פרוסות חצילים אפויות, מצופות בלימון כבוש מרוקאי ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 אמא'לה ... כמה שזה טעים ... תבורך הילה אלפרט שחלקה איתנו את המתכון
BAKED  EGGPLANT  SLICES,  COATED  WITH  MOROCCAN  PICKLED  LEMON  AND  HERBS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

 אמא'לה ... כמה שזה טעים ... תבורך הילה אלפרט שחלקה איתנו את המתכון



 .....................................................................................................................................................................................
פרוסות חצילים אפויות, מצופות בלימון כבוש מרוקאי ועשבי תיבול
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים : 
   החציל :
   -   1 חציל גדול
   הציפוי :
   -   במעבד מזון   -   1/4 צרור כוסברה
                          -   חופן עלי נענע
                          -   2 שיני שום גדולות
   -   2 עגבניות סחוטת גרעינים
   -   לתיבול   -   1 כף מלאה מחית לימון כבוש
                    -   2 כפות שמן זית
                    -   מלח דק, במידת הצורך

אופן ההכנה :

    החציל :
   -   לחמם תנור ל-250 מעלות צלסיוס
   -   לפרוס חציל לא קלוף לפרוסות עבות
   -   להניח בשכבה אחת, בתבנית מצופה בנייר אפייה, שרוסס בשמן זית
   -   לרסס את החציל בשמן זית ולהמליח במלח גס 
   -   לאפות כ-15 דקות או עד השחמה.  לשמור שלא יחרך
   הציפוי :
   -   את עשבי התיבול והשום לקצוץ גס במעבד מזון, בפולסים
   -   את העגבניות לקצוץ דק בסכין
   -   להוסיף את רכיבי התיבול ולערבב
   ההגשה :
   -   להניח את פרוסות החציל על מגש, בשכבה אחידה
   -   לערום ציפוי על כל פרוסת חציל
.....................................................................................................................................................................................
BAKED  EGGPLANT  SLICES,  COATED  WITH  MOROCCAN  PICKLED  LEMON  AND  HERBS
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

The eggplant :
    - 1 large eggplant
   The coating :
    - In a food processor - 1/4 bunch of coriander
                      - A handful of mint leaves
                      - 2 large garlic cloves
    - 2 tomatoes, squeezed kernels
    - For seasoning - 1 tablespoon full of pickled lemon puree
                      - 2 tablespoons of olive oil
                     - Fine salt, if necessary
PREPARATIONS :
   The eggplant :
   - Preheat oven to 250 degrees Celsius
   
- Cut an unpeeled eggplant into thick slices - Put in one layer, in a baking sheet sprayed with olive oil
  - Spray the eggplant with olive oil and sprinkle coarse salt
  
- Bake for about 15 minutes or until browned. Keep from scorching

   The coating :
   - Chop the herbs and garlic in a food processor, with pulses
   -  Cut the tomatoes into tiny cubes with a knife
   - Add the seasoning ingredients and mix
   Serving :
   - Put the eggplant slices on a tray, in one layer
   - Sprinkle topping on each slice of eggplant
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה