....
- הכנה מראש :
- חיתוך חזה העוף והכנת משחת הקארי
- בישול מעט זמן לפני הארוחה וחימום קל להגשה
- חזה העוף :
- לחתוך לקוביות/רצועות בגודל 2-3 ס"מ ולהניח במסננת לחצי
שעה בטמפרטורת החדר, כדי להבטיח שיקבל מכת חום בווק עם אפקט
צריבה
- משחת קארי אדום :
- לטחון את כל הרכיבים במעבד מזון (אפשר להכין יותר ולהקפיא ל-6
חודשים)
- הקפצת העוף בווק, שתבטיח עוף רך ועסיסי :
- מערבבים את העוף עם קורנפלור, בשקית פלסטיק, ומעסים היטב משך
דקה או שתיים כדי לקבל ציפוי אחיד
- מלהיטים ווק בלי שמן, מוסיפים כף שמן לכל נגלה ומלהיטים מבלי לשרוף
את השמן
- מקפיצים את העוף בשתי נגלות - מפזרים בזריזות במחבת באחידות ולא
נוגעים בעוף ב-30-40 השניות הראשונות, כדי שייטגן לא יפריש נוזלים.
רק אז אפשר לערבב ולהקפיץ עוד דקה להשחמה קלה ולהניח בצד
- השלמת הבישול :
- מחזירים את הווק הריק לאש. מוסיפים 4 כפות חלב קוקוס ואת
משחת הקארי
ומטגנים 2-4 דקות עד לשינוי הצבע
- מוסיפים לווק את נוזל הקוקוס ומביאים לרתיחה בלבד
- מוסיפים לווק את נתחוני חזה העוף לבישול קצרצר של דקה אחרי
הרתיחה ולא יותר מכך - חשוב !!!
- מסמיכים, במידת הצורך, עם קורנפלור ומים
- בסוף הבישול משפרים טעמים עם מלח / רוטב סויה
ההגשה :
- מגישים על תלולית של אורז ומעטרים בכוסברה קצוצה
INDONESIAN CHICKEN RENDANG WITH HOMEMADE CURRY PASTE
SEE TRANSLATION BELOW
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי - ליצור סיפור על איתן
.....................................................................................................................................................................................
אילתור שלי לאחת ממנות הדגל במטבח האינדונזי-מלזי.
תבשיל מהיר הכנה, בריא וזול ... כל-כך טעים ...
תבשיל מהיר הכנה, בריא וזול ... כל-כך טעים ...
בתיאבון ...
.............................................................................................................................................
רנדנג עוף אינדונזי - חזה בקארי אדום ביתי
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים ל-6 מנות :
- לעוף :
- 3 חזה עוף קטן (1 ק"ג לערך)
- 3 כפות גדושות מאד של קורנפלור
- למשחת הקארי האדום (מתאים לקילו בשר) :
- 1 בצל סגול
- 5 שיני שום גדולות
- 6 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 6 קוביות ג'ינג'ר קפוא
- קליפה צהובה דקה מלימון
- מיץ מחצי לימון
- 3 כף רוטב סויה
- תבלינים - 1 כפית כורכום טחון
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון טחון
- 2 כפיות גדושות אבקת קארי
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שאטה גרוס - או לפי הטעם האישי
- 2 כפיות גדושות סוכר חום
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כוס מים לדילול
- לבישול :
- 1 קופסא של נוזל קוקוס
- להסמכת הרוטב במידת הצורך :
- 1 כף מלאה קורנפלור + 1/3 כוס מים
- לעיטור :
- כוסברה קצוצה
- 3 חזה עוף קטן (1 ק"ג לערך)
- 3 כפות גדושות מאד של קורנפלור
- למשחת הקארי האדום (מתאים לקילו בשר) :
- 1 בצל סגול
- 5 שיני שום גדולות
- 6 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 6 קוביות ג'ינג'ר קפוא
- קליפה צהובה דקה מלימון
- מיץ מחצי לימון
- 3 כף רוטב סויה
- תבלינים - 1 כפית כורכום טחון
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון טחון
- 2 כפיות גדושות אבקת קארי
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שאטה גרוס - או לפי הטעם האישי
- 2 כפיות גדושות סוכר חום
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כוס מים לדילול
- לבישול :
- 1 קופסא של נוזל קוקוס
- להסמכת הרוטב במידת הצורך :
- 1 כף מלאה קורנפלור + 1/3 כוס מים
- לעיטור :
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה :
- הכנה מראש :
- חיתוך חזה העוף והכנת משחת הקארי
- בישול מעט זמן לפני הארוחה וחימום קל להגשה
- חזה העוף :
- לחתוך לקוביות/רצועות בגודל 2-3 ס"מ ולהניח במסננת לחצי
שעה בטמפרטורת החדר, כדי להבטיח שיקבל מכת חום בווק עם אפקט
צריבה
- משחת קארי אדום :
- לטחון את כל הרכיבים במעבד מזון (אפשר להכין יותר ולהקפיא ל-6
חודשים)
- הקפצת העוף בווק, שתבטיח עוף רך ועסיסי :
- מערבבים את העוף עם קורנפלור, בשקית פלסטיק, ומעסים היטב משך
דקה או שתיים כדי לקבל ציפוי אחיד
- מלהיטים ווק בלי שמן, מוסיפים כף שמן לכל נגלה ומלהיטים מבלי לשרוף
את השמן
- מקפיצים את העוף בשתי נגלות - מפזרים בזריזות במחבת באחידות ולא
נוגעים בעוף ב-30-40 השניות הראשונות, כדי שייטגן לא יפריש נוזלים.
רק אז אפשר לערבב ולהקפיץ עוד דקה להשחמה קלה ולהניח בצד
- השלמת הבישול :
- מחזירים את הווק הריק לאש. מוסיפים 4 כפות חלב קוקוס ואת
משחת הקארי
ומטגנים 2-4 דקות עד לשינוי הצבע
- מוסיפים לווק את נוזל הקוקוס ומביאים לרתיחה בלבד
- מוסיפים לווק את נתחוני חזה העוף לבישול קצרצר של דקה אחרי
הרתיחה ולא יותר מכך - חשוב !!!
- מסמיכים, במידת הצורך, עם קורנפלור ומים
- בסוף הבישול משפרים טעמים עם מלח / רוטב סויה
ההגשה :
- מגישים על תלולית של אורז ומעטרים בכוסברה קצוצה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.
INDONESIAN CHICKEN RENDANG WITH HOMEMADE CURRY PASTE
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- Chicken breast :
- 3 small chicken breasts (about 1 kg)
- 3 heaping tbsp of cornstarch
- Red curry paste (suitable for a kilo of meat) :
- 1 red onion
- 5 large garlic cloves
- 6 cm ginger root / 6 frozen ginger cubes
- Lemon zest
- Juice from half a lemon
- 3 tbsp soy sauce
- Chicken breast :
- 3 small chicken breasts (about 1 kg)
- 3 heaping tbsp of cornstarch
- Red curry paste (suitable for a kilo of meat) :
- 1 red onion
- 5 large garlic cloves
- 6 cm ginger root / 6 frozen ginger cubes
- Lemon zest
- Juice from half a lemon
- 3 tbsp soy sauce
- Spices - 1 tbsp turmeric, ground
- 2 tsp coriander seeds, ground
- 1 tsp cumin, ground
- 2 tsp of curry powder
- 2 tsp of sweet paprika
- 1/2 tsp shata chips - or according to personal taste
- 2 teaspoonsful of brown sugar
- 1 tsp fine salt
- 1/2 cup water for dilution
- For cooking :
- 2 tbsp of canola oil to "open" the curry paste
- 1 box of coconut liquid
- To thicken the sauce if necessary :
- 1 heaping tbsp cornstarch + 1/3 cup water
- For decoration :
- Chopped coriander
- 2 tsp coriander seeds, ground
- 1 tsp cumin, ground
- 2 tsp of curry powder
- 2 tsp of sweet paprika
- 1/2 tsp shata chips - or according to personal taste
- 2 teaspoonsful of brown sugar
- 1 tsp fine salt
- 1/2 cup water for dilution
- For cooking :
- 2 tbsp of canola oil to "open" the curry paste
- 1 box of coconut liquid
- To thicken the sauce if necessary :
- 1 heaping tbsp cornstarch + 1/3 cup water
- For decoration :
- Chopped coriander
PREPARATIONS :
- Advance preparation :
- Cutting chicken and curry paste
- Pre-meal cooking and quick heating before the meal
- Chicken breast :
- Cut into cubes / strips 2-3 cm in size and place in a colander
- Advance preparation :
- Cutting chicken and curry paste
- Pre-meal cooking and quick heating before the meal
- Chicken breast :
- Cut into cubes / strips 2-3 cm in size and place in a colander
for half an hour at room temperature, to ensure that it will
receive heat stroke in the wok, with burning effect
- Red curry paste :
- Grind all ingredients in a food processor (you can prepare
more and freeze for up to 6 months)
- How to stir-fry the chicken and ensure a soft and juicy result :
- Mix the chicken with cornflour, in a plastic bag, and massage
thoroughly for a minute or two to get a uniform coating
- Inflame a wok without oil, add a tablespoon of oil for each
batch without burning the oil
receive heat stroke in the wok, with burning effect
- Red curry paste :
- Grind all ingredients in a food processor (you can prepare
more and freeze for up to 6 months)
- How to stir-fry the chicken and ensure a soft and juicy result :
- Mix the chicken with cornflour, in a plastic bag, and massage
thoroughly for a minute or two to get a uniform coating
- Inflame a wok without oil, add a tablespoon of oil for each
batch without burning the oil
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה