הצבעים, הניחוחות והטעמים העזים של מרוקו.... נפלא ....
ROASTED MOROCCAN CHICKEN SEASONED WITH HARISSA AND LEMON
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי - משהו על מרוקו. מצולם
.....................................................................................................................................................................................
הצבעים, הניחוחות והטעמים העזים של מרוקו.... נפלא ....
זה כל מה שתצטרכו
לערבב בקערה את חומרי התיבול
לעסות את העוף במשחת התיבול ולאחסן ללילה בקירור
הצילום הבא של נעמה החביבה מארז. תודה
לבחירה - תפוחי אדמה חתוכים, מכוסים במים ומאוחסנים
בקירור עד לאפייה
זו התוצאה
בתיאבון ...
..................................................................................................................................................
זה כל מה שתצטרכו
לערבב בקערה את חומרי התיבול
לעסות את העוף במשחת התיבול ולאחסן ללילה בקירור
הצילום הבא של נעמה החביבה מארז. תודה
לבחירה - תוספת של תפוחי אדמה לאפייה
לבחירה - תפוחי אדמה חתוכים, מכוסים במים ומאוחסנים
בקירור עד לאפייה
לאפות משך שעה ב-200 מעלות צלסיוס ולהפוך פעמיים במהלך האפייה
זו התוצאה
בתיאבון ...
..................................................................................................................................................
עוף אפוי מרוקאי בתיבול אריסה ולימון
.....................................................................................................................................................................................
המתכון מבוסס על זה של דונה היי בשינויים קלים
מצרכים :
העוף :
- 6 כרעיים
משחת התיבול :
- 3 שיני שום גדולות מעוכות
- 1 כף אריסה
- 2 כף שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפיות דבש
- פלפל שחור גרוס
- מלח ים
- 1/2 כוס מים
תוספת :
- 1 לימון חתוך לרבעים
- לבחירה - תפוחי אדמה בקליפה, חתוכים לקוביות קטנות
לבחירה - רוטב יוגורט בנענע :
- 1/2 כוס יוגורט סמיך
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום מעוכה
- מלח דק
העוף :
- 6 כרעיים
משחת התיבול :
- 3 שיני שום גדולות מעוכות
- 1 כף אריסה
- 2 כף שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפיות דבש
- פלפל שחור גרוס
- מלח ים
- 1/2 כוס מים
תוספת :
- 1 לימון חתוך לרבעים
- לבחירה - תפוחי אדמה בקליפה, חתוכים לקוביות קטנות
לבחירה - רוטב יוגורט בנענע :
- 1/2 כוס יוגורט סמיך
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום מעוכה
- מלח דק
אופן הכנה :
העוף ולבחירה - תפוחי אדמה :
- לערבב בקערה את חומרי התיבול
- לעסות את העוף במשחת התיבול ולאחסן ללילה בקירור
- לבחירה - תפוחי אדמה חתוכים, מכוסים במים ומאוחסנים בקירור עד לאפייה
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה
- להניח בתבנית את רבעי הלימון ונתחי העוף כשצד העור פונה לצלייה
- לבחירה - לעטוף את תפוחי האדמה ביתרת משחת התיבול ולהניח בין פיסות
העוף
- לאפות 30 דקות או עד שהעוף שזוף. להפוך את העוף ותפוחי האדמה ולאפות
עוד 15 דקות. להפוך שוב להזהבה של 15 דקות אחרונות
- להעביר את נתחי העוף לכלי נפרד, תוך שמירת החום ולתת לתפוחי האדמה
אפייה נוספת להשחמה
לבחירה - רוטב יוגורט בנענע :
- לטחון הכל במיקסר יד קטן
.....................................................................................................................................................................................
ROASTED MOROCCAN CHICKEN SEASONED WITH HARISSA AND LEMON
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6 whole legs
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The chicken :
- 6 whole legs
The seasoning paste :
- 3 crushed garlic cloves
- 1 tablespoon harissa
- 2 tablespoons olive oil
- 3 tablespoons lemon juice
- 3 teaspoons of honey
- Ground black pepper
- Sea salt
- 1/2 cup water
Extras :
- 1 lemon cut into quarters
- Optional - unpeeled potatoes, cut into small cubes
Optional - yogurt-mint sauce :
- 1/2 cup of thick yogurt
- 1/2 cup chopped mint leaves
- 3 tablespoons lemon juice
- 2 tablespoons olive oil
- 1 crushed garlic clove
- Fine salt
- 3 crushed garlic cloves
- 1 tablespoon harissa
- 2 tablespoons olive oil
- 3 tablespoons lemon juice
- 3 teaspoons of honey
- Ground black pepper
- Sea salt
- 1/2 cup water
Extras :
- 1 lemon cut into quarters
- Optional - unpeeled potatoes, cut into small cubes
Optional - yogurt-mint sauce :
- 1/2 cup of thick yogurt
- 1/2 cup chopped mint leaves
- 3 tablespoons lemon juice
- 2 tablespoons olive oil
- 1 crushed garlic clove
- Fine salt
PREPARATIONS :
Chicken and potatoes (optional) :
- Mix the seasoning ingredients in a bowl
- Massage the chicken with the seasoning paste and store
overnight refrigerated
- Optional - potatoes - cut, covered with water and stored
refrigerated until baking
- Preheat oven to 200 degrees Celsius and prepare a mold lined
with baking paper
- Place the lemon quarters and chicken in the mold with the the
skin side turned to roast
- Optional - massage the potatoes with the rest of the seasoning
paste and place between the pieces of chicken
- Bake for 30 minutes or until the chicken is tanned. Turn the
chicken and potatoes and bake for another 15 minutes. Turn over
and bake for another 15 minutes until golden
- Transfer the chicken pieces to a separate container while keeping
the heat and give the potatoes additional baking for browning
Optional - yogurt-mint sauce :
- Grind everything with a small hand mixer
- Mix the seasoning ingredients in a bowl
- Massage the chicken with the seasoning paste and store
overnight refrigerated
- Optional - potatoes - cut, covered with water and stored
refrigerated until baking
- Preheat oven to 200 degrees Celsius and prepare a mold lined
with baking paper
- Place the lemon quarters and chicken in the mold with the the
skin side turned to roast
- Optional - massage the potatoes with the rest of the seasoning
paste and place between the pieces of chicken
- Bake for 30 minutes or until the chicken is tanned. Turn the
chicken and potatoes and bake for another 15 minutes. Turn over
and bake for another 15 minutes until golden
- Transfer the chicken pieces to a separate container while keeping
the heat and give the potatoes additional baking for browning
Optional - yogurt-mint sauce :
- Grind everything with a small hand mixer
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה