גרנולה נפלאה ללא סוכרים, שמרגישה לנו כאילו אכלנו מלוא הפה פיצוחים
HOMEMADE SALTY GRANOLA BAKED WITH HERBS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - הכל אודות הערכים הבריאותיים + 70
.....................................................................................................................................................................................
פצצת בריאות טעימה - גרנולה ללא סוכרים, עם מעט שמן זית ועשבי תיבול יבשים וריחניים.
פזרו אותה על סלט במקום לחם, או סתם נשנשו אותה עם גבינת קוטג' ותיהנו. טעם ה"פיצוחים" הנפלא הוא תוצאה של השחמה טובה, אך יש להיזהר מחריכה.
פזרו אותה על סלט במקום לחם, או סתם נשנשו אותה עם גבינת קוטג' ותיהנו. טעם ה"פיצוחים" הנפלא הוא תוצאה של השחמה טובה, אך יש להיזהר מחריכה.
המתכון הנפלא נשען על זה של אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג'ל מתוך "המטבח הבריא של על השולחן".
הגרנולה מכילה קוואקר שמוכר כפחמימה בריאה במיוחד ובעלת מדד גליקמי ממש נמוך.
.....................................................................................................................................................................................
גרנולה מלוחה אפויה בעשבי תיבול והכל אודות הערכים הבריאותיים
.....................................................................................................................................................................................
המצרכים ל-2.25 ליטר גרנולה :
- 6 כוסות קוואקר מלא (800 גרם)- 8 כפות צ'יה
- 4 כפיות גדושות מלח דק
- 4 כפיות אורגנו יבש
- 2 כפיות תימין יבש
- במעבד מזון לקצוץ גס כוס מעורבת :
- אגוזי מלך
- אגוזי ברזיל
- שקדים
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 כוס גרעיני חמניות
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס זרעי שומשום מלא
- 1/2 כוס שמן זית
האפייה :
- לערבב הכל ולהניח בתבנית עם נייר אפיה
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לאפות באמצע התנור משך 8 דקות, או עד הזהבה טובה
- לערבב ולאפות עוד 5 דקות עד הזהבה טובה
- לערבב שוב ולהוסיף עוד 5 דקות אפייה, אך להישמר
מחריכה !!!
אחסון והקפאה :
- לקרר ולאחסן בצנצנת סגורה
- ניתן לאחסן במקפיא לחודשיים-שלושה
.....................................................................................................................................................................................
טיפים מהרשת
.....................................................................................................................................................................................
טיפים מהרשת
.....................................................................................................................................................................................
צ'יה
- פרטים בקישור הנ"ל
קוואקר - שיבולת שועל - מזון על
- מכיל חלבון צמחי / סיבים / ויטמינים מקבוצת E + B / מינרלים(מגנזיום, סידן
ואבץ) / נוגדי חמצון
- לסכרת-סוכרת
- להרזיה - מספק תחושת שובע (לא קוואקר אינסטנט)
- עיכול - לפעילות מעיים תקינה וסיוע במצבי עצירות, גזים וחיידקים בקיבה
- למערכת העצבים - להרגעה
- לעור
- ללחץ דם / לכולסטרול / ללב-למניעת התקפים / לכלי דם - למניעת טרשת עורקים
- אנטי-דלקתי בנוכחות פירות עשירם בויטמין C - קווי, תותים, פירות יער
אגוזי מלך
- מכילים- ויטמין E / מינרלים (מגנזיום) / פיטוכימיקלים / סיבים (ולכן נותנים
תחושת שובע) / אומגה 3 (3-4 ביום יספקו את הכמות היומית. יותר מזה-
משמין) / נוגדי חמצון
- שבץ מוחי
- לב / כולסטרול רע (LDL) / לחץ דם / הסתיידות עורקים ומניעת קרישי דם
- לנדודי שינה-אינסומניה
- לסרטן
- לסכרת-סוכרת
שקדים (עד 10 ביום)
- מציעים יותר יתרונות בריאותיים מכל שאר האגוזים - מכילים-ויטמינים
(B1, B2, B3, חומצה פולית, ויטמין E), ניאצין, וריבופלבין / מינרלים (סידן, ברזל,
מגנזיום, אבץ, אשלגן) / סיבים / נוגדי חימצון / שומן בלתי רווי
- ללב / לשומנים בדם / לכלי דם / להפחתת כולסטרול / להפחתת לחץ דם
- ליציבות רמות הסוכר בדם
- לשלד ולעצמות - חיזוק ובניית עצם ומניעת בריחת סידן - אוסטיאופורוזיס
- למערכת העצבים - להרגעה ולשיפור מצב הרוח
- מסייעים לעיכול
- להרזיה - נמצא שאנשים שצרכו דיאטה עשירה בשקדים איבדו יותר משקל
בהשוואה לאנשים שצרכו דיאטה עתירה פחמימות עם אותו מספר קלוריות
זרעי שומשום מלא
- מכילים - חלבון צמחי / מינרלים (מגנזיום, סידן-פי 3 מאשר בחלב מלא, ברזל
(מומלץ לצמחונים) / שומנים טובים לא רוויים / נוגדי חימצון (סזמין)
- לכולסטרול / לבריאות הלב / ללחץ דם
- לסכרת-סוכרת
- לבריאות העצם ולחיזוק העצמות
- למניעת סרטן
.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר
.....................................................................................................................................................................................
HOMEMADE SALTY GRANOLA BAKED WITH HERBS
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 2.25 LITERS :
- 6 cups of full oatmeal (800 g)
- 8 tablespoons chia
- 4 heaping teaspoons of fine salt
- 4 teaspoons dry oregano
- 2 teaspoons dried thyme
- Coarsely chop in a food processor Mixed cup :
- Walnuts
- Brazil nuts
- Almonds
- 1/2 cup pine nuts
- 1/2 cup sunflower seeds
- 1/2 cup pumpkin seeds
- 1/2 cup of whole sesame seeds
- 1/2 cup olive oil
BAKING :
- Mix everything and place in a pan covered with baking paper
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Bake in the middle of the oven for 8 minutes, or until well golden
- Mix and bake for another 5 minutes until well browned
- Mix again and add another 5 minutes of baking, but be careful not to burn !!!
STORAGE AND FREEZING :
- Cool and store in a closed jar
- You can store in the freezer for two to three months
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה