אריסה (הריסה-עריסה) תוניסאית חריפה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 ממרח נפלא לאוהבי החריף.  הוסיפו אותו לשולחן כמתאבן, או כתבלין למגוון תבשילי דג, בשר ואחרים ואפילו סתם כך בכריך עם חביתה או גבינה
.  HARISSA - SPICY  NORTH AFRICAN  PASTE
SEE  TRANSL ATION  BELOW
סיפור-הדה-שבו והמסעדה המרוקאית במורד רחוב בצלאל.  ירושלים + זוגיות + טל + חגי
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ירושלים של אחרי מלחמת יום כיפור.  ימי ו' עם ריטואל קבוע שחשף אותנו לראשונה לטעמי המטבח המרוקאי הנפלא. 

בסוף יום עבודה קצר נכנסים לדה-שבו צהוב ישן ומקרטע,
  אוספים מהמעון את טל וחגי בני השלש וארבע  וגולשים לכיוון תחנת הדלק במורד רחוב בצלאל, למיטב זכרוני.
 
שם, בקומה השנייה,  נסתרת וצנועה, התחבאה לה מסעדה שחשפה אותנו למיטב תבשילי הבית המרוקאי - דג מרוקאי חריף-אש, קוסקוס אוורירי עדין, ממולאים נימוחים, סיגרים פריכים, טנזיה וכמובן עושר של אקדמות כמו מטבוחה, סלט גזר, האריסה שמובאת כאן ועוד ועוד.  הנאה צרופה.

אריסה תוניסאית, פלפלצ'ומה טריפוליטאי ו... פולנייה מבולבלת, שלא
 מבדילה ביניהם אבל כן יודעת להכין תוצר חריף-חריף.  זה עבר אפילו את "המבחן התימני" של בן הזוג של בתי הצעירה .... אז אמרתי שבורכנו בקיבוץ גלויות או לא אמרתי ? ....

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      אריסה תוניסאית חריפה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ממרח נפלא לאוהבי החריף.  הוסיפו אותו כמתאבן או כתבלין למגוון תבשילי דג, בשר ואחרים ואפילו סתם כך בכריך עם חביתה או גבינה

     מצרכים :
      -   לשרייה   -  1 שקית פלפל שאטה גרוס
                       -   מים עד לכיסוי ולא יותר מזה
     
-   לתיבול   -   3 כפות פפריקה מתוקה
                      -   1 כף גדושה שום כתוש
                      -   1 כפית גדושה מלח דק
                      -   1/2 כפית כמון
                      -   1 כפית כורכום
                      -   1 כף שמן קנולה

      -   לציפוי    -   שמן קנולה

 
 
     אופן ההכנה :
        -   להשרות פלפל שאטה ומים למשך לילה
     -   למחרת היום להוסיף את חומרי התיבול ולערבב
     -   לצקת בנדיבות שכבת ציפוי של שמן קנולה
     אחסון :
     -   מחזיק 6 חודשים במקרר אם שמור בצנצנת עם כיסוי של שמן. 
     -   למניעת קלקול, חשוב להכניס פנימה רק כפית מתכת נקייה לחלוטין
     שימושים :
     -   להגיש לצד - קוסקוס (א', ב', ג'), דג חריימה ודג מרוקאי

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
התמונות מאתרים
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NORTH  AFRICAN  HARISSA  PASTE
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 INGREDIENTS AND PREPAARATION
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    
     SOAKE  OVERNIGHT : 
        -   1 cup of ground shatta pepper
         Water to cover
    THE  NEXT  DAY  ADD  AND  MIX :
        -   3 tbsp of sweet paprika
        -   1 heaped tbsp of crushed garlic
        -   1 heaped teaspoon fine salt
        -   1/2 teaspoon of cumin
        -   1 teaspoon of turmeric
        -   1 tbsp of canola oil
    POUR  GENEROUSLY  A  COATING  LAYER :
        -   canola oil

    STORAGE :

        -   Holds 6 months in the refrigerator if you keep the jar with a
            cover of oil
        -   To prevent spoilage, it is important to put in only a completely
            clean metal spoon

    HARISSA  IS  USED  FOR :
        -   Seasoning - ShakshukaMoroccan cooked carrot salad,
            Tunisian tuna sandwichTourshi - pumpkin salad, 
            Mangold  salad, Tofu cubes and Meatballs  with olives       
        -   Serving next to - Couscous (A, B, C), Chraime fish and 
            Moroccan  fish
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה