אמא'לה ... כמה שזה טעים ... תבורך הילה אלפרט שחלקה איתנו את המתכון
BAKED EGGPLANT SLICES, COATED WITH MOROCCAN PICKLED LEMON AND HERBS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי. מצולם
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
פרוסות חצילים אפויות, מצופות בלימון כבוש מרוקאי ועשבי תיבול
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
החציל :
- 1 חציל גדול
הציפוי :
- במעבד מזון - 1/4 צרור כוסברה
- חופן עלי נענע
- 2 שיני שום גדולות
- 2 עגבניות סחוטת גרעינים
- לתיבול - 1 כף מלאה מחית לימון כבוש
- 2 כפות שמן זית
- מלח דק, במידת הצורך
אופן ההכנה :
החציל :
- לחמם תנור ל-250 מעלות צלסיוס
- לפרוס חציל לא קלוף לפרוסות עבות
- להניח בשכבה אחת, בתבנית מצופה בנייר אפייה, שרוסס בשמן זית
- לרסס את החציל בשמן זית ולהמליח במלח גס
- לאפות כ-15 דקות או עד השחמה. לשמור שלא יחרך
הציפוי :
- את עשבי התיבול והשום לקצוץ גס במעבד מזון, בפולסים
- את העגבניות לקצוץ דק בסכין
- להוסיף את רכיבי התיבול ולערבב
ההגשה :
- להניח את פרוסות החציל על מגש, בשכבה אחידה
- לערום ציפוי על כל פרוסת חציל
.....................................................................................................................................................................................
BAKED EGGPLANT SLICES, COATED WITH MOROCCAN PICKLED LEMON AND HERBS
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The eggplant :
- 1 large eggplant
The coating :
- In a food processor - 1/4 bunch of coriander
- A handful of mint leaves
- 2 large garlic cloves
- 2 tomatoes, squeezed kernels
- For seasoning - 1 tablespoon full of pickled lemon puree
- 2 tablespoons of olive oil
- Fine salt, if necessary
- 1 large eggplant
The coating :
- In a food processor - 1/4 bunch of coriander
- A handful of mint leaves
- 2 large garlic cloves
- 2 tomatoes, squeezed kernels
- For seasoning - 1 tablespoon full of pickled lemon puree
- 2 tablespoons of olive oil
- Fine salt, if necessary
PREPARATIONS :
The eggplant :
- Preheat oven to 250 degrees Celsius
- Cut an unpeeled eggplant into thick slices - Put in one layer, in a baking sheet sprayed with olive oil
- Spray the eggplant with olive oil and sprinkle coarse salt
- Bake for about 15 minutes or until browned. Keep from scorching
The coating :
- Chop the herbs and garlic in a food processor, with pulses
- Cut the tomatoes into tiny cubes with a knife
- Add the seasoning ingredients and mix
Serving :
- Put the eggplant slices on a tray, in one layer
- Sprinkle topping on each slice of eggplant
- Preheat oven to 250 degrees Celsius
- Cut an unpeeled eggplant into thick slices - Put in one layer, in a baking sheet sprayed with olive oil
- Spray the eggplant with olive oil and sprinkle coarse salt
- Bake for about 15 minutes or until browned. Keep from scorching
The coating :
- Chop the herbs and garlic in a food processor, with pulses
- Cut the tomatoes into tiny cubes with a knife
- Add the seasoning ingredients and mix
Serving :
- Put the eggplant slices on a tray, in one layer
- Sprinkle topping on each slice of eggplant
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה