ממרח נפלא לאוהבי החריף. הוסיפו אותו לשולחן כמתאבן, או כתבלין למגוון תבשילי דג, בשר ואחרים ואפילו סתם כך בכריך עם חביתה או גבינה
. HARISSA - SPICY NORTH AFRICAN PASTE
SEE TRANSL ATION BELOW
סיפור-הדה-שבו והמסעדה המרוקאית במורד רחוב בצלאל. ירושלים + זוגיות + טל + חגי
סיפור-הדה-שבו והמסעדה המרוקאית במורד רחוב בצלאל. ירושלים + זוגיות + טל + חגי
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ירושלים של אחרי מלחמת יום כיפור. ימי ו' עם ריטואל קבוע שחשף אותנו לראשונה לטעמי המטבח המרוקאי הנפלא.
בסוף יום עבודה קצר נכנסים לדה-שבו צהוב ישן ומקרטע,
אוספים מהמעון את טל וחגי בני השלש וארבע וגולשים לכיוון תחנת הדלק במורד רחוב בצלאל, למיטב זכרוני.
בסוף יום עבודה קצר נכנסים לדה-שבו צהוב ישן ומקרטע,
אוספים מהמעון את טל וחגי בני השלש וארבע וגולשים לכיוון תחנת הדלק במורד רחוב בצלאל, למיטב זכרוני.
שם, בקומה השנייה, נסתרת וצנועה, התחבאה לה מסעדה שחשפה אותנו למיטב תבשילי הבית המרוקאי - דג מרוקאי חריף-אש, קוסקוס אוורירי עדין, ממולאים נימוחים, סיגרים פריכים, טנזיה וכמובן עושר של אקדמות כמו מטבוחה, סלט גזר, האריסה שמובאת כאן ועוד ועוד. הנאה צרופה.
אריסה תוניסאית, פלפלצ'ומה טריפוליטאי ו... פולנייה מבולבלת, שלא
מבדילה ביניהם אבל כן יודעת להכין תוצר חריף-חריף. זה עבר אפילו את "המבחן התימני" של בן הזוג של בתי הצעירה .... אז אמרתי שבורכנו בקיבוץ גלויות או לא אמרתי ? ....
אריסה תוניסאית, פלפלצ'ומה טריפוליטאי ו... פולנייה מבולבלת, שלא
מבדילה ביניהם אבל כן יודעת להכין תוצר חריף-חריף. זה עבר אפילו את "המבחן התימני" של בן הזוג של בתי הצעירה .... אז אמרתי שבורכנו בקיבוץ גלויות או לא אמרתי ? ....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אריסה תוניסאית חריפה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ממרח נפלא לאוהבי החריף. הוסיפו אותו כמתאבן או כתבלין למגוון תבשילי דג, בשר ואחרים ואפילו סתם כך בכריך עם חביתה או גבינה
מצרכים :
- לשרייה - 1 שקית פלפל שאטה גרוס
- מים עד לכיסוי ולא יותר מזה
- לתיבול - 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף גדושה שום כתוש
- 1 כפית גדושה מלח דק
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כף שמן קנולה
- לציפוי - שמן קנולה
אופן ההכנה :
- להשרות פלפל שאטה ומים למשך לילה
- למחרת היום להוסיף את חומרי התיבול ולערבב
- לצקת בנדיבות שכבת ציפוי של שמן קנולה
- מים עד לכיסוי ולא יותר מזה
- לתיבול - 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף גדושה שום כתוש
- 1 כפית גדושה מלח דק
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כף שמן קנולה
- לציפוי - שמן קנולה
אופן ההכנה :
- להשרות פלפל שאטה ומים למשך לילה
- למחרת היום להוסיף את חומרי התיבול ולערבב
- לצקת בנדיבות שכבת ציפוי של שמן קנולה
אחסון :
- מחזיק 6 חודשים במקרר אם שמור בצנצנת עם כיסוי של שמן.
- למניעת קלקול, חשוב להכניס פנימה רק כפית מתכת נקייה לחלוטין
שימושים :
- לתיבול - שקשוקה, סלט גזר מרוקאי מבושל, לסנדוויץ' טונה תוניסאי, סלט
- להגיש לצד - קוסקוס (א', ב', ג'), דג חריימה ודג מרוקאי
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
התמונות מאתרים
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NORTH AFRICAN HARISSA PASTE
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTS AND PREPAARATION
INGREDIENTS AND PREPAARATION
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOAKE OVERNIGHT :
- 1 cup of ground shatta pepper
- Water to cover
THE NEXT DAY ADD AND MIX :
- 3 tbsp of sweet paprika
- 1 heaped tbsp of crushed garlic
- 1 heaped teaspoon fine salt
- 1/2 teaspoon of cumin
- 1 teaspoon of turmeric
- 1 tbsp of canola oil
- 3 tbsp of sweet paprika
- 1 heaped tbsp of crushed garlic
- 1 heaped teaspoon fine salt
- 1/2 teaspoon of cumin
- 1 teaspoon of turmeric
- 1 tbsp of canola oil
POUR GENEROUSLY A COATING LAYER :
- canola oil
STORAGE :
- Holds 6 months in the refrigerator if you keep the jar with a
cover of oil
- To prevent spoilage, it is important to put in only a completely
clean metal spoon
HARISSA IS USED FOR :
- Seasoning - Shakshuka, Moroccan cooked carrot salad,
Tunisian tuna sandwich, Tourshi - pumpkin salad,
Mangold salad, Tofu cubes and Meatballs with olives
- Serving next to - Couscous (A, B, C), Chraime fish and
Moroccan fish
- canola oil
STORAGE :
- Holds 6 months in the refrigerator if you keep the jar with a
cover of oil
- To prevent spoilage, it is important to put in only a completely
clean metal spoon
HARISSA IS USED FOR :
- Seasoning - Shakshuka, Moroccan cooked carrot salad,
Tunisian tuna sandwich, Tourshi - pumpkin salad,
Mangold salad, Tofu cubes and Meatballs with olives
- Serving next to - Couscous (A, B, C), Chraime fish and
Moroccan fish
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה