עוף אפוי / כנפיים על מצע ירקות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי









  עוד מתכון נפלא שאכלתי באחד הערבים אצל בתי הבכורה.  דיאטתי, דיאבטי, ללא גלוטן ובעיקר ... כמה פשוט ככה טעים ....
 CHICKEN  BAKED  ON  VEGETABLES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - סבא צבי, איש עבודה בחיפה האדומה, אבל גנדרן.  ציפי-ילדות

אבי, סבא צבי. איש עבודה מובהק של חיפה האדומה.  השכמות עם שחר לעבודת הבניין.  בגדי חאקי מכובסים, מתוקנים ומגוהצים.  תיק עור חום עם תכניות בניין, מהן נדף ריח של סיד ובטון.  איש נאה, מקריח, בגובה בינוני, ללא גרם של עודף משקל.  צרוב שמש.  רגליים חסונות מטיפוס מתמיד על פיגומים. נעלי עבודה גבוהות שבזריזות רוצצו ראשו של נחש צפע מזדמן.   זרועות חסונות מעבודה קשה מניפות גבוה ג'ארה עם מים קרים שנלגמים מסילון ארוך, ללא מגע שפתיים , כמעשה הערבים.  ידיים חזקות, טובות, גדולות, ארוכות אצבעות, מסוקסות וחרוצות ממגע עם בטון. ידיים שהועתקו במדויק אלי ואצל חגי הופיעו בקנה מידה מוגדל.  גם ההליכה האופיינית, דומה באופן מפתיע להילוכו של חגי.

שעות בין-ערביים.  מנוחה קצרה עם העיתון. מקלחת, חליפה אלגנטית, עניבת משי וירידה למפגש יומי קבוע עם שאר קבלני הבניין בחיפה בבית-קפה ברחוב נורדאו בהדר. 


אבא היה גנדרן ובעל חוש אסתטי מפותח.  איש שחרת על דגלו את "הבגדים עושים את האדם".  לימים, כשנפטר, בקשתי לרשת רק דבר אחד - את הז'קטים האלגנטיים שלו.

כמה לא הופתעתי לגלות שהם נתפרו, לא פחות מאשר, בבית האופנה של פייר-קרדן בפריס.....

גם טל, בכורתי, התהדרה בירושה זו בגיל העשרה.


את העוף הפשוט והנפלא הזה טעמתי אצלה באחד הערבים
.............................................................................................................................................
עוף אפוי / כנפיים על מצע ירקות - 4-6 מנות
.............................................................................................................................................









 לעסות את נתחי העוף בתערובת התיבול ולאחסן ללילה בקירור



לחתוך את הירקות


לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה, לפזר עליה את הירקות ולהמליח היטב
להניח את נתחי העוף על מצע הירקות


לאפות כשעה, להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב
ברוטב שנוצר


להוציא את העוף ולהשאיר את הירקות בתנור לעוד כמה דקות להשחמה נוספות 



.............................................................................................................................................


מצרכים :
 -   העוף : 
       -   4-6 כרעיים

-  לרוטב השרייה (חצי לעוף וחצי לירקות) - לערבב :
       -   2 כף שמן זית
       -   1/3 כוס חומץ פשוט-לשמירת עסיסיות העוף 
       -   1 כף אבקת שום / 1 כפית גדושה שום כתוש
       -   1 כף פפריקה מעושנת
       -   1 כף פפריקה מתוקה (או 2 כפות אם אין פפריקה מעושנת)
       -   לבחירה - מעט פפריקה חריפה / שבבי צ'ילי
       -   1/4 כוס מים

       -   1 כפית מלאה מלח דק
-   הירקות (כולם או חלקם או אחרים שתבחרו) :
       -   1/2 כרוב בינוני חתוך לפיסות גדולות
       -   1/2 כרובית בינונית חתוכה לפרחים גדולים
       -   1 דלורית קטנה לא קלופה וחתוכה לפיסות ביס
       -   3 עגבניות חתוכות לטריזים
       -   1 בצל גדול פרוס לטריזים דקים
       -   כמה ענפי רוזמרין קצרים

       -   מלח דק בנדיבות רק על הירקות
אופן ההכנה :
    -   לעסות את נתחי העוף במחצית מתערובת התיבול ולאחסן ללילה בקירור
    -   לחתוך את הירקות מראש ולפני האפייה לערבב אותם עם מחצית מהרוטב
        ומלח דק בנדיבות
    -   לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
    -   לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה ולפזר עליה את הירקות
    -   להניח את נתחי העוף בין הירקות או עליהם
    -   לאפות כשעה, להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה
        (כעבור חצי שעה ושלשת רבעי שעה) ולהשחים יפה את העוף
    -   להניח את נתחי העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומם
    -   להשאיר את הירקות במעלה התנור, לעוד כמה דקות, להשחמה נוספות בגריל
.............................................................................................................................................
.  CHICKEN  BAKED  ON VEGETABLES
 ............................................................................................................................................
A wonderful recipe I ate one evening at my eldest daughter. Dietetic, diabetic, gluten-free and mostly ... simple and soooooo delicious ....
INGREDIENTS :
     - The chicken :
          -   4-6 thighs
     - For marinade - mix :
          -   2 tablespoon of of olive oil
          -   1/3 cup of vinegar - keeps the the chicken juicy
          -   1 heaping teaspoon of crushed garlic / 1 tablespoon of garlic

              powder
          -   1 tablespoon of of  smoked paprika

          -   1 tablespoon sweet paprika (or 2 tablespoons if you do not
              have smoked paprika)
       
   -   Optional - some cayenne pepper / chili flakes
          -  1/4 cup of water

          -  1 full teaspoon fine salt 
     - The vegetables (all or some, or others you choose) :
          -   1/2 medium cabbage cut into into large pieces
          -   1/2 medium cauliflower cut into large flowers
          -   1 small Butternut squash  peeled and cut into pieces the size

              of a bite
          -   3 tomatoes, sliced wedges seeds
          -   1 large onion, sliced into thin wedges
          -   A few short rosemary branches

          -   Fine salt,. generously, only on vegetables
PREPARATIONS :
     -   Massage the chicken pieces with half of the seasoning mixture
         and refrigerate overnight
    
-   Cut the vegetables in advance and before baking mix them with

         half of the sauce with the addition of fine salt generously
    
-   Preheat the oven to 200 ° C
    
-   Place baking paper on a baking pan and sprinkle with vegetables
    
-   Place the chicken pieces among the vegetables or on them
    
-   Bake for about an hour, turn the chicken twice during baking

         (after half an hour and three quarters of an hour) and brown the
         chicken nicely
    
-   Place the chicken pieces in a covered serving dish and keep

         them warm
     -   Leave the vegetables at the top of the oven, for a few more

         minutes, for additional browning on the grill
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה